Sweet Potato no jestli ono to nebylo tím, že byl ten salát francouzský...ve Francii by tam byl hlemýžď, tady holt tuzemská napodobenina ![]()
Jídlo a vaření
SunEclipse No vlastně! ![]()
RoSa Nastalo a vypadá to letos na velmi velkou úrodu. Rozdávám každému, koho potkám.
RoSa u nas jen nechces kedlubnu nebo okurku?
potrebovala bych nejakeho stravnika, jinak uplne zvlcim
vcera jsem pozvala syna na obed a predlozila jsem mu gulas, co mi nabalila v nedeli maminka k veceri:-) dnes mam zavinace a chleba s maslem a tresnovou marmeladou, olivy a vino
viktorka_od splavu V klidu, mý děcka měly včera krůtí řízky s bramborama a dneska s chlebem.
tak na tom snad neni nic zavadnyho
ja v jejich veku milovala fialovy bonpary a sardelovou pastu![]()
a abych nebyla za uplny cune, tak zitrejsi/pozitrejsi obed (muj oblibeny recept na lilek z rohliku)

Karja co je cuketová placka ala pizza? Já dělám jem klasicky placičky jako bramboraky, ještě s mrkví, to je v moc oblíbený.
A miluju pečený cukety, vydlabaný a naplněný směsí z rajčat a mletyho masa, zapečený se sýrem.
Kde přesně se nachází ty v sousedi, co rozdávaj cukety, okurky a kedlubny??? Chci se tam přestěhovat ![]()
co s černým rybízem? ![]()
RoSa marmeládu! Dělávali jsme i šťávu (sirup)
RoSa černorybízová marmeláda je výborná.
Evaeva a ten sirup jak? rozvařit s cukrem a pasírovat? marmeládu jsem dělala vloni a ještě mám
edit: a nějaký koření přidáváte?
RoSa nejsem si úplně jistá, už je to dlouho. Ale spíš bych řekla, že povařit, propasírovat a až poté doslazovat. Koření určitě ne.
žluťásek Já bych ti to ráda napsala, už jsem to tady popisovala dvakrat, ale zrovna dneska jsem to dělala a jako nepovedlo se mi to. Asi jsem v hlavě ten recept pomotala. Ale není to moc pizza, je to spíš bramborák na plechu.
Karja tak já si to tu najdu, když to už někde tady je, to se s tím nepiš potřetí :) placky všeho druhu u nás letí, pečený, smažený, jedli by snad i vařený ![]()
žluťásek Já bych ti to napsala, ale určitě to teď vím blbě. Dneska to bylo moc mokrý a takový do kysela
žluťásek u nás se tomu říká cuketak, posílám foto receptu. Pod pojmem "buřt" se rozumí cokoli od uzeneho přes anglickou slaninu až po špekáček

RoSa K černému rybízu koření určitě ne, dělám džem, je skvělý. Nebo mrazím. Oboje piplačka, protože se to musí obírat ze stonků.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my