Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline tina
6330 příspěvků moje polička 30. března 2022 08:33

Já jsem kdysi nevěřícně hleděla, když nám ve Francii přistály na talíři žampiony v syrovém stavu - no, neotrávili jsme se a od té doby už je ani neloupu.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 30. března 2022 08:35

tina podobne jsem zirala, kdyz nam prijela navsteva z Kanady a meli nakrajenou syrovou zeleninu v krabicce na svacinku a mezi tim meli i syrove zampiony na zakousnuti

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. března 2022 08:53
Reakce na tina:

Já jsem kdysi nevěřícně hleděla, když nám ve Francii přistály na talíři žampiony v syrovém stavu - no, neotrávili jsme se a od té doby už je ani neloupu.

tina baltik   syrové žampiony by se neměly jíst?

To jsem nikdy nezaznamenala a ty malý jsou tak dobrý syrový.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2022 09:00

Karja já klouzky miluju! Taky jen na másle a potom na chleba. Ale už několik let jsem nenašla dostatečné množství pěkných malých.

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:01

bublifuk no, já právě nevěděla, že se jíst můžou Teda prý ty mladý. Zaznamenala jsem ale, že se vedou nějaký spory o obsažených karcinogenních hydrazinech nebo tak nějak..

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:01

bublifuk asi se muzou, jen nikdy me nenapadlo jist syrove houby

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:16

Sweet Potato ja ties pridávam do vajec na obaľovanie trochu mlieka, nie kvôli šetreniu, ale ža sa mi lepšie obaľuje, keď sú tie vajcia kvôli mlieku kompaktnejšie

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:22

bublifuk jj, malí žampióni jsou super!

Poprvé jsem jedla před více lety. Známá z nich dělá moc dobrý salát. Žampiony, majonéza, pórek, citron.. Moc dobrý. Tenkrát mě to taky překvapilo, ale moc příjemně. 

A ségra je taky podává běžně s nakrájenou zeleninou a dipem.

Je to fakt dobrý.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:28

tina jj taky jsem to viděla poprvé a naposledy u jedné svoji známé z Ukrajiny a bylo to dobré. Ale taky nevím jestli z toho nebývá třeba těžko. Já jsem měla ještě spolubydlící z Moldavie a ta jedla syrového lososa, jenže toho mraženého. Normálně si koupila balíček, takovej silnější menší filet, ne ty tenké rozpláclé jak se teď hodně prodávají, nechala to do druhého dne na lince a pak to snědla k obědu posolene a zakapane citronem:-D. Jedlá to furt a za půl roku ji ani nikam neodvezli:-D

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:33

Karja jsem na sebe dost opatrná, takže z tohoto by mi bylo špatně už jaksi preventivně dopředu

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:35

tina No mně taky:-D. ale ona si asi o českých jídelních zvyklostech taky musí myslet svoje. Protože já jsem furt jedla rizoto se spenatem a tuňákem, čočku a krupicovou kaši:-D. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:40

Karja v podstatě si dělala ceviche. To se normálně ji.

Ja nejím ryby. 

Před lety přinesla známá na akci salát ze syrového lososa ve šlehačce. Já a můj odpor k rybám.. Já bych  to malem sežrala sama, jak strašně to bylo dobré! 

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:40

Karja to je fakt:)

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:41

tina jo, to jsem měla kdysi dávno recept se syrovými šampiony. Pak to máma někde dohledala, že to jednorázové nevadí - nebude ti blbě, ale jsou tam právě ty karcinogeny, které se varem rozloží. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:41

Karja Mám k syrovému masu nepřekonatelný odpor, týká se to i ryb - odmítám ochutnat i sushi. Na tohle bych se nemohla ani dívat!

Ale syrove žampiony mi chutnaj!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:42

Hanka H Dadoo Já syrového lososa jim, ale jako z mrazáku no to je pro mě úplně divný! 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:53

Karja někde se dokonce doporučuje maso na tatarák nechá projít mrazem, prý tam něco vychcipa, pokut to tam je.

Jinak často lososa tady stejně koupíš rozmrazeného, normální filet z krabičky, třeba v Lidlu. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:03

Karja No já ti nechci moc brát iluze, ale jak asi myslíš, že sem od moře dopraví čerstvého lososa, tak abys ho mohla sníst syrového? :-) Ryby se běžně hlubokozmrazují už na moři, dělají to i v Japonsku a to jsou myslím přeborníci v pojídání syrových ryb. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:09

Garfie Karja ja jeste dodam, ze u nas se ani cerstvy ryby syrovy v restauracich prodavat nemuzou, musely by se kvuli parazitum predtim zmrazit, i kdyby se sem nakrasne nejak dostaly cerstvy:)

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:22
Reakce na Hanka H:

Karja Mám k syrovému masu nepřekonatelný odpor, týká se to i ryb - odmítám ochutnat i sushi. Na tohle bych se nemohla ani dívat!

Ale syrove žampiony mi chutnaj!

​sme na rovnakej vlne.