Hanka H Mlýnek máme ke kávovaru, stojí vedle sebe https://www.mall.cz/mlynky-kava/delonghi-kg-521-m
Jídlo a vaření
notna Díky, to mi už přijde pro mé potřeby až dost drahé. Jak jsem zjišťovala, kameny jsou obecně dražší než nože - je v tom nějaký zásadní kvalitativní rozdíl?
Hanka H Byla jsem zvyklá, že v každém supermarketu vedle mleté kávy téměř každá značka prodávala i pody. Tady jsem to nepotkala. Ale kdo by se hodně nudil, tak si ty pody může varábět doma, někde jsem viděla prodávat jenom ty kulaté filtry k naplnění :)
bublifuk Díky
, ale asi přeci jenom využiju nabídku eshopů - i když na dlouhé zimní večery?!![]()
Hanka H já si koupila pody společně s kávovarem na Alze. 150 ks asi za 900.
V obchodě jsem je tady neviděla ještě nikde. Ségra i přivezla z Paříže ale pytel, asi 50 ks? a vyšly asi na 3 Kč jeden. Mají je úplně normálně v supermarketu.
Prý byly někdy v Lidlu, ale to nevím, já je nezaregistroval.
Tech mých 150 je ale baleno jednotlivě, tak neztratí vůní. Těch 50 bylo v jednom pytli dohromady.
Ty nebalene bych ve větším balení nekupovala, bála bych se ztráty aroma.
Tady je taky velký výběr https://www.nejkafe.cz/kavove-pody-e-s-e/
Hanka H Tak záleží, jak moc jsi fajnšmekr :o) Ale můžeš si koupit ruční mlýnek s kameny a udělat si z přípravy kávy vyloženě rituál.
andulka01 No vidíš, chuděry autorky, kdyby věděly, že je chytnem na takové blbině! ![]()
To o tom šíření duchovními jsem taky četla a je to super!!! Jako vlastně droga za drogu, že jo!
Dadoo Už jsem na pody na alze koukala - ještě blbá otázka - jak bys je hodnotila chuťově? Díky!
DruI Ruční mlýnek mám doma - je už opravdu archaický - ještě po mé prababičce z počátku minulého století - důkaz do diskuze, že se tehdy káva pila i mezi prostým venkovským lidem
. Fajšmekr zase takový nejsem - doma piju rozpustnou
-ale hodlám to právě změnit!!!!
Uvažovala jsem o něčem v této cenové relaci - nezmáte někdo zdejší zkušenosti?
andulka01 Prostě nějaká ta culifinda.
Hanka H Mně vždycky chutnalo nejvíc kafe v Itálii a tak jsem si koupila italské Lucaffe. A jsem úplně spokojená.
Nejsem ale kávový fajnšmekr, nerozumím nuancím.
Příští objednávku ale chci udělat na Nejkafe a objednat si malá balení jiných káv a zkoušet ![]()
Karja Uz zadny kilo fakt nesnesu, potrebuju tak 5 dolu, ale co delam s tou divou zveri, tak to asi nedam, pac su nadopovana praskama. Ja uz je zacinam nenavidet. Dnes jeden zas udelal z vysvedceni vlastovku, protoze se mu nelibilo. Ale vydrzet musim, predchudkyne dala jen 3 tydny a ja uz pojedu 5. mesic.![]()
Hanka H To mi je jedno, co vyblil nekdo do clanku. Vim, jak to lidi vnimaji a ja jim to neberu, ja jsem se teda v zivote vic nenadrela jak ve skole a nebudu to obhajovat ani se povazvat za superhero (i kdyz vlastne jsem, zejo
)
Noooo ale kdyz si koupite par obrazu, budu mit hned lepsi naladu.![]()
Hanka HNože se zahřívají a může dojít při mletí ke spálení kávy, což ovlivní její chuť. K tomu nedochází při mletí mezi kameny. Osobně s tím zkušenost nemám. Nejdřív jsme mleli ručně, teď máme ten mlýnek z odkazu. A v kavárně nebo restauraci nevím, jestli bych to poznala zrovna špatné mletí. Spálená mi přijde i káva, která je někdy na můj vkus moc upražená.
Hanka H nože ti kávu nenamelou, ale nerovnoměrně nasekají, takže jednoznačně kameny!
notna spálená ti může dost často připadat ta pražená v Itálii nebo Portugalsku - oni to tak maj rádi, já třeba moc ne
tina Víc upraženou, zrovna tu Italskou, ráda mám. Ale někdy mi to přišlo už moc.
Noooo ale kdyz si koupite par obrazu, budu mit hned lepsi naladu.
A kde máš nejakú ponuku? Ukáž! Teším sa na ne.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY