Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 18:13
Reakce na nolita:

Špenát mám zmapovaný, hodně ho používám. Billa- má ho, ale polský a polské potraviny bojkotuju.

Albert- nemá.

Lidl má, ale obří balení.

Marks- balení tak akorát a výborný, mladý.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 19:22

Už mám díky vám druhej den děsnou chuť na cukety. Jsou ty zimní aspoň dobré, když už jsou za tyhle šílené ceny? Přestávám je kupovat, když se cena přehoupne tak přes 60 Kč za kilo, takže ty zimní vůbec neznám. Chybí mi letní chutě zeleniny, rajčata a okurky jsou teď hrozné.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 20:43
Reakce na žluťásek:

Chuťově jsou pořád skvělé i teď v zimě. I salátové okurky a rajčata se dají pořád najít s vynikající chutí. Ale chce to hledat a sahat čím dál tím víc hluběji do kapsy. Letos teda extrémně. 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 21:06
Reakce na žluťásek:

Praveze jsou dobre....

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 21:17
Reakce na domenica:

a Candance Ajaj, to jsem nechtěla slyšet. Doufala jsem, že mi napíšete, že jsou trochu bez chuti a že si mám počkat na léto :)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 22:24

včera jsem zapomněla udlěat těsto na nehnětenej, tak jsem musela dneska udělat normální. Není to takový skvost jako jsou tu k vidění, ale dá se 

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 08:51
Reakce na carries:

Díky za inspiraci - včera jsem toho Lohikeitto uvařila velký hrnec, vynikající!

Místo lososa jsem dala proužky aljašské tresky.

Online barbucha blogger
36183 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 09:19
Reakce na RoSa:

Taková rybí kulajda

Je to podobný tý "fiskgryta", co jsem měla někdy na podzim... bylo tam jen víc druhů ryb kromě losůska a navíc šafrán - ale i mraky kopru. Moc dobrý to bylo! A to nemám ráda rybí jídla, dávám přednost rybě "samostatný".

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 09:50
Reakce na domenica:

Kde kupujete dobrá rajčata? Na ta jsem extrémně náročná, prakticky vůbec je nekupuju mimo sezonu a v supermarketech v podstatě ani během léta. :-/

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 11:27
Reakce na RoSa:

Som rada, že vás to inšpirovalo Mne chutila tiež veľmi. Ja mám veľmi rada rybie polievky a táto je naviac kyslá, čo je super bonus. Plánujem ju robiť cez víkend. Musím kúpiť lososa.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 11:30
Reakce na Garfie:

Opět MS- vynikající sladká rajčata!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 11:40

ja si dnes k obedu udelala uzasnej salat s tunakem, kterej vyborne pozvednul orechovy olej. +jako bonus jsem dnes dopnula kabat, ktery mi pred 4 tydny jeste dopnout nesel. do sukne s pevnym pasem z predlonskeho leta mi ale jeste dost centimetru chybi :D

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 12:23
Reakce na ionicera:

Taky mám dojem, že pro zeleninku si dojdu do Markse, teď se ceny vyrovnaly, kvalita nepoměřitelná :-) doufám, že budou baby cuketky a brokolice, potřebuju luxusní přílohu ke steaku, který má být luxusní přílohou k luxusnímu argentinskému červenému :-)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 12:25
Reakce na razorblade:

Dobrá! Mě se to kilo navíc drží jak klíště. Ono se řekne, kilo, ale gatě škrtí. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 12:29
Reakce na andulka01:

Tak to by bylo škoda zazdít nechutnou zeleninou. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 13:33
Reakce na razorblade:

Gratuluju!

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 13:39
Reakce na ionicera:

Děkuju, MS nemám na dosah a štve mě to čím dál víc!! 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 14:59
Reakce na Garfie:

Kde kupujete dobrá rajčata? Na ta jsem extrémně náročná, prakticky vůbec je nekupuju mimo sezonu a v supermarketech v podstatě ani během léta. :-/

No já jsem na ně právě taky náročná (a navíc je fakt "potřebuju" denně), takže to řeším celý rok. Mimo sezónu kombinuju: Billu (mám tam jednu oblíbenou odrůdu od španělské firmy, rajčata jsou trochu větší než cherry a jsou super pevná, aromatická), pak řecký Greek Corner, tam mívají fajn rajčata větší velikosti, semtam mě potěší vietnamští zelináři, když naskladní taková oválná, hodně chuťově výrazná rajčata se silnější slupkou. Jistotou, ale spíš jen občasnou alternací (protože při mý spotřebě, ehm), je zmiňované MS nebo Wine Food Market. V sezóně jsou samozřejemě jedním z hlavních zdrojů farmářské trhy. Zahrádku bohužel nemám.

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 27. ledna 2017 15:05
Reakce na domenica:

Děkuju moc. Já zahrádku mám, ale bohužel mám taky tchýni na jižním Slovensku a moje rajčata jejich kvalit nedosahují, ani kdybych jim denně zpívala :-) Vlastně tedy bohudík, protože od ní mám během sezony slušný přísun. Jinak mám oblíbenou zeleninu, kde mají zřejmě dobré zdroje a v létě trhovci. Taky mám hroznou spotřebu!!! :-)

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 18:48

To se musím v pondělí ráno v Albertu podívat za kolik mají cuketu. Kupovala jsem v pátek a na cenu ani nemrkla. 

Jakou kupujete mouku na ten chleba?