0zero7 To jsem ráda, že chutnala.
Jídlo a vaření
0zero7 taky používám tvaroh jako základ do prakticky všech pomazánek, pak už jen měním to, co k tomu přihodím, např. tvaroh + čerstvý sýr + hustý bílý jogurt + romadur/syrečky nebo tvaroh + cottage + jogurt + vajíčka nebo tvaroh + lučina + tuňák/makrela, tvaroh + jogurt + sušená rajčata v oleji, vše pak dochucuju solí, pepřem a bylinkou, co se k tomu hodí, kombinace chutí jsou neomezené. Nemáme teda rádi majonézu v pomazánkach, tak proto často dávám ten jogurt na zjemnění a naředění
MPLee Omlouvám se, nějak jsem tě zazdila. Nicméně dámy výše mají báječný vkus, takže roastbeef je, myslím, naprosto dokonalé řešení. A choucroute, to je taky skvělý, jednoduchý na přípravu a originální.
Jako ekonomickou variantu velkého kusu masa přihazuji pečené celé krůtí prso špikované sušenými rajčaty, olivami, šalvějí a slaninou/máslem. Dobré teplé i studené krájené na tenké plátky.
Andulko, můžu poprosit o bližší popis přípravy toho krůtího prsa? Takový balvan v celku jsem ještě nepekla. Jak dlouho to trvá? Poléváš to výpekem? Pod poklicí, nebo bez? Nebylo by foto? Děkuji předem!
0zero7 Já když mám míňsacharidový období, tak tvaroh používám, kromě zmíněnýho (pomazánky, mňam) i trochu naředěnější jogurtem nebo smetanou, aby byl trochu tekutější, s bylinkama (Tzaziky, medvědí česnek, pažitka, čubrica - prostě podle nálady a případně s trochou strouhanýho parmezánu - jako takovej dip, do kterýho namáčím téměř jakoukoli zeleninu ať už syrovou nebo pečenou (třeba s řapíkatým celerem nebo pečenou máslovou dýní je to super). A i ty pomazánky v tomhle období většinou nejím na chlebu, ale třeba na okurce).
Ale ty máš možná tu nízkosacharidovku přísnější a hlídáš si i sachry v zelenině, na to já celkem dlabu.
Moje oblíbená rychlá pomazánka je do tvarohu šunka na malé kostičky a nahrubo nastrouhané ředkvičky, přidat pažitku a dochutit, když je potřeba. Jinak dělám různé sardinkové, tuňákové, uzený losos s cibulkou...
andulka01 continuity Dik moc! Nejakou tvarahovou buchtu casem asi udelam. Uplne to vidim! Babicka delavala takovy rezy, testo nahore a dole, uprostred tvaroh. Fantasticky!
brrr urcite udelam znova!
Mermaid super inspirace, dekuju. Delam I pecenou pomazanku z modreho syra, tam by sel taky. Majonezu davam jen lzici, dve do klasicke cesnekove Se strouhanym syrem, spolecne se zakysem, tam Se to da osidit tak z poloviny.
Prosperina ten parmezan je dobrej napad! Ja to resim tak cca low carb, mam skvelej lc chleba a tortily, nejim to kazdej den, ale S tou pomazankou je to fajn zmena! V zelenine sachry nehlidam vubec he, spis Se hybu kazdej den, zatim doma a rychlochodim jak najata, ale ct otviraj gyms! Vanocni prisel uz je skoro pryc
to bylo teda 14 dni Fakt vseho, bajecny samozrejme. Tatarak na domacim chlebu nejvetsi highlight.
dynda na tu sunkovou jsem vcera koukala zrovna! Super Dik! Mam krasnou domaci sunku.
musim jit koupit vic tvarohu!!! ![]()
Pinot Noir Peču pomaleji ve velkém hrnci s pokličkou, pak už jen chvíli na barvu. Určitě přelévám výpekem, i nahoru přidávám kousky másla.
Špikuju dost nedbale, z nasekaných surovin si udělám už i osolenou směs, do masa píchnu hluboko úzký nůž a narvu materiálem. Mám radši máslo než slaninu (ale zas krůtě přidává na chuti i vůni, jen já to moc nemusím). Určitě by to šlo jako roláda, ale ta mi při krájení nikdy nedržela, tak si to nekomplikuju. Před pečením nechám odpočinout, trochu se zatáhnou ty díry po noži (nenaplňuji až po vršek), ani to nijak neopékám, jen pomažu případným zbytkem směsi s máslem a dám do předehřátého hrnce. Peču na cibuli a neloupaném česneku, bílém víně, rozmarýnu a másle.
andulka01 perfektní! Děkuju moc. Při nejbližší příležitosti vyzkouším.
Pinot Noir Jo a chce to pak ultraostrý nůž, pokud chceš krájet na tenké plátky. A musí si po upečení trochu odpočinout, aby se ty špikovance trochu provázaly do masa a netrhalo se to. Prostě nejlepší je v pokojové teplotě :-)
Pinot Noir andulka01 Osvědčilo se mi tahle pečená masa v kuse krájet na el.kraječi. Jde to krásně natenko.
notna Tak nářezák by samozřejmě byl nejlepší, ale asi ho nemá každá domácnost.
andulka01 Ani neznám nikoho, kdo by měl nařezák doma. Já myslela takový ten obyčejný el nebo ruční kráječ. Ten mi přijde docela běžný.
notna díky za připomenutí, že ten mám ![]()
andulka01 No to je bezvadný, péct celé krůtí prso me nikdy nenapadlo!
Hele, kde kupujete slepici? U nás v reznictvi ji spíš nemají než mají. Nevíte jestli jde třeba koupit v Kauflandu či Lidlu? To je trochu zajíždka ale zajela bych tam.
andulka01 děkuju moc, prso si ukládáma někdy vyzkouším. Zítra bude ten roastbeef ![]()
V Bille mají výprodej těchto forem. Bábovka je z ní moc hezká.

Pinot Noir dala bych si bábovku...jak šla poprvé vyklopit a čím jsi vymazávala?
rozarka psali na krabici, že se nemusí ničím, ale to bych si netroufla. Takže klasika máslo + hrubá mouka, vyklouzla krásně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY