viktorka_od splavu jo, chápu. Ale tohle je zbytná věc a i karja rovnou psala, že je má naučené kupovat to občas. Ona ochucená Hollandie taky stojí snad 18 kč
Jídlo a vaření
Evaeva proto kupuji bílou pulkilovou. Ta se dá sehnat tak za 25 a maji to obě k snídani a ještě mi kolikrát zbyde.
Když ovoce, tak rozmrazim v mikrovlnce zásoby ze zahrádky.
continuity tu kupuju taky, akorát Mami, já chci čokoládovej!:) Ale někdy si dají bílý s kakaem.
Malenge pribinacek je tuzsi, je tam zelatina a skrob, to doma udelane je spise Lipanek
Tvaroh, Smetana, Cukr, Vanilková složka 2,7 % (cukr, přírodní aroma a vanilkový extrakt), Jedlá želatina, Zahušťovadla: xanthan, škrob,
Ja doň želatínu ani nič podobné nedávam a je hustejší, tuhší ako z obchodu pribináčik. ![]()
viktorka_od splavu prosim, jak delas domaci kefir?
Lamicka ja ted dostala odlity od kamosky ale je to tentohttps://www.wugi.cz/p/mlecne-kefirove-kultury-na-zkousku?gclid=CjwKCAjwo_KXBhAaEiwA2RZ8hBdVvnPwHqKJ5nMHpEbi7b3SXfQUWqzBU5xqgK27y3D2qClLsjNp8BoC3KUQAvD_BwE
Používáš vždycky novou kulturu? Já u jogurtu použiju dvakrát, jde to taky?
viktorka_od splavu Jj přesně, navíc ten koupenej můžeš mít 14 dni v lednici, a nepřemýšlet kdy tak si dáte 4 pribinaky v jeden den. teď ty mléčné výrobky jsou prostě podstatně dražší všechny. Vždycky když přijede tchán tak dělám nějaký zákusek, nějakou tecku, ale tuhle jsem si řekla, že se na to už vykašlu:D Že ty zbytečne kalorie začínají být i docela drahé.
Renusatko jjenom rozpulis švestky a naskladas je, reznou stranou dolů, do sklenice. Trochu natlacit.
Ja je ještě "dezinfikovala" trochou alkoholu, třeba rumu.
Zavickovat a zavařít na 80°C asi 20 minut.
Toť vše ![]()
Dadoo Nebyla tam nějaká sůl?
Mha ne mam porad tu puvodni od te kamaradky
nedavam to ale zadnym malym detem. jen ocicham a uz pul roku ok:-)
Lamicka ja pouzivam tibetske kefirove zrna.
Postup v podstate podla toho (preskoc omacky)
viktorka_od splavu chapem to spravne, ze tie kultury v sacku potrebujes len na prvý krat a potom pouzivas uz len ten hotovy kefir na dalsie varky?
continuity hej ten lipanek s menej cukrom je dobry, bohuzial u nas sa predava len ten sladky. Takze vzdy ked idem na zuby do Ciech, hned mam zastavku v Bille a deti sa tesia, ze donesiem Lipanky :)
Renusatko ne, žádná sůl tam nepatří. ![]()
V zivote jsem nesnedla tolik mlecnych vyrobku jako ted, kdyz se marne pokousim najit neco, co by snedli, a se slzou v oku vzpominam na obdobi, kde jedli bilou hollandii. Toho domaciho lipanka vcetne jahodovyho rozvaru jsem taky delala a musela to cely sezrat sama. ![]()
viktorka_od splavu Mrakoplas diky :)
Tip, pokud už nevíte, co s rajčaty.
Jedla jsem a následně i sama dělala a je to strašně dobré! Nejradši jsem ho měla na chleba s pomazankovym. Já tam akorát nedávala ten zázvor. Do části jsem ale přidala bazalku. ![]()
Dadoo Dobře, děkuji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my