Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49172 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:35

Karja pribinak se da vyrobit doma z tvarohu a slehacky, je to vyborny a chutove fakt stejny

Online RoSa
10088 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:36

nám kdysi mamka dělala ten Pribináček doma z tvarohu, šlehačky a vanilk.cukru - našlehat a je to řekla bych i lepší, než hotovej koupenej... jo a taky se tam dá přidat kakao, když by někdo měl radši

Online RoSa
10088 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:36

viktorka_od splavu já neopisuju, fakt!

49172 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:37
Offline Karja
44421 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:42

viktorka_od splavu Jak vyrobím ten obal?:-D 

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:46

Karja si schovej od minule :)

49172 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 13:51

Karja jak pise baltik:-)a jeste ses eko!

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:24

Hm, tak tuhle eko setrivou akci s pribinakem mám za sebou, pekne umýt kelímky, včetně víček upozorňuji!, naslehat šlehačku, naslehat tvaroh, zamíchat vanilkovy cukr, mnam, bezva, děti budou mít kvalitní domácí svačinu, nacpat do kelímku, priklopit vickem, dat vychladit do lednice, předložit potomkům. První lžička a CO JE TO? To není pribinaaaacccceeeeeek  to nechciiiiii

Offline Biely kvet
4145 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:24
Reakce na RoSa:

nám kdysi mamka dělala ten Pribináček doma z tvarohu, šlehačky a vanilk.cukru - našlehat a je to řekla bych i lepší, než hotovej koupenej... jo a taky se tam dá přidat kakao, když by někdo měl radši

​Áno, aj ja ho sem tam robím, len namiesto kakaa pridávam rozpustenú čokoládu. S kupovaným sa nedá porovnať,  to je pravda. Je vynikajúci!

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:28

Malenge pribinacek je tuzsi, je tam zelatina a skrob, to doma udelane je spise Lipanek

TvarohSmetana, Cukr, Vanilková složka 2,7 % (cukr, přírodní aroma a vanilkový extrakt), Jedlá želatina, Zahušťovadla: xanthan, škrob,

Online Pinot Noir
29745 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:32

baltik spíše Lipánek pořád není Lipánek. Stejná zkušenost jako Malenge . Zůstalo mi půl kila sladkého skoro Lipánku, což ani já, ani muž nejíme, nakonec jsem se část donutila sníst, část se vyhodila. Úspora a ekologie jak noha.

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:37

baltik jo, správně, byl to lipanek a krabicka od lipanku, zkoumala jsem to složení, aby to bylo stejne, možná jsme to řešily i tady v dětském vlakne, proste to, kam se nic nepridava, jen šlehačka, tvaroh, cukr. Řev teda zněl: to není lipaaaaaaneeeek. Já chci lipaaaaneeek, tohle nechciiiiiiiii.

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:38

Pinot Noir

ja z toho teda pak udělala nějaký dezert s cukrarskymi piškoty tuším. Ale víckrát mi takové srandy mohly trhnout nohou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:49

Malenge podle mně je ten lipánek celkem v pohodě, resp. doma to zdravější neuděláš, aby to jedli, stejně to osladíš a tak. U nás jsou ještě různé požadavky na míru zamíchání čokolády, otevírání víčka sám a tak. To to radši koupím:) Tuhle syn dostal od mojí mámy bílý jogurt s obyčejnými vločkami (šum v překladu) a jak byl nadšený a druhý den si to opět vyžádal s babiččinými vločkami

49172 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:54

Evaeva tak puvodni sdeleni znelo ze origos je moc drahy, ne ze to ma byt doma zdravejsi:-)

Offline continuity
42638 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 14:56

Jak počítám, tak počítám. U nás uz slehacka stojí tak 35+, tvaroh 20+, do toho vanilkový cukr a jsem na tom, jak jsem byla, když jsem to kupovala v kelimcich. 

Když jsem to kdysi řešila v rámci krize 2009+ (ale to už jsem fakt pečlivě počítala, abychom vyšli), tak nejlevnější bylo přeučit dítě na bílý jogurt a grankem.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 15:09

DadooDávala jsi kdysi recept na zavařování švestek nasucho? Myslím, že ano. Mohla bych tě ještě jednou poprosit o postup? Zavařila jsem tak tenkrát meruňky a byly super.

49172 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 15:16

continuity akorat ten lipanek stoji 22kc za 130 gramu - jsem ho dnes shodou okolnosti videla a cucela jak puk

ja se preucila na domaci kefir, to je fakt genialni uspora, akorat pro deti asi neproveditelna

Offline continuity
42638 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 15:26

viktorka_od splavu U nas byl ten tvarohacek nebo co za 18. V akci, ale to je i ten tvaroh a šlehačka, co píšu výše. Dáš do toho vanilkový cukr za 8 nebo kakao. A je to. Ušetriš na 3,8 kelímku asi 5 Kč a to ještě jestli jim zbyde na druhý den. 

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. srpna 2022 15:31

viktorka_od splavu tak on ten větší stojí jen o par korun víc, takže kupovat ten malý fakt ne. Přesnou gramaz ani ceny nevím, jenže podle mě se to pořad v obchodě  vyplatí, protože když to chceš patlat doma, musis koupit celou šlehačku, cely tvaroh a tak, když tu půlku druhou  te slehacky a tvarohu nepoužijes na něco jiného, tak to upatlas ze všeho, je toho kotel, který děti nesnedi, takže to bud do sebe cpou dospěli, kteří to třeba ani nechtějí Pinot Noir  nebo to strcis do lednice, jenže druhy den už to zdaleka není tak dobre, takže je to proste na prd. Podle mého úspora veškerá žádná a to já jsem setrilek.