Evaeva Hned bych si zakrojila!![]()
Jídlo a vaření
Mám dotaz na vysoké úrovni
Jak prosím děláte drobenku? Děkuji.
Mám dotaz na vysoké úrovni
Jak prosím děláte drobenku? Děkuji.
ja bych to jeste rozsirila na dotaz jak udelat drobenku z hladke mouky,kdyz jina neni kdyspozici?![]()
Evidentne to nejak jit musi,protoze v pekarstvi prodavaji kolace s drobenkou.![]()
Zarinya 1:1:1 mouka, cukr, máslo
Z hladké mouky, stejně jako s hrubé. Akorát z jedné se udělá víc krusta a z druhé budou víc hrudky.
Zarinya delam zasadne z hladke, ale pomer ti nereknu, delam to od oka.
Evaeva no vidis, hezky to mas!
U nas se uspesnost pomeruje vzdy podle zbylo - nezbylo a nezbylo teda nikdy. Az na jeden pripad ovocneho kolace peceneho v cizi troube na nejakem tlustem nerezovem plechu, ten teda dopadl hrozne a kus ho zbyl.
Kokoska díky. U nás se sní všechno, nikdy nebylo nic tak nepovedeného. Ale je pravda, že tenhle zmizel rychle. Akorát jednou mi ségra udělala raw dort a ten mi nějak nesedl, normálně jsem po něm zvracela. To moc úspěšný pokus nebyl![]()
Malenge Já teda 2:1:1 mouka máslo cukr, a dělám drobenku vždycky z hladké mouky (Zarinya), protože hrubá bezlepková je dost okrajový zboží, a jde to úplně normálně. Výslednej efekt jde stejně ovlivnit i teplotou másla a jak si to člověk nadrobí... Já mám radši větší křupavější kousky než jemný sypání.
Zarinya Když neni hrubá dejte polohrubou, když nemáte ani polohrubou, dejte hladkou.![]()
2:1:1. Nebo přiměřeně.
Zarinya Ať dělám jakoukoli, vždycky se mi utopí. Mám na koláče ráda hodně náplně, jak se to ovoce zahřeje, pustí šťávu a výsledek nula. Je to dobré, ale chtěla bych tam ty hrudky :(
Malenge jestli mas takovy ten sekacek k tycaku, tak to tam nasyp a parkrat propulzuj a mas hotovo. Jinak delam ze studenyho masla v misce rukama.
Evaeva mám zrovna kávu na stole, ten by se mi hodil, krásnej!
rozarka tak si ji udelej predem a zmraz ji. Mely by ti hrudky vydrzet
rozarka no presne.
brrr Karoleena díky, o poměry mi nejde, spíš o ten vlastní postup, už jsem viděla za tepla na pánvi, za studena v mise rukama, robotem atd. a jsem z toho jelen. Já ji jako dělám, ne ze ne, ale rada se přiučím a třeba i ulehčím práci. Prosím postup pro blbce: vezmi 100g cukru, nasyp do/ přidej
Vezmi suroviny ve výše uvedených poměrech (s tím poradit nedovedu, dělám ji od oka) klidně ve větším množství, hoď to do robota s metlou na tekutá těsta a nech to chvíli běžět
A pak to nasyp na koláč a zbytek do pytlíku do mrazáku a příště je to bez práce ![]()
711990 mne to prave rukama šílené otravuje, tak jsem to začala dělat v te nádobě a tam to není tak pekne, ale zase bez práce, a to vyhraje
no a teď jsem potkala
tu teplou variantu na pánvi a to jsem koukala jako puk.
Myrtila mrazak by mě nenapadl, zajímavé! A díky za blbuvzdorny popis ![]()
Malenge No a třeba na tenhle švestkovej táč na plech je množství přesně 100 g mouky (v mým případě hladké), 50 g cukru a 50 g másla. Dělám teda ručně v misce a moc se s tím nepářu, přijde mně dost klíčový to máslo fakt moc nezahřát. Případný přebytky taky uchovávám v mrazáku.

Karoleena mňam, krasnej! Díky za přesný popis.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY