Kokoska Nevadí to a máš pravdu, je to s ním lepsi, zapomněla jsem. Ono to je taky vaření:-D Hrcfrc, hlavně ať je kastrol na poledne plnej.
Jídlo a vaření
Karja kromě muškátu mám v téhle polévce ještě hodně ráda kari koření. Když je i pro syna, dávám ho fakt jen špetku na ovonění, pro sebe víc.
to by mohlo bejt zajímavý... vyskočilo to na mě na FB:
Jak byste chápaly ty hrnky?
Sweet Potato nemam ty miry na hrnky rada, ale myslim, ze jde o klasicky hrnek 0,33l, takze mouka po jednom a mleka 2.
Kokoska Vypadá to tak, ale zdá se mi to strašně moc, na dutch baby omeletu.
Na sladkou variantu je toho mnohem méně.
https://www.apetitonline.cz/recept/dutch-baby-s-citronovym-kremem-boruvkami
Sweet Potato Já bych to teda interpretovala jako 1/3 a 2/3 hrnku![]()
Sweet Potato za mě jednoznačně 1/3 hrnku a 2/3.
To jsou míry teda. ![]()
Sweet Potato divny.
Nasypala jsem to tam cca podle té sladké varianty, přiměřeně, přiměřeně. Ochutnat jsem to ani nestihla, kobylky byly rychlejší. Takže zařazuji do repertoáru.
Když jsme u těch měr, moje matka vaří nějaké blbuvzdorné bramborové knedlíky, které se vždy povedou. Fakt se jí ani jednou nerozvařily. Ale protože je má od kamarádky, která má diabetes a vše odměřuje, tak je tam 1/3 vajíčka. Vždycky mi vrtalo hlavou, jak tu jednu třetinu vajíčka získá :-). (snadno, dělá to z trojité dávky)
Sweet Potato to mi připomnělo štěpánskou omeletu, tu jsem neměla roky
999 blbuvzdorné knedliky, to potřebuju!
rozarka Řeknu mamce a dám to sem :-).
999
dik.
rozarka Tak píšu rovnou tu trojitou dávku :-).
70 dkg vařených brambor
36 dkg polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Brambory ve slupce uvařit den dopředu, oloupat, protlačit mačkadlem nebo jemně nastrouhat, zvážit, jestli je to těch 70 dkg, přidat ostatní a vypracovat těsto. Knedlíky standardní velikosti se vaří 15 -18 minut, pokud děláš malé nebo noky, je třeba to na vzorku vyzkoušet. Prostě až vyplavou, a pak ještě chvíli :-). A máš dát vědět, jsk se povedly :-).
999 jasně, budu referovat. Že mamince děkuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my