coralline já už si to moc nevybavuju. Ale Termix mi přišel hutnější, i mi ho mamka víc kupovala.
Jídlo a vaření
Dostala jsem okurku ![]()

Kokoska a neškrtá? ![]()
To jsou ty chutě z dětství, co jsou nepopsatelné. Parizanka myslím byla čokoládová, ale hodně, skoro jako PIKAO, myslím, že to se doteď dělá, Jesenka je bílá, PIKAO snad čokoládové...?
Teda ne že by mi rodiče něco takového koupili, u nás byla snad jediná sladkost sojový suk (vyrábí se dodnes)
Mha Včera večer jsem vyslýchala mámu. Pařížanka byla jen čokoládová, ale prý jsme jeden čas kupovali nějaký kávový jogurt, který já si nepamatuju vůbec vůbec ![]()
Kávový jogurt dnes dělá, myslím, Florian. Irska káva.
A je příšerně dobrej! ![]()
Dadoo A myslím, že i Lidl měl jeden čas něco jako zakysanou smetanu s kávou. Ale dlouho už jsem to neviděla.
Nejlepší je kávový bifidrink od Hollandie!
Nezkoušel jste prosím někdo muffiny (nebo jinou buchtu) s mátou? Chtěla bych vyzkoušet nějaké mátovo-čokoládové a v receptech mátu buď přímo do těsta nasekají, nebo louhují v horkém mléce, nebo v horkém másle. Co je nejlepší, aby chuť byla cítit tak nějak nejlépe?
A pamata si niekto z detstva Aha penu?
Z tych dnesnych mam rada este Porubaček, u nas ho predavaju jedny farmarske potraviny, neviem ci je to v Cechach len lokalna zalezitost alebo je znamejsi?
Já znám jen současný Ostraváček, ale vůbec nevím, jestli je z Ostravy.![]()
Do vaření - zkusila jsem udělat jelení sekanou a je to dobré. ![]()
Já si dnes koupila ke svačině nějakého jubilejního Míšu. Složení fajn, na mě trochu sladký, co vyřešily dvě lžíce jogurtu.
Ještě mi chutná ten nový Lipánek, co má méně cukru.
continuity Míša má nejlepší složení z těch pacholíků
Dokonce tak dobré, že ho kluci jednu dobu nejedli ![]()
Evaeva podobný je ten Lipánek. Taky jen tvaroh, smetana a cukr.
continuity jojo, ten je taky dobrý. V tom Míšovi je ještě víc tvarohu, je hutnější i na chuť.
Jj Míša je výbornej, ale kolik to jako stojí všechny ty tvarohacky ted. Naštěstí holky jsou naučený že kupujeme to v akci:-D. A berou to jako argument na první dobrou a už neprudej u regalu s ručičkama natazenejma, kdepak kdybych jim říkala že jim to nechutná/není to dobrý na zoubky/mají to doma.
Ounz Hlásím že rajská z rajčatové omáčky není špatná. Já ji dělám klidně jen třeba z 300g masa, no možná i mene, takže s tím se nechce moc vařit. Takhle jsem to vyndala z mrazáku, dala přibližně stejný díl vývaru z masa, trochu kečupu. Pak jsem raději precedila ta zrníčka, abych předešla nějakým dětským manyrum. Jako rajská uvařit není těžká, ale takhle to má na ráno s dětma fakt mnohem míň kroku, casu a bordelu:-). Možná asi tu rajcatovou omáčku upravím nějak přímo k rajský - rovnou víc koření, skořici.
Karja tak prima ![]()
Karja já jim to kupuju tak jednou za měsíc
Syn se vždycky akorát zeptá, jestli máme, a když ne, dá si jogurt. My teda do obchodu chodíme málo a oni jsou ještě takové trubky, že když jim nechci koupit pytlík bonbónů, spokojí se s jedním rohlíkem dohromady ![]()
Evaeva No to jsou! Já před holkama vůbec nemůžu říct, že jedu do obchody, hned se chopí příležitosti z toho něco vytěžit:-D dneska pomády na rty a lentilky! Naštěstí,naštěstí se mi je podaří vždycky usmlouvat buď na piticko nebo ty malý lipa. Ale v těch velkých supermarketech nemají vůbec žádný výběr sladkosti v malých baleních.
Karja moji vůbec nevědí, co by mohli mít. My řešíme akorát rohlík x lízátko x zmrzlinu x gumídky![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my