Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Maureen
příspěvků moje polička 05. března 2022 17:29

andulka01 no právě,je to dobrý a rychlý..tak se ozvi,jestli ti chutnaly

Offline viktorka_od splavu
49430 příspěvků moje polička 05. března 2022 19:42

Hanka H to je podobna pachut jako treba z vnneho ci jablecneho octa, pro nekoho asi "spravna chut":-)) ale ja to nesnesu Karja to odvareni fakt pomuze a jinak tem jidlum vino fakt na chuti hodne prida, tak to nevzdavej:-)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 05. března 2022 20:25

viktorka_od splavu No já si myslím, že jim prostě ta chuť nechutná. No co, aspoň ušetříme! 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 05. března 2022 20:43

Karja Přesně, si to tudíž nezasloužej a ty si můžeš dát sklenku dobrého vína k jídlu

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. března 2022 23:26

Hanka H 

Červená cibule hlavně udělá hrozně divnou barvu, když se to nesní hned nebo když se vaří. To by mi vadilo, divný šmak, toho jsem si nikdy nevšimla. Muž ji klidně dá třeba pod míchaná vajíčka. Mně se nelíbí ta barva, tak to nedělám, ale vlivu na chuť jsem si nevšimla. A zrovna v těch vajíčkách by divný šmak nic nepřebilo. Ale tak třeba to fakt někdo cítí.

Online stes
9417 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:06

Mně červená cibule chutná víc, než jiná a barva nebarva, používám jí všude.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. března 2022 08:22

stes Taky hojně používám červenou, ale při zavařování a utopencích raději bílou.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 07. března 2022 12:08

stes Kan já mám hodně ráda červenou cibuli, protože je jemnější. A nejlepší je z ní cibulovy džem.

Ale utopenci, pod maso nebo smazenou na spekove knedlíky apod jediné bílou, resp tedy žlutou, českou.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 07. března 2022 12:33

Dadoo a recept na cibulovy dzem by nebyl?

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. března 2022 12:45

Kan Mě se ty růžový utopenci líbí, tam dávám červenou. Taky na cibulový koláč. 
A taky miluju bílou cibuli, tuhle jsem koupila nějakou řeckou, ta se dala jíst úplně samotná, jak byla sladká a neštiplavá.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:09

andulka01 To já si myslela taky, jenže mi ty špekáčky vlivem tý červený cibule šly do šedozelena a to jsem měla uzeninu z 95% masa. Po týdnu naložení nic-moc barva.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:10

Dadoo Ona je prý i zdravější, jak ta obyčejná.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:11

Máte někdo osvědčený recept na mrkvový dort? Loni jsem dělala vnučce mechový s muchomůrkama a měl úspěch. Už mám marcipán na mrkvičky, ale receptů na dort je spousta a nevím, který vybrat. Letí to, už bude mít dva roky.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:39

crazydaisy ja vetsinou pecu ten od 711990 ale mam ho ve starem mobilu.

Ony jsou vsechny podobne a dobre. Misto cukru davam i javorovy sirup. Zkus jakykoli z Apetitu

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:45

crazydaisy na 2x24cm formu(dve nizsi placky) pecu: 2cups cukru(jde i min, ale ne o moc, dava to strukturu)+4vejce vyslehat do peny, fakt dlouho. Pak se prileje 1 cup oleje, pomalu, jako kdyz delas majonezu. Pak se vmicha sterkou 2cups hladke mouky s praskem do peciva. Vznikne hodne tuhy testo. Do toho se vmicha najemno nastrouhany 1kg mrkve i s tou stavou a vznikne naopak ridky, skoro tekuty. Kdyz pecu zvlast ty dve placky, tak jsou hotovy hnedka, do 30min na 180°. Cely dort v jedny forme se pece hrozne dlouho, i 2h. Jinak staci s prehledem polovicni davka, pokud chces neco mensiho. Krem delam cream cheese+mascarpone, trosku rozredit slehackou a osladit citronovym cukrem, ale davam jen ten jeden balicek, jinak nesladim, dort je sladkej a s tim kremem to dobre vynikne.

Jo a ty cups pouzivam fakt ty z odmerky, muzu ti to event. zvazit.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:12

Včerejší mecháč. Zdobení made by neteř. Nestihla jsem ho vyfotit nějak příčetně, furt jsem to odkládala a najednou už se nesl na stůl a krájel. I při poloviční dávce špenátu (špatná logistika) byl zelenej ažaž, krásně vyběhl, dal se rozkrájet na čtyři pláty. Dost jsem v receptu zkrouhla cukr, zvláště v krému (ehm, taky špatná logistika, došel moučkovej cukr) a bylo to super. Krém jsem teda udělala výrazně vanilkový.
Drobků bylo málo, neboť odkrouhnutý vršek ochutnali úplně všichni ještě před rozdrobením "hele a to fakt nechutná po špenátu?" :-) tak je po stranách jen krém.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:40

Candance díky a moc díky711990 přímo za recept. Stačí na ty šálky. Snad to nějak nezmastím. Mrkvičky umím vymodelovat hezký, tak snad to bude ok. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 07. března 2022 21:36

Nemáte někdo osvědčenej recept na Buttter chicken? Mně se to už dvakrát podařilo takový divný, vůbec to nemám takový jako krémový a jemný jak z restaurace....já jsem se na to tady už i kdysi ptala, podezřívala jsem bezlaktozove věci, ale myslím že se mi to nepovedlo i z běžných;-(

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 07. března 2022 21:37

Candance třeba tady https://www.labuznik.cz/recept/cibule-z-plechu/

V podstatě se dá udělat jakkoli pečená. 

Dělala jsem obvykle v remosce. Cibuli na měsíčky, EVOO, sůl, cukr na zkaramelizovani, bylinky, např tymián, dochutit pak balsamicem. 

Moc dobré třeba ke grilovanému masu.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 07. března 2022 21:46

Dadoo dekuju