continuity je to super, me oblibene jidlo, fakt doporucuji :)
Jídlo a vaření
Karja moc dobrá je i telecí saltimbocca
brrr
. Jako u nas, jen s tim rozdilem, ze si to nepamatuju ani ja.
viktorka_od splavu dekuju za recept na kulicky a la ikea, delala jsem je vcera a byly vynikajici. Bylo jich strasne moc, takze dneska varit nemusim. K druhemu kolu udelam trochu neortodoxne cockovy salat. Vcera na prasaka s hranolkama.
notna nastudeno rozhodně super. U nás prodává zatavený vitello tonato jedno řeznictví. Asi si tam budu muset skočit ![]()
Gatita Jaký děláš ten salát. Omlouvám se, jestli to tu už proběhlo.
Ten Lelin komiks mě včera rozesmál skoro až k slzám.
Tabea To jsem moc ráda. Tenhle recept se u nás určitě zabydlí. Vyřeším s tím oběd hned po upečení a pak další den do sendviče nebo k salátu.
Gatita nz:-) to me tesi
brrr ja ten komiks miluju,ale uz dlouho jsem si nekoupila respekt.
Salat prave porad nevim. Mam namocenou beluga cocku a skoro nic doma nemam, tak asi jen s cibulkou, orestovanou mrkvi a susenymi rajcaty.
KarjaTo vitello tonnato je super, to potvrzuju :-). Jen mě nenapadlo, protože ho dělám i z vepřového karé, teď vlastně už jen z něj :-).
Gatita Kde jsou prosím ty kuličky, nemůžu to dohledat. Dekuji
Karja tady ten viktorcin recept (uz ho mam zkopirovany v mobilu, u nas se po nich zaprášilo):
MASOVÉ KULIČKY IKEA
• 550 gramů mletého masa • sůl, jemný pepř
• cibule
• 2 lžičky solamylu
• hrst strouhanky
• 3 vařené strouhané brambory • 2 žloutky
• 150 ml šlehačky
• trošku oleje na pečení
Na omáčku:
• 250 ml smetany
• 2 lžičky solamylu • 1 lžíce hořčice
• 150 ml vývaru
V robotu najemno rozsekáme mleté maso, cibuli, koření, žloutky a solamyl. Pak přendáme do mísy, mezitím uvaříme tři brambory, najemno nastrouháme a přidáme k masové směsi.
V míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou. Vytvarujeme menší masové kuličky (jak je známe z Ikea) a naskládáme na jemně olejem potřený pekáček.
V troubě na 200 stupňů pečeme kuličky asi 40 minut, dokud nemají typickou hnědou barvu, v půlce času otočíme, aby se pěkně propekla i druhá strana.
Po upečení vyndáme kuličky a do šťávy z masa přidáme šlehačku, solamyl, vývar a hořčici, vše smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky, prohřejeme a můžeme podávat:)
Gatita Ty brambory jsou překvapivý teda!
Pardon k tomu telecímu- a co saltimbocca a la romana?!? Mmmmm.
Karja bramborovej karbanatek![]()
marieu už jsem ji tu zmiňovala a nikdo se nechyt :-) No každopádně na zahradě je olistěná šalvěj, myslím, že pro ni najdu brzy využití.
Karja doporucuju se kdyztak toho postupu presne drzet:-) ja toho nejsem schopna, u nas je vari muz a zdokonalit uz to proste nejde:P
viktorka_od splavu a když nevedu solamyl, tak to bez něj bude blbý?
Malenge asi to nebude tak pekne drzet pohromade. ja mam pytlicek solamylu minimalne na deset let, ale on se nezkazi:-)
viktorka_od splavu aha, já ho nikdy v životě na nic nepoužila, tak právě nevím, jakou má mít v těch koulích funkci. Dík.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY