Karja měli teď u nás v Bille Banquet, tuším Pinot Noir ji má. Tak třeba ti řekne, jak se v ní peče.
Jídlo a vaření
bábovku peču nejradši ve skleněný formě, mám dvě z jenskýho skla, ještě po prababičce... ale daj se koupit i nový podobný od Simax
RoSa mně na té skleněné strašně vadilo, že se nedala úplně dokonale umýt, furt byla taková ušmudlená (ale nepřipalovala se to ne)
viktorka_od splavu Tohle mi vadí na jenském skle - nejdříve ho po každém použití drhnu, potom po čase rezignuji a vypadá prostě použivaně
.
Hanka H používaně jo, ale spíš je to takový poškrabaný a lehce zašlý (z myčky teda), ta bábovka byla mnohem horší
viktorka_od splavu Hanka H fakt?
já je mám furt jak nový, krásný čirý sklo bez jedinýho škrábance... a to jim bude možná už 100 let...
viktorka_od splavu mamka jí má takt takovou zašlou, ale já si jí jinou nepamatuju, tak mi to nevadí.
V umývačke sa jenské sklo umyje dokonale. ![]()
RoSa souhlasim, mamka ma sklenenou formu na babovku taky a taky neni zasla, je uplne jak nova, pruhledna....
RoSa Tak to asi bude chyba ve mně!![]()
Od mámy jsem kdysi dostala jenské sklo, práve ručne myté a takové v hranách zašlé. A v myčce se to časem vyčistilo dokonale.
Babovkovu formu skleněnou zrovna nemám, ale jinak mám asi čtyři různé mísy a pekáče od simaxu a všechny jsou úplně v pohodě.
Karja Plechová s teflonem je úplně v poho, maminka má skleněnou a je taky ok, jen má docela drobné ty "dílky" na sobě, tak je trochu větší otrava to vymazávat a mejt. A taky to není ten klasický bábovkový tvar!
Muzu udelat besamelovou sýrovou omacku den predem? Neni pak nejaky problem s ohrivanim? To je zas dotaz toto![]()
Gatita neohrivala bych to, delala bych cerstvy
711990 tak to musim vymyslet jine jidlo:( potrebuju neco pro deti, co jen rychle ohreju. Prijde i kamaradka s detmi a ja nezvladam varit a mluvit zaroven, tak to musim mit uz hotove. A mam uplny vokno, nic, co by vsem chutnalo, me nenapada
. A kure na paprice uz nemuzu ani citit.
Gatita cervena omacka na testoviny?:D nebo to nejak s tim besamelem zapect? Mac&cheese?
711990 ja neco vymyslim. A cervenou omacku zrovna muj starsi nemusi, ach jo!
Gatita sakra:(
Gatita Lasagne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my