Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. února 2017 06:48
Reakce na Potrefenáhusa:

No přesně! ale žiletkovou fázi už mám naštěstí asi za sebou.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. února 2017 08:03
Reakce na Sweet Potato:

To bych neriskovala, přeci jen, ty studené kapustičky, to je jen pro velké milovníky.

Ale zeptej se spíš jinx , ta má s tím jídlem větší zkušenosti...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 13. února 2017 08:09
Reakce na Sweet Potato:

Da, kdyz dotahnes po pulnoci z baru a je to to jedine, co doma najdes  jinak bych to doporucovala jist teple. 

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 13. února 2017 08:25
Reakce na domenica:

ledvinky a jatra jsou pro me horke a nepozivatelne. asize opravdu v prirode horke maso=zkazene. jine horke veci nam pritom rada. treba fernet;-) pivo je nahorkle (cim vic, tim lip) zaroven je ale hodne sladke, nektere az moc. kavu s cukrem bych nedala ani hlt. sladke vune nektere ano - cukrova vata mi voni (angel) jine vubec. nesnasim vuni pudru. chypre si budu muset nekde ocichat:-)

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 13. února 2017 08:58
Reakce na jinx:

Jehelníček 

Dík, tušila jsem to. Zůstanu bezpečně u rukolové varianty.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 13. února 2017 09:03

Ted mam chut na kapusticky, rukolu, jatra a tonic. Fakt dik. Doma nemam nic. 

O vikendu jsme byli na Kohutce (Zlinaci - Moravaci znaji?), sezrala jsem dva jejich vyhlasene a obrovske boruvkove knedliky... Vyfotit jsem planovala ale nezvladla. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. února 2017 09:17

Ale Fernet není hořkej, ale (podle mě) takovej hořkosladkej - pro mě koncentrovaná hrůza, dám si trochu jednou za uherský jen z léčebnejch důvodů..

jinak játra i ledvinky, správně připravený, hořký nejsou..

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. února 2017 09:23
Reakce na Candance:

a ešte aj Slováci z Považia

49476 příspěvků moje polička 13. února 2017 09:32
Reakce na Ounz:

ale jsou:-) viz vyse o chutnacich. 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 13. února 2017 09:34

Kavu piju s mlekem a trochou cukru. Caj s medem a citronem. Ani jedno neni horke, pokud je dobre pripravene (caj se nelouhuje pul hodiny a kava je kvalitne prazena). Trochu cukru pouzivam na zvyrazneni chuti, ne jeji prebijeni.

Nikdy jsem nemela problem s vahou a k cukru mam velmi zdravy vztah (primerene), takze nastesti nemusim hrotit. Debata o cukru mi silne pripomina debaty o televizi - na zpusob: televizi samozrejme doma nemam, fuj, ale sjizdim kdejaky serial na pocitaci a o ceskych programech vim tolik, ze o nich casto pisu...

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:14
Reakce na Unnamed:

To je naprosto přesné s tou televizí! Nemáte obzvlášť na mysli jednu kazatelku z modního pekla? Jakoby to bylo o ní! :-)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:28

Já vím, já vím :) 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:38
Reakce na Victoria:

Ano, na ni jsem si vzpomela :-)

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:38

Tak čaj se snad sladí medem, když už? Asi ani nevím, že by někdo v mém okolí sladil cukrem....

Jinak já tedy piju neslazený (ale pravda je, že moc nemusím černý čaj). Kávu piju černou, bez cukru, bez mléka. 

Přesně jak píše Potrefenáhusa, v zemích, kde se pije automaticky sladká káva i čaj, trpím! 

Miluju hořkou čokoládu, játra, kapustičky i brokolici a do teď jsem si myslela, že nemám řáda hořkou chuť, já naivka! 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:42

Jatra jim rada, taky myslim, ze spravne pripravene nejsou horke, u nas hodne lidi vari jatra do gumova.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 13. února 2017 10:45
Reakce na Garfie:

Ale jo, sladí se i cukrem. Příkladně můj děda si do každýho čaje dal tak 2-3 kostky cukru. Sladil si i kávu, dělali si s babičkou takový to malý kafíčko a každej si dal půl kostky  jen teda podotýkám, že čaj pil jen občas, nebylo to několik hrnků denně. 

Tohle je prostě o chuti, no

49476 příspěvků moje polička 13. února 2017 11:13
Reakce na Unnamed:

v zavislosti na priprave jsou chute samozrejme rozdilne, ale horky podton tam citim vzdy. ja mam ale extra chlupaty jazyk:-)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 13. února 2017 11:41

Ja vam to rozbiju - neoslazene kafe vypiju fakt jen z dobre prazirny, ale presto se pak "oklepu". Caj mi chutna nejvic s CUKREM. Brokolici i jatra jim, ale jen drubezi. Kapusticky, pivo a vsechno horke nemam rada. Vyjimkou je gin s tonicem, ale idealne s hodne sladkym. 

Horkou chut nemam rada - vaze se k tomu strasliva nechut k petrzelce, koriandru, libecku atd.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 13. února 2017 11:57

Jo, to verim. I z tehle diskuze je celkem jasne, ze to vnimani ucitych tonu chuti je hodne variabilni, takze vam verim, ze vy tam tu horkost vnimate.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 13. února 2017 12:15

jinx  mi udělala chutě na nějaké "zrní", takže u nás tohle:oliv.olej, šalotka, sušené hříbky, červená quinoa, hrstka kulaté rýže, zelen.vývar a parmazán.