Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2022 11:03

Karja šafrán taky barví. Oranžová by mohla být z mrkve.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 17. února 2022 12:20

Včera jsem koupila v Lidlu hovězí plátky z mladého býka. Vypadaly krásně, čisté. 

Teď jsem je udělala na česneku. To se nedá jist. Vůbec to nechutná jako hovězí. Divná, umělohmotné chuť, divné to vrže mezi zuby. Z té chuti se mi úplně navaluje. 

Co to, proboha, je?

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2022 13:02

notna Evaeva To jsou samé pracne nápady! Já myslela že hodim do mixéru dvě jahody a bude růžová! To radši ten kurkumovy krém:-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2022 13:37

Karja jo z jahod bude růžová. Šafrán jen nasypeš do krému, bych řekla. Z mrkve bys asi potřebovala džus, to je pravda, že do krému asi nedáš.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. února 2022 13:45

Evaeva Jj jako tyhle tekutý věci bych se i bála, že to pak bude takový moc tekutý a celý se mi to podělá. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. února 2022 16:00

Karja Lepší růžovou bych skoro řekla že budeš mít z malin než z jahod, nebo teda mně přijde, že jahody zas tak moc nebarví, borůvky nebo ostružiny jsou asi taky jasný... žlutej krém bys mohla mít z toho lemon curd, ale ani úplné špetičky kurkumy bych se teda nebála, a z mrkve bych na oranžovou spíš zkusila vyrobit hustý koncentrovaný pyré než tu šťávu, když už. A zelenou bys mohla udělat matcha čajem a modrou spirulinou, ale ono to všechno od určitýho množství už začne chytat i tu chuť a ne jen barvu, tak by z toho asi byly holt takový pastelový odstíny. I to mrazem sušený ovoce co tu padlo je dobrej tip, dá se to koupit i rovnou v prášku, mně to v domácích podmínkách na úplnej prach nikdy moc pomlít nešlo.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. února 2022 17:50

Evaeva Šafrán bych do krému až tak nesypala, uvolňuje barvu postupně, byly by fleky. A byl by to asi nejdražší žlutej krém ever :-) Pokud šafrán, tak nechat macerovat v trošce horké vody. Ale to samé jako kurkuma, je to koření a má specifickou vůni a chuť. Kurkuma je fakt levnější :-)

Růžová z červené řepy, jen v menší koncentraci - dělá fakt nádhernou jasnou růžovou. Jahody skoro nebarví, maliny hezky, ale je dřina je připravit, pasírování semínek a tak.

Karja Akorát teda těch příprav jen na barvy duhy mi přijde hodně :-) Tady to máš hotový a v prášku zkoušely jsme, barvy jsou celkem jasné, jednoduché použití, nezdálo se, že by to moc ochucovalo.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. února 2022 18:05

Dadoo mozna jiny dodavatel? My tam to vakuove balene hovezi (jestli myslis ruzne ty steaky) obcas kupujeme a vzdycky dobre. Ale zklamala jsem se takhle v Albertu, 1x v pohode a 1x se ten steak nedal jist. 

Jak byli vloni zavrene restaurace, tak to chovatele pry dodavali do retezcu, to se dalo sehnat fakt super maso.

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 17. února 2022 18:09

Karja Štipeček šafránu udělá krásnou barvu. Jen rozmícháš.

Offline kocoureksuggy
1391 příspěvků moje polička 17. února 2022 18:10

Dadoo 

Já koupila hovězí z mladého býka v Lidlu na svíčkovou a bylo super. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 17. února 2022 18:22

Lamicka kocoureksuggy já to dovarila, protože stačilo už jen trochu zahudtit. Omáčka je chutná, to maso takové jako bez chuti. Sníst se to dá. Je to jen pět plátků. To se mi stalo poprvé, jinak maso vždycky super.

Tak příště snad ok. 

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 18. února 2022 11:56

Karja ja pri svy lenosti experimentovat bych udelala normalni dort a duhu vyskladala navrch z ovoce. Boruvky, kiwi, broskve, merunky, maliny, jahody.? Nevim co jeste. Ale jestli sezenes sikovny barvy, bude asi vetsi spokojenost. Nahoru zapichni duhovyho jednorozce!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. února 2022 13:35

andulka01 Díky, musím si na to myslet až pojedu někam do civilizace. 

Kokoska No víš co, na bych udělala duhu tak, že bych tam napsala duha. Ale děti mají asi jinou představu:-D. A objednávat to nebudu, ta velkamala je nějaká náhlá a člověk neví co tam do těch kupovaných dortu dávají, zvlášť do těch barevných! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2022 13:54

Karja já myslím, že když uděláš normální dort a namažeš ho krémem, který obarvíš tím ovocem a zeleninou nebo přírodními barvami, tak bude dcera spokojená. Navrch toho jednorožce, možná prodávají i jedlé třpytky:) Jestli má problém s barvivy, tak bych ho taky nekupovala, neteř to má taky, nemůže třeba takové ty barvičky na perníčky.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. února 2022 14:16

Evaeva Jj, dam ji pak k tomu něco nejedlého navrch něco duhového;-) a je to. 

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 18. února 2022 15:13

Karja kupovaný dort ne, to zas mám svoje hranice! A napsat DUHA je dobrý fór, škoda, že to dítě neumí číst :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. února 2022 16:25

Kokoska to by skoro zavánělo traumatkem, o kterém bude mluvit ještě ve čtyřicetiV šesti jsem si přála dort s duhou a ta hrozná matka se na to úplně vykašlala a akorát na něj napsala DUHA!!!

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 18. února 2022 16:40

Evaeva AU!!!

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:26

Děcka přišly z bazénu a že prý palačinky. Byly jogurtové lívance se zbylým banánem podle Rohlíku a uklízím vylízaný talíře

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. února 2022 19:46

Evaeva Jako mladá novomanželka jsem obdržela od matky kritiku, že nemám na Velikonoce beránka. Takže jsem příští rok upekla piškot na plech a napsala na něj čokoládou: Toto je beránek.