Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline tina
6330 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 18:42

Já nepozřu slepičí vývar ani maso a je úplně jedno, jestli ta slepice byla domácí nebo kupovaná. Kuřecí a hovězí vývar naopak miluju.

Online continuity
43550 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:02

Kan ja to zkoušela s těmi nosnými plemeny a fakt to nestálo za to. Ty v masne asi nekoupíš. Slovenská babička chovala ty polomasné nebo jak se to český jmenuje a to byla jiná káva. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:17

tina taky tak, slepice na paprice je pro me nocni mura. Kdyz jsem si kdysi kupovala tlakovy hrnec, babicka rikala, ze je malej, ze se mi tam nevejde slepice. Tak jsem ji ujistila, ze prave proto je ta velikost akorat.

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 19:45

Kokoska mamka dělá kuře na paprice a to mám ráda

Online Karja
44893 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:07

tina Jo ono dneska 99procent lidí dělá kuře na paprice. Ta slepice se dnes už moc nenosí. Já si to pamatuji taky jen z raného dětství. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2022 20:19

Karja u nás se tomu odjakživa říkalo slepice na paprice a odjakživa to bylo kuřeAle slepici mamka určitě ještě před pár lety kupovala normálně v Albertu, mraženou myslím. Právě na vývar, ona si vždycky dělávala slepičí, když byla nemocná. Je škoda, že už jí nemají.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 21:20

tina kure mi nevadi, obcas ho delam. Ta slepici chut je jina.

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 20. ledna 2022 21:38

Kokoska chut je jina a mne to proste jemne receno nevoni...

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 08:35

Teda, v životě jsem neslyšela "slepice na paprice". Vždycky jen kuře. Ať tak nebo tak, je to jedno z mála jídel, která moc nemusím. Ale zřejmě to budu muset začít vařit, protože syn to ve školce miluje. Ale spíš mu to objednám u babičky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 08:39

Pinot Noir já to taky začala vařit jen kvůli synovi:) Ale musím říct, že nakonec je to celkem dobré. A je to celkem rychlovka.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 08:48
Reakce na continuity:

Kan ja to zkoušela s těmi nosnými plemeny a fakt to nestálo za to. Ty v masne asi nekoupíš. Slovenská babička chovala ty polomasné nebo jak se to český jmenuje a to byla jiná káva. 

​Tak jsem ráno koukla v obchodě do mrazáku a maj tam mraženou slepici od Lukromu a když jsem se ptala prodavačky, tak je to prý brojlerová slepice z velkochovu, za pár dní vykrmená pro porážku. Váha 2,5 Kg  Tak nevím no, domácí slépka, která zobá zrní, vařené brambory, řepu, ví jak vypadá slunce a tráva, tři roky si užívá kohouta, bude asi fakt lepší pro psa.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:17
Reakce na tina:

Já nepozřu slepičí vývar ani maso a je úplně jedno, jestli ta slepice byla domácí nebo kupovaná. Kuřecí a hovězí vývar naopak miluju.

​Mam to stejně a k tomu ještě nejím (nedokážu sníst) vepřový, kachní, králičí a rybí vývar, z kuřecího musí být důkladně sebraný tuk a z hovězího jim jen tu vodu, ne maso. Můj svět vývarů je hodně omezený :-)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:39

Pinot Noir Evaeva Na paprice delam casto, neznam dite, kterymu by to nechutnalo. Je to snadny, rychly a ma to zarucenej uspech;) Jasne, ze kure, sem tam veprovy, slepice je neprakticka

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:42

mirajo Já to nemám ráda odjakživa. Je to jediné jídlo, které nemám ráda ani od maminky.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:43

mirajo Moje dítě kuře na paprice nerado :o( a to je to přitom jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:45

DruI Vyměníme si děti?

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:51

Zítra vařím kuře na paprice, jediné z těch jídel, co údajně všechny děti miluji , které má moje dítě rádo. Jinak takové ty stálice typu spagety s kecupem, jakékoli těstoviny se sýrem, svíčková, masové koule, dosad dle potřeby jsou u nás k nepozreni. Rizek se nepočítá!

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:52

Pinot Noir No, já myslím, že by sis moc nepomohla, ona je ta moje holčička všeobecně trochu nežerka :o) Ale ve školce prý jí i maso, protože ho paní kuchařka vaří líp než já ;o)

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:55

DruI no já že bych nemusela vařit to kuře na paprice

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 09:57

Mate nekdo dite, ktery ma rado file? Doma nedelam, ale skolni jidelna casto...