Už jsem před časem psala (a nechci zase založit flejm), že naprosto nechápu ty nejedlíky tamtoho a tamtoho. Neodsuzuju, teda skoro, jen to jakožto jedlík v podstatě všeho neumím pochopit.
Jídlo a vaření
Hanka H Na tom neco bude, starsi si ho letos dala poprve a chtela pridat, je ji 13![]()
andulka01 Znam dva dospely nejedliky melounu. A to mi hlava nebere:)
mirajo já taky
jsem tuhle chtěla udělat v parném létě radost a nic!
Já vyrostla v chudších poměrech a byly jsme tři sestry, co bylo na talíři, to se prostě jedlo, nic jiného nebylo. Neexistovalo nejíst zeleninu v polévce, vybírat rozinky ze štrůdlu.
andulka01 tak ale určitě je nějaká chuť, či konkrétní jídlo, které nemáš ráda, ne? Taky moc nechápu takové to nejím cibuli, nejím mrkev, vždyť to zaprvé chutná v každém jídle jinak, zadruhé to musí dost komplikovat život, zatřetí se s tím musí blbě vařit a začtvrté mi to připadá dětinské, ale třeba to kuře na paprice - všechny složky mám ráda, ale dohromady to dává chuť, kterou nemusím. Když mi to někdo předloží jako hostovi, sním to a ani neceknu, ale když mi nabídne i svíčkovou, rozhodně si nevyberu kuře na paprice.
Hanka H Když bylo dceři 11, řekla, když snědla bramborový salát k štědrovečerní večeři "Proč jste mi neřekli, že je to tak dobrý?"
Každý rok před tím vždy jen ochutnala a pak ho nejedla.
notna tak přesně tohle letos řekla u štědrovečerní večeře švagrová, akorát je jí třicet ![]()
andulka01 Já jsem taky člověk, který dokud mohl, jedl úplně všechno :-). U nás se vždycky dobře vařilo a i ten vztah k jídlu (i tělu) byl zdravej. Všechny děti se od mala nacpávaji vším, myslím, že jsem tu psala, jak jsem šla se tříletou neteří na ledvinky do Lokálu a celý personál se na to chodil dívat :-).
mirajo notna Teorie potvrzena!
Pinot Noir Třeba u švagrové probíhala opožděná puberta? ![]()
Pinot Noir no ja okrem toho, že som vegetarián, fakt nedávam tepelné upravenú cibuľu. Túto celoživotnú nenávisť vypestovala vo mne moja babka, ktorá má niekoľko rokov ako dieťa nútila piť cibulovy čaj. A máš pravdu, život mi to poriadne komplikuje
betsey Cibulový čaj - moční můra mého dětství!
Prý na průdušky - blbost, akorát jsem se po tom ještě pozvracela. A ještě přidám rozetřenou cibuli s cukrem - další delikatesa!
Pinot Noir Jsme děsný, takovou dobrotu tajit :-D
Pinot Noir Já fakt nevím. Samozřejmě, nechutnají mi jídla, která jsou špatně uvařená, ale to asi není ta otázka. Nemusím sladká jídla, ale že by mi vysloveně nechutnala, to taky ne, občas si dám i ráda. Měla jsem dojem, že nemám ráda gulášovou polévku, ale nedávno jsem měla tak skvostnou, že to taky nemůžu jednoznačně tvrdit. Fakt, nemám žádný blok (kromě etického - žraločí ploutev, velrybu nebo jednorožce bych nejedla).
Nahoďte nám s 999 něco, třeba o něčem nevíme že nejíme? Teď teda nemyslím kvůli potravinové intoleranci.
Já vám sem hodím nějaký jídlo :-). Halloumi a teplý salát z kapie, šalotky a portobella.

999 Ooo, krásný, mňam! A díky, díky, mám v ledničce halloumi, málem jsem na něj zapomněla!
andulka01 Mam to podobne. Nejim snad jen mrazenej spenat, nalitej do talire, do omelety, brr.
999 Na tom zdravym vztahu k jidlu neco je. Znam minimalne jednu rodinu, kde se casto resilo, co komu chutna nebo ne, ktery tri jidla se uvari, aby byli spokojeny vsichni a ty lidi si i v dospelosti vybiraj pro me prapodivne. A tvuj obed bych si s chuti udelala k veceri;)
Hanka H Cibulový čaj mi vždycky chutnal (spousta cukru/medu a citrónu. Jen se k němu nesmí čichat.
999 Hele, to trošku píšeš, že kdo je v jídle vybíravý, tomu doma špatně vařili. S tím to podle mne vůbec nesouvisí.
Podle toho by nejedna matka dvou a více dětí byla napůl nejlepší kuchařka na světě a napůl ta nejhorší! (To nepíšu jako potrefená, já jsem s tou druhou kategorií celkem smířená
)
Sweet Potato Tak jsem to nemyslela (ale chápu, že to tak někdo může brát :-)), jen hledám vysvětlení :-). Ale u nás se fakt vaří dobře, ke mně i k mojí matce se na jídlo stahuje dost lidí :-). Třeba spolužáci dcery, někteří už s dětma a dopředu hlásí, že se rozhodně zdrží před oběd :-).
Už jsem před časem psala (a nechci zase založit flejm), že naprosto nechápu ty nejedlíky tamtoho a tamtoho. Neodsuzuju, teda skoro, jen to jakožto jedlík v podstatě všeho neumím pochopit.
Jak k jídlu, tak k dílu? Taky jím všechno.
Sweet Potato Souhlasím - vztah k jídlu je tak individuální záležitost, že nelze v tomto směru vynášet žádné soudy.
Nejméně pochopení mám pro jedlíky, kterým je úplně jedno, co jí - hlavně když nemají hlad! Jídlo nepochválí, neocení ....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY