Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 07. února 2017 14:24
Reakce na Kokoska:

a jak velky jsou ty vajicka, ha?;-))

49476 příspěvků moje polička 07. února 2017 14:26
Reakce na Setare:

jj nejlepsi recept co mam na piskot zacina vazenim vajicek:-)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 07. února 2017 14:29
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo, cesky maslo se na cupy meri blbe :D Ale tady maji maslo v tyckach (to americky teda), ktery jsou presne pul cupu a jeste jsou na nich vyznaceny polivkovy lzice. To na peceni kupuju rada, je to docela prakticky. Ale na mazani na chleba kupuju radsi evropsky maslo, chutna mi vic a mam radeji ten tvar kostky, asi sila zvyku. 

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 07. února 2017 14:37
Reakce na coralline:

no a právě, musela jsem hledat tabulku, kolik je cup of butter gramů!

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 07. února 2017 15:38
Reakce na Potrefenáhusa:

A kolik? Ať to nemusíme hledat všichni

Taky si neumím představit cpát máslo do odměrky. Když to tam prodávají po půl-cups, to se jim to měří.

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 07. února 2017 16:19
Reakce na coralline:

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 07. února 2017 17:03
Reakce na Setare:

viktorka_od splavu 

Velikost vajec neřeším, nějak to vždycky vyjde. Už se mi stalo, že jsem měla doma málo vajec a než jet znovu několik km do obchodu, o jedno vejce jsem recept ošidila. A taky to bylo jedlý.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 07. února 2017 19:57
Reakce na Kokoska:

No prave, ja to tak taky delam..to byl spis takovej for, chtela jsem tim prispevkem rict, ze ja velikost hrnecku nebo hrnku zase tolik neresim, proste po smichani posoudim, jestli by to chtelo pripadne neceho pridat. Vazim fakt akorat u toho piskotu. 

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 07. února 2017 20:17

musim rict, ze Spindl gastronomy me dostáva do vyvrtky cim dal tím vic. Skipassy jsou vlastne za hubicku. 250ml vody stoji 59,- kc a vsechno je problém. Pizzu na porce máji jenom picante a capriciozu, kdyz chcete sunka syr pro deti, tak jenom celou na objednavku za 369 kc, pricemz včera ji normálne meli. Za techto podminek si 80% lidi dáva hranolky, ale nové se strci do fritezy až kdyz jsou puvodni už temer pryc a je tam imrvere fronta na vsechno ostatni jidlo, protoze prvnich pet lidi ceka na pomfrity, ktere jsou jeste ve friteze.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 07. února 2017 21:42
Reakce na continuity:

Můžu poprosit o více zkušeností nebo tipů ze Špindlu?

O víkendu tam odjíždí dcera s přítelem a jeho dvěma syny, tak se určitě pár dobrých rad bude hodit.

Bydlet budou v nějakém apartmánu někde poblíž aquaparku.

Dcera je vegetarián, skorovegan, on víceméně taky, kluci jedí normálně. Dcera počítá s menším rychlým vařením, ale určitě někam na jídlo chodit chtějí.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 07. února 2017 21:59
Reakce na Potrefenáhusa:

já právě řepkovej úplně nesnáším, cítím z něj rybinu :-/

Ta rybina byla hodně silná u starších forem řepky, dost se to pak prošlechťovalo a upravovalo, teď už by to nemělo být cítit vůbec. Já jsem to už hodně dlouho u žádného řepkového necítila. Zkuste koupit nějaký, fakt už by to tam nemělo být (raděj dražší, ne uplně clever olej s neznámým původem řepky :) ). A řepkový olej má nejlepší výživové vlastnosti z olejů k tepelné přípravě, slunečnicový je až za ním.

49476 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:09
Reakce na Guinea Pig:

Ta rybina byla hodně silná u starších forem řepky, dost se to pak prošlechťovalo a upravovalo, teď už by to nemělo být cítit vůbec. Já jsem to už hodně dlouho u žádného řepkového necítila. Zkuste koupit nějaký, fakt už by to tam nemělo být (raděj dražší, ne uplně clever olej s neznámým původem řepky :) ). A řepkový olej má nejlepší výživové vlastnosti z olejů k tepelné přípravě, slunečnicový je až za ním.

žejo? kupovala jsem dřív v intersparu za studena lisovaný řepkový ve skleněné zelené lahvi, kolem osmdesáti korun a byl fakt nejlepší. teď jsem ho dlouho nikde neviděla:-( ale těm uplně levným se teda vyhýbám

49476 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:09
Reakce na Kokoska:

no a právě proto neřešim ani ty hrnky.-))

49476 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:11
Reakce na continuity:

taková česká klasika:-/

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:25

já teda běžně kupuju normálně v plastu, žiju holt po selsku

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:33
Reakce na Dadoo:

nevim. My jsme ve svatem petru. Jestli budou prejizdem sem, tak chata Alpina, maji poledni menu takovou ceskou knedlikovou klasiku, ze Hromovky jsou cedule, da se tam dojet na lyzich.. jeste to celkem jde. Na medvedine nevim, možná spis neco na Miseckach. Je dobre se vyhnout tem brandovym gopass hospodam. Síce dostanete slevu 20 kc za 20 gopass bodu a tím padem date za čaj  jenom 40 kc, ale jidlo je tam fakt neúmerne drahe, na to, co dostanete na taliri. Kdyz mam ve spindlu možnosť vareni, jist ven nechodime. Ted jsme bohuzel v hotelu, tak neni zbyti.

jo a ctu vegetariani. Tak to je asi beznadejne  , možná nektere drazsi restaurace v centru. Ale to fakt nevim.

omlouvam se za ty preklepy, ale nemal uz silu valcit s korektorem na mobilu.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:40
Reakce na continuity:

Díky :-)

Dcera nelyžuje (ale prý to zkusí) tak bude vařit a číst si nějaké vyhláškové a metodické bláboly, protože má pracovní studijní volno. Není vůbec zimní typ, tak jsem zvědavá, jak to celé přežije. 

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:58
Reakce na Dadoo:

nalozi se v akvaparku do virivky. Jsou tam snáď i sauny.

nebo je jeste bazen Volareza v Bedrichove, tam se sa i plávať.da se vyvezt lanovkou i na pešo, ale to se musí podivat, co nahore. Je to spis na bezky. Nebo Pak sane ze spindlerovky.

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 08. února 2017 07:36
Reakce na continuity:

Pod vlivem místního vlákna orechova babovka.

a chleba,těsto bylo dost hydratovaný,byl by asi potřeba pect s nejakou oporou,prekynutej snad nebyl,hezky se mi ted moc nedarej

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 08. února 2017 08:08
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosila bych kousek k ranní kávě