Pinot Noir teda perníčky megahustý
a i ostatní výtvory krásný. Já nejen že nic neupekla, ale ještě jsem tajně sežrala malýmu Kit-kat zajíce
Jdu se stydět do kouta.
Jídlo a vaření
Karja taky jsem se priucila, husokachnu jsem neznala. Ale obcas pecem "kuřohus", jsou to kuřeci stehna, hodne se to okminuje a podleva cernym pivem a fakt to chytne takovou husi chut.
U nas dneska byly jen kachni prsa, peceny, k tomu stouchany brambory s osmahnutym porkem, neni to takova naloz jako knedlo zelo. Navic manzel knedliky nechce, nema rad.
Mazance se vam vsem povedly na jednicku!
tina udelalas dobre, obetovala ses! (taky nemam upeceno a taky sem diteti sezrala vysluzku
)
999 Jo, je fakt že mi přišla na pekáči fakt velká, spíš taková jako masitá, obalená.
Karja husokačenu jsme mívali z vysočiny, ale je fakt že z té naší strany no:-)
viktorka_od splavu No já to v obchodě neviděla, ale je fakt že do těch, co chodím tak tam mají takovy užší masový sortiment, rozhodně to není jak třeba v klasickém Lidlu a kachny mivame občas od rodiny a to jsou normální kachny a nebo tomu tak prostě říkají a je to přitom husokachna, protože jsou velký:-D
viktorka_od splavu tchýně i babička to kupuje normálně v obchodě, kde přesně teda nevím.
Nevím jak kde, ale u nás v masně prodávají husokachu pod názvem barbarie. Mraženou.
...velikonoční houstičky![]()

a mně se letos mazanec povedl, navíc je i moc dobrej. tak posílám fotku speciálně pro @kokoska, která ve vedlejším vlakne vzpomněla na můj mazancovy korpus v minulosti 
AprilTwelve ten se teda jen směje a housky od Maureen taky - zítra jdu do nich
AprilTwelve docitam to az ted, ale mazanec je vazne vystavni!
Kokoska děkuju
Jsem blba a pisu 100x "Kdyz jsi unavena, nepec!" Vrazila jsem do trouby jako ze piskot a kdyz jsem se otocila, koukam na lince na misku s moukou. V troube to malem zdrhlo z formy a po vytazeni mam fajnovou centimetr tlustou preslazenou palacinku z peti vajec ![]()
Simvás, ta HUSOKACHNA je v podstatě obchodní název pro kachnu pižmovou. Jako že kdo by si asi koupil něco pižmovýho k jídlu...
Jó, to už se mi taky stalo! Omlouvá mě, že to byl v pořadí už šestý plech (na velký dort) a ještě mě jich několik čekalo. Ještě jsem to tedy stihla vytáhnout z trouby, vylít z plechu do mísy a mouku přimíchat. Nemusím určitě říkat, že tento plát byl tak nějak horší než ty ostatní. ![]()
Pinot Noir ja jsem to vyhodila (neco tak hnusnyho jsem asi jeste nevidela) a dneska upekla kakaovou trenou placku, promazala kremem, prolozila jahodama a boruvkama a ceka v lednici na dozdobeni a sezrani.
AprilTwelve mazanec je krásnej a já ještě obdivuju čistou troubu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“