Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:08

Aranel tak to mam radost! tak mi to moc chutna:))

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:23

Aranel A úplně blbě se zeptám: Makadamový olej vedeš? to je totiž jediná surovina, kterou zas nevedu já. Jinak banánové chlebíčky na všechny způsoby miluju (teda miluju je péct) ono se na tom dá jen velmi málo zkazit.
A teda v tomto receptu mě překvapila ta lžička vanilky - to jsou zrníčka tak ze dvou lusků, což při současné ceně vanilky dělá z banánového chleba velmi luxusní pečivo. V Makru maj normálně vanilku (dva lusky) v takovým tom bezpečnostním boxíku, co ti otevřou na pokladně.
Pokud to je extrakt, tak je lžička akorát.
Ostatně, pravá vanilka nebo kvalitní extrakt, jsou mou tajnou zbraní v sladkém pečení. To se s vanilkovým cukrem z pytlíčku prostě porovnávat nedá. Akorát mi dochází zásoby z Karibiku i MarksSpencera.

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:40

andulka01 Ježiš ne, vůbec, dala jsem tam máslo od oka.

Píšou tam extrakt, ne? (Vanilkový cukr v pytlíčku jsem měla, jo a vlastně skořicovej jsem tam taky dávala, místo lžiček skořice)

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. března 2021 10:57

Aranel Píšou extrakt nebo dřeň, v případě extraktu ok, ale dřeň teda fakt ne...

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 15. března 2021 11:29

andulka01 Tak kdyby to někdo chtěl mít hochnóbl...

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 15. března 2021 14:12

A mne dnes stačil k obedu karfiolovo-batátový krém.

Offline clothilde
2063 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:54

U nas dneska k veceri "Ikea" masove kulicky od viktorka_od splavu . S hranolkama. Vyborne, dekuju za recept.

Offline MPLee
3051 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:57

Když tu frčeli olihně z Lidlu, proběhl tu i nějaký osvědčený recept na ne?  Po půl roce jsem se vydala do obchodu a musela je mít, jen teď nevím co s nimi

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:51

MPLee A máš ty malý, nebo chapadla? Ty malý fakt jen osušit, osolit, já je ještě sypu chilli. Pak dám na olej česnek, celé stroužky, olihně opéct z obou stran, na hotové oliváč, citron a petržel. Česnek vyhodím. Nebo hodit na gril. 

Offline viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:51

clothilde rádo se stalo

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 15. března 2021 21:00
Reakce na clothilde:

U nas dneska k veceri "Ikea" masove kulicky od viktorka_od splavu . S hranolkama. Vyborne, dekuju za recept.

​My sme ich mali na obed, s opekanými zemiakmi.

Online Myrtila
5435 příspěvků moje polička 16. března 2021 01:06

Dadoo U kynutych test se da z normalni verze udelat vegan vzdycky snadno, mleko a maslo se vymeni za rostlinne a vejce se bud proste vynecha, nebo se misto nej da dat navic trosku tuku, ja davala lzici chutove neutralniho oleje. Pripadne pro barvu se da pridat spetka kurkumy. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 07:08

Myrtila jj, já naštěstí vegan nejsem, ale holky to mají už docela vychytané. Jen když se dcera ptá na nějaky osvědčený recept, necvaklo mi, že se bude mě ptát na vegan. Myslela jsem, že bere i normální. 

Ony jsou obě vegan co to jde. Jen z donucení, obvykle jen v Česku, jsou veget. 

Protoze tady by se, mimo Prahu, vegansky prakticky nenajedly. 

Online Myrtila
5435 příspěvků moje polička 16. března 2021 07:16

Dadoo No, ja nejsem vegan, ale dlouho jsem trpela nesnasenlivosti mleka a vajec (ted me to nejak preslo v tehotenstvi, tak uvidim, jak dal), a naopak mi prislo, ze nez si vysvetlovat s obsluhou, co vlastne muzu a nemuzu jist, jednodussi bylo vybrat si veganske jidlo, nebo rovnou restauraci  ono se to teda hodne zlepsilo az posledni roky. 
Ale co jsem chtela rict, jestli mas nejake svoje osvedcene recepty, tak pokud to neni zrovna jogurtove testo, tak to sladke jde skoro vzdycky nejak upravit na vegan. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. března 2021 07:27

milacka ten vypada nadherne! 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 16. března 2021 07:33

milacka Ten bych si dala hned :-).

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 07:45

Myrtila zlepšilo se to hodně, ale spíš ve větších městech.

Kdyz tu byla dcera loni celé prázdniny, projevilo se fakt to zoufalství. Nikde nic. V normální slušně hospodě je pořád problém objednat si vege jídlo, pokud to není smažený sýr.. Občas smažený květák, náhodou.

Pak ještě tak maximálně houbové rizoto.

A to jsme jezdily klidně široce po okolí.

V Krušovicich super, dá si bramborák se zelím, servírka doporučila. A pak zajede vidličkou do zelí a vytahne špek.. protože špek není maso, že..

Online Myrtila
5435 příspěvků moje polička 16. března 2021 08:28

Dadoo No, to taky znam, niva neni syr, kuchar vam to aspon prelil omackou, at to nemate tak suchy (smetanovou), nebo tohle muzete, to je bezlepkove  ta obsluha to vzdycky minila dobre, akorat to nevyslo, no. A je teda pravda, ze v mensich mestech to je jeste porad slozitejsi, kdyz clovek vi predem, kam asi tak pojede, je lepsi si to vygooglit, kam by se dalo zajit na jidlo. 

Offline tina
6333 příspěvků moje polička 16. března 2021 08:44

Myslíte, že týden načatý kokosový mlíko bude ještě OK?

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:02

jinx 999 rýchlovka, výborná "šmakocinka" a ďakujem