Opět prosím o radu - v pátek budu hostit 10 dospělých lidí plus nějaké děti. Na společné hlavní jídlo se nevejdeme ani ke stolu, navíc se sejdeme už dříve odpoledne. Takže chci udělat několik druhů pochutin a ať si každý dá na co a kdy bude mít chuť. Chci dělat mini pizzy, quessadily, guacamole, Karja rolky s lososem... No ale nevím co dál. Nějaké maso? andulka01 nemáš v rukázu nějaký super recept na maso - co třeba roastbeef nebo něco podobného? Připravovat to budu s miminem za zadkem, případně ve čtvrtek večer.
Jídlo a vaření
MPLee rostbif je super a neni tezke ho upect, ale pro 10 dospelych uz by to mohlo byt nakladne, zalezi, jaky mas rozpocet. Ovsem s domaci tatarkou by to bylo
. Jinak ja vetsinou davam rizky, to ji snad kazdy. A uplne naposledy jsem je ani nedelala, byly z hospody. Taky reseni. Jinak mi prijde, ze s miminem za zadkem mas v planu docela dost pracnych veci.
MPLee ja som ti tiež chcela odporučiť nejaké tie mini rezne
MPLee rostbeef je úplně jednoduchý, pokud seženeš dobré maso s máš teploměr do masa. Bez toho bych se do toho pro návštěvu asi nepouštěla.
Dávala jsem tady recept na spenatovou roládu, to se dá udělat den předem. Já bych se s masem nějak netrapila a koupila nějaké dobré klobásky a šunku a normálně to nakrájená na talíř. K tomu pár vajíček ( lze je naplnit uvareným žloutkem, akorát je to pracnější) nějaký sýr, olivy.
Malým dětem ( nevím jak jsou velké) bych normálně udělala vývar.
MPLee a co se mi opakovane osvedcilo - uvarit den predem nejake typicky detske jidlo. Treba kure na paprice a kolinka. Nebo jak pise continuity
continuity teploměr mám ![]()
Gatita no ještě budu samozřejmě péct dort
Ale na ten se vysloveně těším a ten zbytek mi nepřijde nijak náročný. Řízky nejíme my s mužem. Nebo jako sníme je, ale 2x do roka nám stačí. Děti už jsou větší, takže si buď vyberou pizzu nebo tortilu, případně máme zásobu biosaurů, křupek a nebo se vytasím s tajnou zbraní - šunkou a sýrem vykrájeným vykrajovátky na cukroví
MPLee tak to jo. Ja to brala svoji optikou, kdy delam neco tip top domaciho a zbytek klidne koupeny. A jestli jsou deti vetsi, tak to mas promyslene skvele, hned bych si dala.
MPLee Tyjo, tohle všechno bych nevytvořila ani bez mimina. Rostbíf je super nápad, peče se sám, je rychle hotový a efektní. K němu dobrý dressing nebo něco jako kdoulové želé.
MPLee pak kup nějaky kus hovězího, ze kterého bys dělala i steaky. Já klidně dělám roast beef z květové špičky. V Albertu mívají rovnou už uvázaný provázkem.
Tady je nějaký popis, akorát nesouhlasím, že péct se musi velky kus ( u roštěné asi jo), klidně upecu 700g, s tím teploměrem to jde.
https://www.kucharkaprodceru.cz/roastbeef-na-anglicky-zpusob/
Pečeš, dokud bude teplota cca 50-52C, ono to ještě trochu dojde. Nechat samozřejmě odpočinout a nepichat do toho. Z výpeku pak omáčku.
Nezapomeň krájet napříč vlákny ( a i balit tak, aby byl váleček k tomu vhodný).
MPLee já měla na posledním večírku docela úspěch se studeným trhaným masem. (Krkovička přes noc obalená v cukru se solí, pomalu pečeno 5 h na 120). Bylo v misce, vedle nakrájený dobrý chleba, okurky, cibule. Ale dalo by se rovnou nachystat na chlebíčky/kanapky.
Jsem taky pro roastbeef, je s tím málo práce a efekt je skvělý. Když čekám děti, tak den předem nadělám hromadu palačinek, to má většinou úspěch. Když jsou větší, tak jim pak přistavím džemy a nutellu, ať si mažou samy.
dnes jsem pekla to marocke kure podle receptu z teska, moc jsem nepodlivala ale fakt pekla - a velky uspech!
MPLee ještě jednodušší by bylo upéct kureci stehna nebo prsa. V jogurtu, v koření, na citronech.. Bezpracne.
A k tomu třeba kuskus se zeleninou, rozinkami.
Mňam ![]()
Koupila jsem tvaroh!!!
No a zadnej recept nas kterym jsem si Tady rikala ty jo to chci, ale nemam tvaroh, si nepamatuju. Nahodte mi prosim neco!! Nejradsi slany veci. Sladky ok kdyz je to bez testa. Napadaji me Hlavne pomazanky, ale radsi Se ptam, protoze nechci vypraskat takovou vzacnost a pak litovat!
A at nejsem OT, uvarenej je hovezi vyvar ze zadniho a zeber, vybornej. O vikendu jsem delala zeleninu; kapusticky, fenykl, mrkev, paprika, salotka, petrzel, zluta cuketa, super rychle opict, citron, sul, pepr. Na to feta a oprazeny vlassky orechy. Meli jsme to s krevetama na cesneku.
Z vzácného tvarohu ovocné knedlíky nebo pomazánku. Já dělám všechny pomazánky s tvarohovým základem. Mohla bys ho prosím vyfotit?
dynda on neni vzacnej nijak asi, Akorat tvaroh Se neda moc koupit, protoze to Tady neznaj vubec, tak proste neporidis. Mrskaj do vseho cream cheese, zerve nebo fresh cheese, Jako smetanovej syr cerstvej. Takhle vypada ten co mam. Je tam napsana sul ve slozeni, tak jsem ochutnala. Nejak extra slany se mi to nezda. Dobry to je moc! Zkusim asi trochu jen tak.
knedliky sladky nejim odjakziva, celkove teply sladky jidlo nerada, ale tipy na neco jinyho Fakt uvitam, Doufam ze to budou prodavat porad. Samo je to drazsi jak vsechny mekky syry ![]()
MPLee Jal pro tyhle velké skupiny dělám kromě zmiňovaného roastbeefu ještě choucroute nepo pomalu pečená hovězí žebra. Kdybys chtěla jít najisto pro krátká a masitá, tak je mívají v řečnictví na Arbesáku.
0zero7 Pomazánka: tvaroh, máslo, pórek, paprika (lusk i koření), kyselá okurka, sůl, pepř, trochu hořčice
0zero7 jen umíchat s trochou smetany/mléka a přidat nakrájenou pažitku. Sůl.
Čerstvé pečivo.
A je to bomba a taky si nejvíc užiješ tu tvarohovou chuť. Nepřebiješ ji jinýma chutěma. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY