Vcera jsem u řezníka zahledla dokonalý valecek telecí kyty, takže k večeři bylo Vitello Tonnato, doma jsem ho dělala poprvé a vynikající!
Jídlo a vaření
999 Boršč ani v menším množství uvařit nejde
Deda z Užhorodu přivezl recept na opravdu bohatýrský, u nás se vařilo 8litru a jedlo i tři dny ![]()
andulka01 Já právě taky vařila bohatýrský. Vepřové, hovězí, jehněčí... Pod osm litů jsem taky nešla :-).
999 Vyzkoušela jsem tvůj kuřecí recept (bohužel bez šafránu), ale i tak
.
whiskas Tak super, příště určitě s dobřým šafránem, je to další level :-).
Vcera jsem u řezníka zahledla dokonalý valecek telecí kyty, takže k večeři bylo Vitello Tonnato, doma jsem ho dělala poprvé a vynikající!
ja varim jen o vikendech a jen nekterych, ale vyhledove ho mam taky v planu, tak v dubnu...uz jsem ho dlouho nemela, mnam
Prosím o recept na skvělé mazance.
Určitě máte vyzkousene![]()
Já dnes na snídani třenou bábovku..

a odpoledne jsem se zabývala výrobou nevzhledné krabice kysanýho zelí ![]()

Dadoo 500g mouky (půl napůl hladká a polohrubá), 200g nastrouhaných předem uvařených studených brambor, 80g vlažného tuku, 100g cukru, 1 vejce, 30g droždí, špetka soli, asi 150 ml mléka, citronová kůra.
těsto se zadělává klasicky, mléko někdy nespotřebuji všechno, těsto je potřeba mít tužší, kynutím trochu zřídne. díky bramborám se nevysuší. peču na 180 půl hodiny, přikrývám alobalem, aby se nespálil.
Závidím,dala bych si. Kolik kterých ingrediencí na takhle velkou dózu je třeba?
A talířek je vzpomínka na mé dětství! ![]()
kocoureksuggy talířek je zbytek ze servisu po mojí babičce, dostala ho jako svatební dar a jednou jí s ním spadla police v kuchyni a zůstalo jen pár kusů ![]()
jinak tahle doza je z cca 1,5 kg peingskýho zelí, a to ostatní (mrkev, ředkev, cibule, porek a chilli pasta) spočítaný v poměru k tomu. Vycházim z receptu od Maangchi, která má rozpis na 10 liber (cca 4,6 kg)
jinx jj, výborný a to jsem to měla dlouhá léta na seznamu jídel, která je složité připravit doma - úplně zbytečně! I když se samozřejmě těším na dobu, kdy si to objednam v restauraci :)
Ounz povedená babovka, ja v poslední době po delší pauze pekla dvě, obě jsem vysušila :( A to zelí ![]()
Dnes jsme se hladoví a promrzlí cestou z procházky stavili u Kulaťaku na vynikajícím hot dogu, naprosto famózní pečivo! Dogfather se to jmenuje, doporučuji.
Tulipe díky :)
Děkuju! Manžel kimči nejí ale já ho miluju ( kimči a vlastně i manžela
) a tohle bude akorát množství pro mě!
My jsme měli jen 2 hrnečky s podšálky - pro mě a pro sestru.
kocoureksuggy jj, tohle v lednici vydrží a sní se (já ho ještě většinu rozdám
)
Aha, tak to já si myslím, že většinu sama sním!![]()
Karja Minulej tejden jsem pekla tenhle banánovej chlebíček, mohlo by se ti to hodit do zdravějších receptů. Akorát jsem teda neměla borůvky, měla jsem jenom dvě vejce, formu jsem vymazávala normálně máslem + hrubou moukou, vanilkovej extrakt nevedu, jedlou sodu taky ne (jen prdopeč), a když jsem si to všechno nachystala, zjistila jsem, že mám vybitý baterky ve váze ![]()
No a dopadlo to skvěle! Dávala jsem ještě vlašský ořechy, páč jich máme dost a dávám je skoro do každý buchty. A ty vločky by byly lepší jemnější, já měla velký a trošičku to drhlo v puse, ale nic dramatickýho.
711990 Ten recept na orzo s hráškem, jak jsi sem už několikrát dávala, je skvělej!! Přitom taková blbost ze třech surovin! A kuře, co jste mi radily s viktorka_od splavu , dopadlo dobře, sice to byly stehna z farmy a asi z farmy na nějaký pterodaktyly, peklo se to snad hodinu a tři čtvrtě, ale nakonec moc fajn.
Aranel Díky moc, mrknu na to. Musí to být razdva;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY