Pinot Noir to zní slibně, myslím, že změním trasu a vezmu to kolem Billy
Jídlo a vaření
Slepici mrazenou mají v Globusu, čerstvou na rohlíku.
Karja doporucuju jeste tento recept
https://www.albert.cz/recepty/pecena-kruti-prsa-ve-slanine-s-cesnekem-a-bylinkami
a slepici u nas maji mrazenou v Tescu a Hrušce
Karja Kupujeme, na polívku
a slepici na paprice. Většinou objednáváme na trhu, pán vozí takový monstrptáky, dělíme se s mámou napůl. A sambo vozí občas mraženou z nějakýho řeznictví v Benešově, ale to nevim co je přesně.
Aranel ten je skvelý, ja som ho zasa na jeseň robila aj trikrát do týždňa so slivkami
Karja ja kupuju v takovym drubezim obchode, ale to asi u vas mit nebudete? V Praze jsou vzdycky u stanic metra a je mrazena.
711990 Kdybys chtěla chlazenou, tak já pro ni jezdím do Karlína, řeznictvi u metra Křižíkova. Je tam velký výběr masa a řezník ze staré školy :-).
No u nás nemáme nic z výše jmenovaneho, u nás byly dost před Vánoci a teď nejsou;-(. Ten slepičí vývar je úplně nejlepší, a nejlepší je zmrazit a pak do něj udělat dle kuchařky pro dceru novou zeleninu a maso z kuřecího prsa!
999 je, diky za tip!
Karja Slepičí vývar je můj životabudič :-). Vařím a mrazím pořád dokola :-).
999 Jo, jeden můj kámoš dělá manažera síti řeznictví, já to snad seženu přes něj. Mě zabije:-D. Ale od Vánoc ji nemůžu sehnat jako!:-D:-D.
A další dotaz, děláte kachní vývar, že bych si jako rozporcovala kachnu, stehna, prsa zvlášť a z toho zbytku? Nebo je to moc tučne? Mamka to dřív dělávala, ale kdoví z čeho, měli u babiček kachen dost, to se pak najde kdeco!
Karja Tuk můžeš sebrat. My neradi moc mastné vývary, takže vždycky vařím den předem a po zchlazení (jako pořádném, v lednici) tu placku tuku prostě vyhodím.
Karja A někoho s chovem u vás nemáte? Naši teda každý rok kupují nová kuřata a starou slepici, která je vynešená, zabijí a darují nám na polívku.
Kan No nemám právě nikde, musela bych hodně pátrat.
Aranel to bych klidne udelala z normalni, Dik moc! Jednou za cas to vubec nevadi!
Kan ja jsem jednou dělala polévku z té vynosené slepice a nebylo to nic moc. Musi to asi být alespoň to mixované masovo-nosive plemeno, aby to bylo co k čemu. Babička mi teda hned říkala, že u nich to už dávali jen psovi.
Karja z kachny dělám radši kaldoun. Ono nejde ani tak o ten tuk, ten sebereš ( ačkoliv kachní bych si radši schovala), ale i ta chut je jiná.
continuity Dostala jsem jako "dárek" dvě kila kachního sádla, není nic lepšího pod pečené brambory!
continuity Já tomu teda moc nerozumím, slepice se dožívá i deset let a tříletá mi na polívku přijde tak akorát. Ono tedy záleží taky na tom, jak je slépka živená a jaké má podmínky, výběh a tak. Vařím pomale asi 4 hodiny a masíčko je chutné a jde dobře od kosti. Já tomu masu od našich věřím, slépky se tam mají dobře, jsou to mazlíčci a táta pochází ze statku, takže celé mládí u krav a koní, pochybuju, že by nám dal podřadné maso pro psa.
continuity Já teda nesouhlasím, ty staré slepice (i kohouti) jsou na vývar super. Jako maso nic moc, ale vývar luxusní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY