andulka01 Pořád mi, udělala jsem to vepřové trhané maso a nějak mi to nechutná. Zatím mám jen to maso, třeba by to šlo nějak zakomponovat do dalšího jídla:-D. Ale burgery dělat nebudu. Když nic nevymýšlím, tak k tomu udělam prostě nějakou omáčku a bude to s rýží no, ale celý to určitě nesníme, není to prostě moc žravé..... někdy se nedaří, už jsem dneska uvařila i hnusnej vývar:-D
Jídlo a vaření
Karja Já jsem dost marná teď, jak mám už měsíc kašel a rýmu, tak mi všechno chutná jak piliny a vůbec nemám tu chuťovou fantasii. Trhaný vepřový jsem dělala nedávno, taky jakože nic moc, vyboostrovala jsem to kořením jerk a celý jsem to trochu ještě vypekla v tom tůčku. Sambo to vzal partě na hory, prý se zaprášilo. Teda ne do hambáčů, jen nastudeno na chleba. Sypalo se smaženou cibulkou (kupovanou, na to nemám nervy) a čerstvým křenem.
Muj muz je skvelej na nakupovani zeleniny a ovoce, prece jen to jizni Slovensko ho naucilo. Nakoupi i to ostatni, kdyz si neni jisty, zavola, to mi nevadi. Zrovna vcera volal, jestli chci od Paula kolac s boruvkama nebo merunkovej ![]()
andulka01 Viď takový o ničem, zkusím to ještě chvíli zapéct s fazolemi a červenou omáčkou a udělat takový ala Mexiko:-D
Karja Musíš psát ty seznamy pečlivěji. Píšu úplně podrobně napr. jogurt Holandia bílý velký 2 ks,
No a pak mají Hollandie vyprodané a děti jsou bez snídaně ![]()
Ale teda, když řeknu bílej jogurt už i děti ví, který mají asi tak přinést. Mléko se akorát zeptají jestli modré nebo červené.
continuity V případě, že konkrétní položka není, muž volá, co místo ní. On nakupuje úplně v pohodě, nevadí mu to. Jen instrukce potřebuje přesné. A je to mnou. Jsem to já, kdo má rád své oblíbené a osvědčené a nerad změnu. Stejně tak dítě. Muž na konkrétních potravinách tak netrvá, přizpůsobí se. Sám za sebe by ten nákup tak neřešil.
Janulik03 povedlo se ti to ![]()
moora ??? Co som urobila? ![]()
Janulik03 ty klasky na chleby. Ze bych zmotala vlakno?
Aranel Já myslím, že velice dobrý. Kamarádce tuhle přinesl manžel místo celeru petržel. A sambo, když jsem chtěla dělat na sv. Martina husu nebo kachnu se zelím, mi donesl kuře a pekingské zeli. A jako spoustu položek mu radši ani nepíšu:-D.
![]()
brrr No ale fenykl už je hodně vysoká úroveň, to podle mě většina lidí ani neví, jak to vypadá (maximálně "takovej ten kmín v nakládaný řepě".)
Karja napises sunku a on nevi kolik. No primerene. Ovoce -jake? Jakekoli, k svacine a tak. To, co obvykle doma mame treba.
Zato pivo a chipsy si vybrat umi.
Hahaha!
Mně to přišlo přesný... přece když je tam "červená řepa", tak to znamená obyčejnou prostě bulvu, ne vařenou ani nakládanou ani nic... bůhví jestli on ví, jak to tak jako syrový z pole vypadá!
Aranel No je fakt, že syrovou červenou řepu málokdo kupuje. Mně se třeba u pokladny prodavačka ptala, co z toho vařím. Já ji teda taky nekupuju už.
Aranel Jinak fenykl neznala ani detska sestřička u pediatra. Což mi přišlo zvláštní, že oni se na tu výživu ptají a radí s ní. Fenykl je v podstatě jedna z prvních a dobře snasenych a chutných zelenin pro děti.
continuity Jako bílý jogurty, tak ty mě pěkně sejřej. Sambo ji tak tři za den, ale jen jeden druh, co mají v Penny. Jako on mě nijak neterorizuje at mu sloužím nebo tak, ale takový ty samopláče, že uz má v lednici jen ty z Valašska, no tomu chce člověk předcházet. Musím si taky něco takhle účinne protivnyho vymyslet, jakože by mi pak třeba jezdil brát benzín nebo s autem do myčky nebo tak ....
moora noooo akoze dakujem, super, lrn uz je to taaak davno. V poslednej dobe nemam cas piect chlieb, vlastne by som to mohla zas skusit, ked si mi to pripomenula. Klasky mam
999 A jo, to byl Garfie manžel, ta jeho specialita, tuším i s nějakým příběhem!
Jo už jsem to upekla, nakonec jsem to udělala s těma fazolema a rajcatovou omáčkou a hrozně moc to všem chutnalo. Zítra na to prismahnu tu cibulku a budu to podávat s knedlíkem a špenátem.
Karja Ty jsi prostě super kuchařka :-).
999 Jo, děkuji. Sambo teď vyrazil po půl roce do kanclu a div mi tady nebrečel nad téma hruznejma obědama, co tam měl, takže asi na tom bude trocha pravdy. No on si člověk asi zvykne na tu domácí stravu, navíc on poměrně dost ji, takže jemu se to i dost prodraží v tom objemu:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY