Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. února 2022 15:25
Reakce na 711990:

Ryzovar je nejlepsi vec na svete a zadna ryze z plotny nebo trouby se tomu nevyrovna:) a nemusi ho clovek hlidat, prepne se po uvareni sam do modu ohrivani.

Přesně!

Kammila 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 13. února 2022 15:32

Já pořád přemýšlím o nějakém tom zázračném hrnci, co má Lama_z_Lana 

Vaření nikdy nebylo moje hobby a co je z mladší vegetariánka, vzalo mi to radost z vaření už úplně.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 13. února 2022 16:17

Mini Děkuju za tip. Nakonec jsem zjistila, že mám i tvaroh a udělala jsem muffiny

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 13. února 2022 17:26

Děkuji všem za reakce. Já vím, že bych tu rýži uvařila i bez něho, ale tak nějak se snažím minimalizovat potřebu mých zásahů v kuchyni...trefně to popsala Sweet Potato vaření taky není moje hobby a vlastně i s tím hrncem mám brouka v hlavě

Offline Mini
příspěvků moje polička 13. února 2022 17:30

brrr krasny :)

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 13. února 2022 17:55

Kammila Kamarádka, která rýžovar má, naopak vaří hodně, nedá na něj dopustit. Ona hodně nastavuje časovač i na troubě třeba. Hodně tak hospodaří s časem.

Dnes už asi ale stojí za to prozkoumat něco víceúčelového, pomalý hrnec, jak psaly výše?

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 13. února 2022 18:10

brrr co to je za ovoce uprostřed? Pěkné a jistě i dobré.

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 13. února 2022 18:11

Sweet Potato jj já sice napsala, že vaření není moje hobby, ovšem jsem nucena vařit taky dost. A jak děti dospěly,  strávníků spíš přibývá. Protože i když syn už má vlastní domácnost, tak na oběd přijdou se snachou rádi a dcera ještě studuje, takže s partnerem taky dost často u nás jí a kdyby přišly vnoučata..?? To už bych z té kuchyně nevylezla vůbec a proto je třeba být připravena!! Pomalý asi ne, ale víceúčelový jo. Mám tedy opět představu, že tam všechno naházím a nazdar. Asi jako pekárna - taky vytáhnu už upečené sladké nebo chlebajsem taková hospodyňka k pohledání no..radši jdu na kolo nebo hory no

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 13. února 2022 18:57

rozarka Uprostřed je physalis a děkuju. Strávnici si pochvalovali

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 19:14

Kammila ten pomalý hrnec není špatný, máma v něm vaří už snad deset let. "Nachází" tam zeleninu a maso, nastaví, ono se to samo hlídá, nemusí u toho stát a přijde k hotovému. Vaří se to při nízké teplotě a umí to i udržovat jídlo teplé. Ale kuře v tom samozřejmě neupečeš.

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 13. února 2022 19:37

Kammila Jo! S knihou ověřených receptů - v tomto případě vlastně nákupních seznamů.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 13. února 2022 23:19

Kammila Ten po malý hrnec má švagrová a má z toho výbornej gulas. Rýžovar jsem měla a rozbil se mib(levnej kus), ale chci si ho pořizovat znovu. Ta rýže je fakt chutnější a já občas rýží rozvarim nebo se mi nepovede tak dobře na skus a tak . 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 14. února 2022 07:13

Kammila Já mám tento. Musím říct, že je lepší, než většina japonských, co jsem měla. Používám ho především jako rýžovar (klidně k rýži rovnou přiházím nějaké suroviny a vytahuju hotové "rizoto"), ale často v něm dělám i pomalé vaření. Umí i polévky, jogurty, marmelády, smažení....nepřipaluje se, přepíná sám na ohřev. A má k sobě knihu receptů. :-) 

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 14. února 2022 15:58

Garfie ten vypadá dobře! Zeptám se možná blbě, ale já jsem zvyklá třeba cibulku orestovat, potom na ní zatáhnout maso atd...takhle to s ním asi nefunguje, že? Jako netrvám na tom, jen zkoumám jak to vlastně všechno funguje

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 14. února 2022 17:48

Evaeva Garfie 

Hele ale ten pomalej hrnec se zavře a šlus, co? Asi nehrozí dochucování během vaření... tak jsem zvyklá vařit já totiž. A nějaký roštěnky například, jak píše Kammila , zatáhnout nejdřív na cibulce apod., to asi taky ne? Svíčková se v tom asi taky neudělá...

Já si to představuju všechno vařený jako v páře nebo na vodě, hromada jídla bez chuti a bez zápachu něco jako dřív byl hit ten patrovej hrnec, kterej uvařil rejži, zeleninu i maso najednou, a na mě při tý představě šly mdloby

Online 999
19883 příspěvků moje polička 14. února 2022 17:53

Takový to moje rychlovařeni :-). Chřest, houby shiitake, vajíčka, ajvar.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2022 18:29

barbucha vypadá to jako pekáč do trouby, restovat se dá v tom pekáči na sporáku, pak ho vrátíš na ten "stojánek" Pokličku normálně odklopíš, kdy potřebuješ. Myslím, že svíčková by v tom šla, nedělá se to v páře, ale ve vlastní šťávě (+ vodě, když je třeba) Kammila 

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 14. února 2022 18:35

Evaeva 

Tak ale když to budu odklápět, naruším tím ten proces vaření, ne?

No nic, zůstanu asi u normálních hrnců. Mě to zaujalo v souvislosti s tou rýží/rýžovarem... nad tím jsem chvíli uvažovala, ale byl by to další krám co by mi tady zavazel a dobrou rýži dokážu i tak...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. února 2022 18:38

barbucha já si nemyslím, ale nejsem odborník. On vaří při nízké teplotě, ale jinak se to prostě normálně vaří/dusí, akorát se to samo hlídá a vypíná.

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 14. února 2022 18:42

Evaeva 

Já mam stejně elektrickej sporák, takže taky vařím na minimum 90% doby. Jen vypnout to musim ručně, ale mám na něm i minutku tak to na mě aspoň houkne...

To bude asi nejlepší pro domácnosti s plynem, ten na to minimum nestáhneš, co si tak pamatuju ze starýho bytu.