pecka doporucuju udelat mechový jen ten povrch, chutove mi to neprislo moc zajimavy. Dovnitr osvedcene dortove placky.
Jídlo a vaření
pecka doporucuju udelat mechový jen ten povrch, chutove mi to neprislo moc zajimavy. Dovnitr osvedcene dortove placky.
Podepisuju. Ten dort sám o sobě je sladká nuda. Dělala jsem vrstvy brownies, krém vytuněný kyselými višněmi a mecháč jen na povrch. Nebo aspoň nějaké kyselé ovoce dovnitř, ten základní recept je takový fádní.
Kokoska Zredukovala jsem obsah cukru v těstě i krému, přidala citronovou kůru a vanilku a do krému jahody, zelený efekt zůstal, chuť velmi dobrá. Jen to chtělo vytunit.
Pinot Noir Pak je to ale úplně jiný dort ![]()
andulka01 mne slo o hlavne o ten efekt mechu, jinak mi to zelene testo samotne moc nechutnalo, ja nemam moc rada olejove buchty. Poprve jsem delala podle receptu vsechny placky, ale krem jiny, s citronovou prichuti a lesnim ovocem, tu celkovou chut to trochu zlepsilo. Podruhe jsem upekla vyzkouseny piskot a to zelene bylo jen "trava" nahore, bylo to fotbalove hriste.
andulka01 to nepopírám. Mně ten mecháč nechutná. Potřebovala jsem jen "přírodu", abych tam mohla umístit železniční přejezd.
andulka01 a sama píšeš, že tohle jsi ubrala, tamto přidala... Radila jsem přidat do krému něco kyselého, osvědčily se mi višně. To zas není proti tvým vylepšením takový rozdíl, ne? ![]()
Pinot Noir no ty píšeš o brownies, já jen o vanilce
Mě prostě přijde škoda se připravit o zelený efekt v řezu, ale nám to špenátová těsto chutná. Krém jde přikyselit i jinak, ale zrovna byly po ruce kyselé jahody.
andulka01 no, psala jsem, jak jsem ho dělala já, což nikomu nenutím. A v druhé větě navrhuju přidat aspoň něco kyselého, což jsi sama udělala.
A pro mě je zásadnější chuť, než efekt v řezu.
andulka01 no a teda abychom byly přesné, mluvíš o redukci cukru, přidání citronové kůry, vanilky a jahod. ![]()
Pinot Noir Ježiš, dyť taky nikomu nic nenutím. Ostatně brownies, to je taky jen taková malá úprava receptu ![]()
andulka01 omlouvám se, nějak mě to napomenutí popudilo.
. Já samozřejmě VÍM, že je to jiný dort.
andulka01 tyjo podle me ubrani cukru tomu dortu jen uskodilo, byl pak takovej hodne chlorofylovej...
711990 Hodně jsem přidala na vanilce ![]()
Pinot Noir Ježiš, dyť taky nikomu nic nenutím. Ostatně brownies, to je taky jen taková malá úprava receptu ![]()
RCandulka01 711990 U mechace ubiram cukr, přidávám šťávu z limetky do krému i těsta, promazavam kdoulovou marmeládou, a má vždy ohromný úspěch. Od loňských Velikonoc jsem pekla víc jak pětkrát, několikrát i roládu.
Hanka H je to dobrý těsto na roládu? Nepraská?
Hanka H A přesný recept bys neměla? Loni mi bylo strašně líto, jak se to tu těma krásnejma mecháčema jen hemžiilo, že se nemůžu přidat (výron v kotníku). Letos bych nějaký ráda zkusila.
Ještě se zeptám, když je v receptu cukr i melasa, tak ta melasa je taky čistě jen na přislazení nebo dodá i nějakou specifickou chuť??
andulka01 mně taky chutnal tak, jak byl. Už si nepamatuju, jestli jsem něco ubírala, asi cukr, to dělám vždycky. I ostatní si pochutnali. Je to aspoň změna oproti piškotu, co dělám furt. S čokoládou by mi to dohromady nešlo, což teda ani ty višně (to druhé je spíš můj problém)
tina já měla určitě recept bez melasy![]()
Hanka H Právě si ho vyžádali kolegové na Velikonoce
Limetku taky dávám, do krému lemon curd. Minule se mi povedl korpus, dal se nakrájet na pět plátů, krásně se pak spojil s krémem a na řezu byl pěkný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my