Karoleena prosim te v ktere kucharce to je ? Jak to ctu mam na vsechno hroznou chut.
Jídlo a vaření
Antje Květák má na webu a pečenej celer vcelku je myslím v různých variantách v Simple i ve Flavour, ale teď se dívám, že steak vyšel i v článku tadyhle v Guardianu
Karoleena moc dekuju, hned pres vikend to zkusim.
Ounz ten Ottolenghiho celer pecenej v celku jsme delali a jedna jsem to i ja, zaprisahla nemilovnice celeru. Ale dela se to i s tou slupkou/kuzi a to mi teda vadilo.
Karoleena děkuju za odezvu, já to teda taky zkusím, zatím jsem se dostala jen k fascinovanému zírání na video :)
711990 to máš pravdu, dělá se to i s tím a tady to člověk koupí leckdy nevymytý s hlínou. No snad natrefim na nějakej správnej a zkusím to :)
než jsem to dopatlala, přešla mě chuť. tak se aspoň podělím :)

mitford sister mňam!
Ounz potvrzuju listí na bulvě z trhu, který není nanicovatý a dá se hodit do polévek (vývary, luštěninové). Mrazím ho...
Jo a máma dělá z celeru řízky, normálně v trojobalu. Jen si nejsem jistá, jestli ho před tím trochu povaří.. ![]()
Pavlena Ja to robievam tiež, pred obalovaním povarím už nakrájané plátky. Je výborný. ![]()
Už si konečně musím koupit některou Ottolenghiho kuchařku. Mi tu děláte chutě. Celer mám moc ráda. Mám ho doma pořád jako základní surovinu společně s mrkví, cibulí a česnekem. Z pečeného celeru mám ráda polévku. Nať od bulvy dávám do vývaru a mladé lístky ze středu používám místo natě z petržele.
mitford sister to je dobrota![]()
Pavlena ja si občas upečiem zelerové fašírky, sú vynikajúce.
Antje Květák má na webu a pečenej celer vcelku je myslím v různých variantách v Simple i ve Flavour, ale teď se dívám, že steak vyšel i v článku tadyhle v Guardianu
obojí vypadá suprově, to musím zkusit!
jinak strašně dobrý celer jsem tuhle koupila na rohlíku, bio, dal se jíst jen tak.. a od té doby ho nemají skladem![]()
tak už vím, proč včera v Globusu neměli celer ![]()
teď zbývá jen vypátrat, proč neměli ani petržel ![]()
asi budu muset místo večer chodit na nákup ráno ![]()
Ounz Přesně, já když nemám celer, tak vývar ani nedělám. Přijde mi to, že to bez něj nemá žádnej říz. Občas koupím i rapikatej, ale nepřijde mi, že se dá nahradit všude. Třeba v polévce mi pak nakrájený na kousky druhý den nechutná. To opačně bulvovym nahrazuji rapikatej téměř všude, já i ten bulvovej mám pořád doma ve spíži, vždycky se dá do něčeho dát;-)
mitford sister úžasný ![]()
ad celer: miluju celerovo-jablečný krém lučinou podle Michopulu. Tu od roka jedí i naše děti. Pro dospělé rozdrobím do talíře zlatou nivu, je úplně boží- jakkoliv divoce to zní...
já jsem před chvílí odrovnala celou rodinu bourgignonem, cibulky i žampiony included, a protože jdem odpoledne na dvoje narozeniny, tak místo dezertu jahody s bazalkovým cukrem. Jsme všichni KO, sotva jsem se zvládla vodplížit do vodorovna.
Karja no mně ten řapíkatej málokde chutná, mám to asi stejně. Zatím mi přišel nevyhnutelnej jen v tý místní cizrnovce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY