Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 18:34

999 

No, dělala jsem to podle receptu a myslím že ta nátierka by stačila z tvarohu nebo žervé, říkalo mi to přidat creme fraiche a majonézu a zdá se mi to moc tekutý

Možná tam nahoru pak ještě přidám olivy nebo rajčátka a asi jsem měla šoupnout i ančovičky, ale to už jsem se bála že bude moc - vevnitř je uzenej losos... No uvidíme. My to sežerem tak jako tak samozřejmě ale ty originál vždycky tak krásně vypadaj a držej...

Z čeho máš ten "korpus"?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 18:36

Zu Z Delmartu.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 18:40

Teda, vy jste se rozjely s těma mecháčema. Všechny jsou moc krásné a ostatní jídla taky, úplně se mi sbíhají sliny.

Já jsem právě vytáhla z trouby nádivku.

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 18:56

Připekla jsem mazanec

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 18:58

barbucha Jsem nějaká přeslazená, ten Tvůj a od 999 dort bych si dala hned. Děláš ho podle té švédské kuchařky? Taková červená s bramborama nebo čím.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:00

Já jsem zkoušela mazanec. Po těch skořicových šnecích, který se musí válet, mazat, zavinout a krájet, jsem si myslela, že to bude lehký. Tak prd. Jedno droždí úplně chcíplý, druhý se probralo k životu skoro po 30 minutách, když už jsem to chtěla všechno prohodit oknem. Takže mám placáka A vracím se k litým buchtám na plech. Na pečení, jehož výsledek závisí na erupcích na slunci, nemám náturu.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:07

Ounz on byl nariznutej, ale asi to chtelo hloub

711990 byl skoro prekynutej, testo jsem 2x behem kynuti vracela do misy a pak byl jeste dobu na plechu, nez sel do trouby. 

Ja to proste neumim, kdyz do testa dam orechy, udelat z toho solidni bochanek. Vanocka, pardon, velikonocka dopadla dobre.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:08

barbucha Já už léta nepeču, tak to byl pokus omyl :-). Špenát jsem nechala zavadnout na oleji, osolila a pak rozmixovala. Přidala vejce, citronovou šťávu, olej, kypřici prášek a pohankovou mouku, když normální nemůžu. Upekla na plechu a pak podle talířku vykrájela :-). On je malinkej, ty vajíčka jsou křepelčí. A uvnitř gravlax a creme fraiche napůl s ricottou.  A kopr :-).

Offline Makara
3668 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:10

999 Teda ta slaná verze vypadá velmi lákavé. Určitě vyzkouším

.Karoleena na pohankovou mouku pořád zapomínám. Myslím, že zrovna její kombinace s dýňovou bude pro tu masovou variantu dokonalá.

Renusatko  my právě měli na návštěvě rodiče, tak jsme ještě poslali na ochutnání neteři a synovci. Jsem zvědavá, co řeknou. Jsou malinko konzervativnější než moje děti.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:13

Ó, další mecháčky! Krasny, vcetne slaneho

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:21

crazydaisy Podle receptu. Ale nevím, jestli byl dobrý. Mne moc nechutnal a kamarád nic neříkal. Teda když jsem se ho zeptala s kým se o něj rozdělí, tak říkal, že to sežere. :-D. Myslím, že mu taky nechutnal, jinak by ho pochválil.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:33

barbucha nádhera, to musí být moc dobré! 

Alena_In krása, moje vypadá stejne - pořádný pekáč, zmizela rychle :)

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:48

brrr 

Částečně podle tý švédský kuchařky (jo, červená s bramborama ), ale koukala jsem i na recepty po internetu, v podstatě jen abych vůbec věděla, jak na to. Jinak si každej může doladit dle chuti...

999 

Kopr musí bejt! Já ho dneska čirou náhodou koupila v Lidlu v květináčku, jinak bych do toho vůbec nešla!

To zelený těsto vypadá pěkně, tak velikonočně

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 19:56

Makara Krásnej ho máš! 

999 No tak ten je parádní!! Co je to červený nahoře? 

Karja No vidíš, vítej ve stádu!

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 20:03

Garfie Díky :-). To jsou oloupaný křepelčí vajíčka obarvený v řepě.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 20:05

Alena_In Mňam! Nádivku jsem dělala včera a teď jí zrovna plánuju kus povečeřet, jako správné městské děvče jsem si nakoupila kopřivy na Rohlíku. :)) 

Zítra nebo pozítří ještě vlítnu na jidáše, chtěla bych je udělat trochu jako semlor, když už tady zrovna trochu jedem ve skandinávské vlně - s kardamomem a mandlema, možná i kousky marcipánu by se daly.

Mechovej dort už jsem skoro celej rozdala a měl zatím úspěch, všichni chválí hlavně ten citronovej krém, takže určitě můžu pro obměnu doporučit. 

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 20:06

barbucha U nás v zelenině ho mají každý den, mají tam všechny bylinky v kýblech a prodají ti třeba tři snítky za pětikorunu :-). Mně to teda rovnou přihazujou k nákupu. Ale myslím, že už jsem ti kopr odtud jednou nabízela, když jsi ho nemohla sehnat.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 20:07

brrr Připečený jsou nejlepší!

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 20:22

Karoleena 

Tvarově stejný jako jidáše jsou lusekatter, ale tam je hlavní šafrán (a taky patřej k vánocům spíš resp. ke sv. Lucii). Strašně dobrý, já je můžu kdykoliv

Ale s tím kardamomem jsi mě navnadila a pokusím se o kardamomovej koláč (kardemummakaka) rovnou!

999 

Jo, nabízela. Já ho někdy čapnu v Albertovi v tý plastový vaničce, ale nejradši mam ty bylinky v hrnku, protože vydržej! Teď jsem kus toho kopru nechala, přesadim ho a děj se vůle boží...

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 20:23

Fiction Ale jo, chuťově je naštěstí dobrý.