Pekla jsem, chleba, to se může? Zádný sladký!
Sladký mi nechutna, kdyby jo, tak mam metrak, holt silně vyvinutá slabá vůle! Mam-li volbu dort nebo tlacenku, volím tlacenku. To asi nejsem moc za dámu ![]()
Jídlo a vaření
Silně vyvinutá slabá vůle...to je panečku pojem! Zařadím si do slovníku,s dovolením,zní to tak ,tak...ušlechtileji ![]()
Prosím vás, jaký objem má HRNEK a jaký HRNEČEK? Jsem z toho vždycky zmatená.
a kolik do ní místo toho oleje dáváte másla? Mně olejový bábovky nechutnaj, mám pocit, že je to v tom strašně cítit, tak se receptům s olejem rovnou vyhýbám.
to je skoda, protoze treba takovej pernik nebo mrkvovej kolac (pecu ho podle Cataliny a muzu se po nem umlatit) bez oleje clovek neupece
ja otevru skrinku a vyberu hrnek ktery se mi zrovna hodi, takzvane primerene;-) kdyz chci buchtu mensi vezmu uzkej cca 2deci a plnim ho k pomyslne rysce. kdyz velkou vezmu ctvrtlitrovy vrchovaty:-) akorat musi byt vsechno stejnym...:P a nesnasim recepty kde je "kelimek jogurtu" nebo "jednu smetanu" a ostatni presne na vahu
proc ne?
to jsme dve:-)
ja naopak pecu rada s olejem.Zjistila sem,ze to nejsou dusivky.
Mam dva recepty na jednu reckou buchtu,zkousela sem obe a ty s olejem se maslova nevyrovna.
kdysi mi to vysvetlovala matka, uz si to moc nepamatuju, ale mluvila o konzistenci, kterou ti v tomhle typu peciva maslo neudela. stejne tak jako treba olej by neudelal konzistenci testa na vanilkovy rohlicky:) je to asi hlavne tim, ze specialne pernik a ten muj oblibenej mrkvovej dort, se do formy nalevaji, to si s maslem neumim predstavit. ale nejsem pekar.
mimochodem recept na ten mrkvovej dort je tenhle: http://catalinapece.blogspot.cz/2013/06/vyzva-daring-bakers-mrkvovy-dort.html (doporucuju teda omezit cukr, ja davam asi jen 100 gr trtinoveho, piskovej vubec)
ja se snazim recepty dodrzovat. ma-li byt maslo, dam maslo, ma-li byt olej, dam olej. a treba do americkyho jablecnyho kolace davam do testa sadlo :D naopak pres prah domu mi nesmi rama, hera a podobny chutovky. to ja popiram, a neni to jen kvuli obsahu palmoveho oleje
taky je dodrzuju.Tohle je,ale stejna buchta,ale dva recepty z ruznyma ingrediecema.:-)
A kdyz si vybiram co budu pect tak narozdil od Potrefenáhusa vyberu radsi s olejem.Zkratka se mi to zda chutnejsi a vic vlacny.
Margariny taky nepouzivam,kdyz nepocitam tech par vlocek na tu sypanou buchtu co tu o ni byla rec.Ale do testa sem ho nedala nikdy.
mrkvovej musim jeste nekdy zkusit, pred casem jsem delala podle receptu presne a nedalo se to jist jak to bylo sladky, brrr
maslo misto oleje jsem samozrejme rozpustila:-) ne teda uplne, aby se nezacaly oddelovat jednotlivy slozky. ona je v nem krom tuku jeste voda a bilkovina takze je jasny ze uplne zamenitelny to neni. olej bezne pouzivam, jen u te babovky jsem dala dohromady dva recepty, poprve omylem a bylo to mnohem chutnejsi, takze ted uz cilene
Někam mi zmizel příspěvek. Psala jsem, že hrnek je oficiálně 250 ml.
Jasně, třeba u toho chleba beru hrnek taky podle toho, kolik výsledné hmoty chci. Jenže tam je na hrnky všechno. Ale když jsou třeba v receptu od Dadoo 3 vejce, tak ta suchá hmota by měla mít nějaký daný objem.
Říkal někdo hrachová kaše? ![]()

a proto jsem si koupila odmerky na 1 cup, 3/4 ,..... Moje duse chemika nesnasi nepresnosti v postupu ![]()
![]()
no a v amerických receptech ty cupy másla třeba...![]()
No ale bacha, 1 cup není 1 hrnek
Amíci mají ty cups trošku menší.
A to je pak jeste komplikovany velikosti vajec
v piskotu, co pouzivam na dortovy korpus se ty vejce vazi a podle toho se pak dava mouky a cukru. U jinych receptu to smicham a pak pridam podle oka bud tekutinu nebo sypke prisady, pokud to nema tu spravnou konzistenci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY