No přesně! ale žiletkovou fázi už mám naštěstí asi za sebou.
Jídlo a vaření
To bych neriskovala, přeci jen, ty studené kapustičky, to je jen pro velké milovníky.
Ale zeptej se spíš jinx , ta má s tím jídlem větší zkušenosti...
Da, kdyz dotahnes po pulnoci z baru a je to to jedine, co doma najdes
jinak bych to doporucovala jist teple.
ledvinky a jatra jsou pro me horke a nepozivatelne. asize opravdu v prirode horke maso=zkazene. jine horke veci nam pritom rada. treba fernet;-) pivo je nahorkle (cim vic, tim lip) zaroven je ale hodne sladke, nektere az moc. kavu s cukrem bych nedala ani hlt. sladke vune nektere ano - cukrova vata mi voni (angel) jine vubec. nesnasim vuni pudru. chypre si budu muset nekde ocichat:-)
Ted mam chut na kapusticky, rukolu, jatra a tonic. Fakt dik. Doma nemam nic.
O vikendu jsme byli na Kohutce (Zlinaci - Moravaci znaji?), sezrala jsem dva jejich vyhlasene a obrovske boruvkove knedliky... Vyfotit jsem planovala ale nezvladla.
Ale Fernet není hořkej, ale (podle mě) takovej hořkosladkej - pro mě koncentrovaná hrůza, dám si trochu jednou za uherský jen z léčebnejch důvodů..
jinak játra i ledvinky, správně připravený, hořký nejsou..
a ešte aj Slováci z Považia ![]()
ale jsou:-) viz vyse o chutnacich.
Kavu piju s mlekem a trochou cukru. Caj s medem a citronem. Ani jedno neni horke, pokud je dobre pripravene (caj se nelouhuje pul hodiny a kava je kvalitne prazena). Trochu cukru pouzivam na zvyrazneni chuti, ne jeji prebijeni.
Nikdy jsem nemela problem s vahou a k cukru mam velmi zdravy vztah (primerene), takze nastesti nemusim hrotit. Debata o cukru mi silne pripomina debaty o televizi - na zpusob: televizi samozrejme doma nemam, fuj, ale sjizdim kdejaky serial na pocitaci a o ceskych programech vim tolik, ze o nich casto pisu...
To je naprosto přesné s tou televizí! Nemáte obzvlášť na mysli jednu kazatelku z modního pekla? Jakoby to bylo o ní! :-)
Já vím, já vím :)
Ano, na ni jsem si vzpomela :-)
Tak čaj se snad sladí medem, když už? Asi ani nevím, že by někdo v mém okolí sladil cukrem....
Jinak já tedy piju neslazený (ale pravda je, že moc nemusím černý čaj). Kávu piju černou, bez cukru, bez mléka.
Přesně jak píše Potrefenáhusa, v zemích, kde se pije automaticky sladká káva i čaj, trpím!
Miluju hořkou čokoládu, játra, kapustičky i brokolici a do teď jsem si myslela, že nemám řáda hořkou chuť, já naivka! ![]()
Jatra jim rada, taky myslim, ze spravne pripravene nejsou horke, u nas hodne lidi vari jatra do gumova.
Ale jo, sladí se i cukrem. Příkladně můj děda si do každýho čaje dal tak 2-3 kostky cukru. Sladil si i kávu, dělali si s babičkou takový to malý kafíčko a každej si dal půl kostky
jen teda podotýkám, že čaj pil jen občas, nebylo to několik hrnků denně.
Tohle je prostě o chuti, no
v zavislosti na priprave jsou chute samozrejme rozdilne, ale horky podton tam citim vzdy. ja mam ale extra chlupaty jazyk:-)
Ja vam to rozbiju - neoslazene kafe vypiju fakt jen z dobre prazirny, ale presto se pak "oklepu". Caj mi chutna nejvic s CUKREM. Brokolici i jatra jim, ale jen drubezi. Kapusticky, pivo a vsechno horke nemam rada. Vyjimkou je gin s tonicem, ale idealne s hodne sladkym.
Horkou chut nemam rada - vaze se k tomu strasliva nechut k petrzelce, koriandru, libecku atd.
Jo, to verim. I z tehle diskuze je celkem jasne, ze to vnimani ucitych tonu chuti je hodne variabilni, takze vam verim, ze vy tam tu horkost vnimate.
jinx mi udělala chutě na nějaké "zrní", takže u nás tohle:oliv.olej, šalotka, sušené hříbky, červená quinoa, hrstka kulaté rýže, zelen.vývar a parmazán.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY