Hanka H batátové pyré s kokosovou smotanou, koreninami a cesnakom, brokolicovozelerové karbonátky pečené v rúre. Baby som vonku uštvala, pospali, tak som mala pokoj a priestor na vymýšľanie v kuchyni.
Jídlo a vaření
milacka
!
continuity Co že se v každé domácnosti kraji brambory jinak. Já jsem zjistila, že né v každé domácnosti se brambory umývají! A to tehdy nebyly hezky oprané brambory jako se dají koupit dnes
v naší třídě tehdy vzniknul spor, rozdmýchávaný soudružkou učitelkou, o složení vaječné směsi k obalování řízků! někdo zřejmě z bohaté rodiny byl zvyklý řízek obalit v rozšlehaném vajíčku jen tak, jiný vajca ředil vodou a další zas mlíkem![]()
Evaeva jonklouzky jsme loupali ještě v lese, aby se na ně nechytal bordel. Ale to byly jediné.
Já jsem to jednou z vědeckých důvodu zkusila a není v tom rozdíl ( když se hlína umyje
).
žampiony, klouzky, bedly, růžovky.. loupu, ale žádný hříbky nikdy nenamáčím. takže kdybych to neoloupala mám to i s hlínou![]()
viktorka_od splavu otřeš to hadříkem
tak se to dělá u nás
viktorka_od splavu to je slovo do pranice! Ja redim mlikem, kdyz toho obaluju hodne!:D
Taky redim mlékem, ale myslím, že je to uzus.
Houby omývám, klouzky a bedly loupu, vajíčka ředím mlékem - pokud tedy dělám více než dva tři řízky.
Tak Betty no to právě neni - u nás se ředí vodou, ale bacha - obě skupiny jsme dostali dvojku, správně dle soušky bylo ničím
viktorka_od splavu no já tomu tedy neříkám redit, ale je to další ingredience.
viktorka_od splavu já neředím ničím, ale když už mi dochází vajíčko a řízky ještě jsou, doleju mléko![]()
Houby jsem v životě nemyla, ani neoplachovala. Jen očistím.
Bedly nesbiram, jalova houba o ničem.
Loupu jenom klouzky a jenom, když je po dešti a jsou mokré.
Do vajíčka trochu mléka, nebo piva.
![]()
Dadoo ó, smažená bedla! Mňam.
Pinot Noir zkus dutonozky. Mnohem lepší. O hribech apod ani nemluvě ![]()
Ale kdysi jsem dělala plněné Bedly. Mladé kloboučky plněné sýrem, uzeným a vajíčkem a to nebylo špatné.
Ty Bedly tomu neuškodily.![]()
Pinot Noir já je mám ráda jen tak na másle, s kmínem. Smažené jsou teda taky dobré.
Dadoo Mně bedly chutnají taková chutovka na chleba. Já zas nechápu ty klouzky to mu přijde taková divnohouba, jako co s nima?:-D
Stejně jsou ty houby divný jídlo, samy nezdravý úpravy se s tím vážou, a ještě je to těžký do žaludku, žádnej vitamin a těžký kovy to nasává a stejně to tady budeme furt žrát:-D.
Karja Jo, furt to tady budeme žrát
Ja ti teď v Jizerkách měla fantastický kroupy s hřibky, houbiček tam bylo spousta, mňam.
711990 U nás se taky ředí mlíkem, jen malinko, ale nikdy mne nenapadlo, že kvůli šetření. Prostě jsem se kdysi dozvěděla, že se to tak dělá, že je ho tak lepší. (Vtip o novomanželce a sekané jistě všechny znáte)
O loupání žampiónů jsem občas v receptech četla. Párkrát jsem poslechla, ale pak jsem usoudila, že je to zpovykanost z ciziny, kde se na houby nechodí. Takže loupat bedly??? Vždyž z toho nic nezbude.
Sweet Potato bedla myslím loupat nejde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY