Evaeva to není teď k tomu mecháči, to chci zkusit zase nějaký jiný mrkváč a tam ta melasa je. Každopádně už ji mám doma, tak ji použiju. Poslala jsem muže pro ni v HK do zdravé výživy a prý na něj koukali, jak kdyby spadli z višně. Myslela jsem, že to normálně v těch zdravých výživách mívají nebo to minimálně aspoň znají:)
Jídlo a vaření
tinamelasa muze udelat jinou strukturu, pouzila bych ji
tina aha, tak to jo. Já melasu podle mě kupovala v nějakém normálním větším supermarketu.
Evaeva A do čeho ji používáš? Určitě mi ještě zbyde a nebudu vědět, kam s ní.
tina dřív jsem jí dávala do švédských "ikea" perníčků, ale teď mám jiný recept, co mi víc chutná, takže zbytek mi právě leží
Ale řekla bych, že to se nekazí.
Evaeva Oni to teda doporučujou i jen tak na lžičku, že je to plný vitamínů a minerálů. Až to otevřu, tak uvidím, jestli je to poživatelný.
Salatova sezona zahajena, i kdyz bych to dnes vzhledem k pocasi videla spis na talir huste horke polevky.

Pavlena Dodatečně všechno nejlepší!
(Já včera zapomněla na mužovy narozeniny
)
Mně ten mechác taky chutná, já mám ráda takový chuťově nevýrazný dorty, i jsem ubrala dost cukru. Ale dělat ho už nebudu, ten den s oslavou jsme měli ten výjezd na pohotovost s otokem, podezřívám nějakou zvláštní kombinaci která to spustila!
Pinot Noir Roládu dělám takhle. A také přidávám šťávu do těsta i do krému. A promazávám kyselou marmeládou - vyzkoušena i meruňková, rybízová i ten lemon curd.
tina Mecháč - ještě dávám méně šlehačky (stačí jedna, max jedna a půl). A jak jsem psala - méně cukru, víc šťávy, promazat kyselým.
Vždycky zdobím výrazným ovocem, mátou. Vyzkoušela jsem i místo mascarpone tvaroh, oboje - a vždy dobré.
andulka01 I já jsem už pekla "na zakázku" - předávala jsem ho kamarádovi k narozeninám - ale měla jsem na něj strašnou chuť
!

Hanka H Moc děkuju. Ty tvoje teda taky vypadají skvěle a ta máta je fajn tip.
711990 Jaký krém do cokoladoveho mudcake, na který jsi tu někdy dávala recept? Já do něj dala 70-80% čokoládu, tu 55% z receptu jsem neměla. Asi mi praskne hlava, jak to tu teď voní čokoládou. Šlo by něco bez cukru? Mascarpone se šlehačkou? Nebo by se to rozjelo? Díky!
Tabea originalne tam patri slanej karamel a na to krem z maacarpone a slanyho karamelu(2:1), ale to je pak fakt az nesnesitelne intenzivni. Dala bych tam jak pises, neoslazeny mascarpone se slehackou, slehacky jen na rozredeni toho mascarpone. Anebo creamcheese+mascarpone+slehacka, ta slanost by to trochu mohla vytrhnout
711990 já právě viděla slaný karamel dole na té stránce, co jsi ofotila, a to jsem se fakt orosila ![]()
Tabea no, pred nedavnem jsem to delala v plny palbe a ani ja jsem nedokazala snist vetsi kousek![]()
continuity 711990 Garfie Karja zpětně docitam a diskuze už určitě pokrocila, ale čerstvou rybu (lososa, tresku, sumecka aj.) koupíte v Česku běžně. Jen je třeba číst etikety, zda je filet čerstvý nebo rozmazeny. I ten Lidl má lososa rozmrazeneho (je to ten akční za 299 Kč) a pak čerstveho za 459 Kč.
Malvin toho akcniho jsem ted koupila a byl hrozne tuhej, hnusnej a s kostma! Tal hlavne ze mam v lednici 3 baliky![]()
711990 ten zbytek doporučuji udělat na nějaký asijský způsob, hodně okorenit, hodně zeleniny, tam by se ta chuť mohla ztratit.
Nechci úplně hanit rozmrazene ryby, neb některé druhy se v Česku čerstvé skoro sehnat nedají; vždy záleží na způsobu zmrazení a jeho délce. Některé způsoby zmrazení jsou šetrnější než jiné. A je rozdíl, zda je ryba či jiné maso je zmrazené chvili nebo tři roky.
Malvin Tak já mluvila především o seafrozen a dodávkou na pevninu. Čerstvá ryba vydrží jak dlouho, čtyři dny? Při teplotě nad 0. Do toho procesu moc nevidím, ale fakt se mi moc nezdá, že by až do Lidlu běžně doputovala naprosto čerstvá ryba, která neprošla krátkým a hlubokým zmrazením. Dokonce i nákupčí v přístavu už ji může kupovat rozmraženou, ty lodě bývají na moři i několik dní.
Garfie zrovna losos se chová na farmě. Ten běžný, pak je tu ještě divoký.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my