Pinot Noirno meloun bez pecek jsem koupila jen jednou a byl to takovej hnus,ze uz nikdy a radsi je budu vypeckovavat,ale to vino mi chutna,driv jsem ho prave kvuli peckam nejedla.
Jídlo a vaření
Tak díky no! My máme už 14 dní třešně a já jsem normálně zapomněla, že červi existují:-D. Ale já jim ráda takové nedozrálé, někdo to trhá úplně rudé měkke a to mi tolik nechutná, v těch málo zralých jich tolik není. Červi v třešních mi tolik nevadí, nerozloipavam je, prijde mi, že jsou tam ti červi malí, ale švestku si rozloupnu vždy, tam jsou takoví vyžraní a čilí.
A třeba jablko a hrusky sním celé, vyhazují jen tu stopku, sním i bubáka. Ale zjistila jsem, že je to z lenosti, že ta stopka se může leckde válet dlouho, klidně v autě půl roku, kdežto ten ohryzek musí do koše hned, a i hodit ho do pangejtu mi přijde takový blbý.
Karja vos co,jak už někdo řekl přede mnou. To je furt proteinová dieta a pak vadí červ v třešni a pritom je to strava budoucnosti. ![]()
Do buchty je vymyji ve vodě, jinak že stromu jim, jak jsou.
continuity Jako, mně ten červ jako strava budoucnosti nevadí. Já si to ve všech těch kari a zeleninových směsích umím představit, ale živý to nedám, doufám, že se to bude prodávat nějak mrtvý:-D. Jak se to hemží, táta to má občas v kelímku v lednici a to bych se poblila!
Karja ja na to nekoukám. Asi mám nějaké ochromené chuťově pohárky, ale v třešni to nepoznám, když ji jim.
Takové ty smažené mi moc nechutnají, resp. po druhém soustu mi je jasné, co jim.
continuity Já jsem to jedla jen když jich tam bylo málo. Že to prostě byla nějaká směs, hodně zeleniny, ochucená výrazně a tak.
Myslím, že bych spíš snědla člověka, než červa.
Pinot Noir nedá mi nezeptat se, čím bys ho zapila. ![]()
![]()
Tabea tak nejspíš podle stáří ![]()
brrr A napsala bys mi zhruba, jak to kari děláš? Já totiž asi říkám kari něčemu úplně jinému:-D
Karja Aha, tak mozna já říkám kari špatné věci. ![]()
Maso na nudličky opeču, přidám pórek rajče, zázvor, česnek, květák (brokolici,cizrnu), sůl, pepř. Opeču rychle, přidám kari pastu, ještě chvilku nechám a pak zaliju kokosovým mlíkem. Chviličku probublám. Nakonec dávám jarní cibulku a koriandr. Ale není to nic oficialního, to je jen moje variace na dané téma.
brrr Jo, tak tomuhle říkám taky kari:-D (a pak dalším asi třem věcem). A fakt to maso není tvrdý jo? Tak děkuju. Já z toho něco vytvořím.
Já totiž nakupuju tak, že kupuji, co se mi ten den v obchodě líbí a je v akci třeba. A pak doma vařím třeba ještě v 10 večer nějaký blbosti, protože se to přece musí sdelat už, nebo sestavují recepty jak Babica. No hrozny no:-D
Včera jsem dostala bez optání, dva obrovský kýble mangoldu...no naštěstí jsem teda překvapila samu sebe a sdelala jsem to do mrazáku během poledniho spánku, ale priste to asi vyhodím, tyhle neohlaseny dovozy ovozel když není čas jsou fakt takový pitomý.
Karja Není, krajím ho na tenko a když tak nechám dýl probublat.
Tuna mangoldu, to je panečku dárek.
Karja Taky takhle někdy vařím, ale zas kdo ne jako ![]()
A jak to teda udělat, aby na tý buchtě byly hezký kulatý úhledný třešně/višně, ale zároveň neměly pecku? Dyť při tom vypeckování vyteče spousta šťávy. ![]()
...a dnes budu péct jahodovou buchtu podle RoSa , ten recept z jogurtu, tam doufám semínka nevaděj nikomu!!
Vy tu řešíte pár titěrných červů...
Já dnes dostala úžasné, čerstvě sklizené zahradní saláty. Umyla jsem je v cedníku, udělala francouzský salát, pochutnali jsme si...
A na dně seděl obrovský slimák!
![]()
Sweet Potato hihi, moje máma jednou předložila jedné z vážných známosti mé sestry zahradní salát s žížalou ![]()
(Nevydrželo jim to.)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my