999 ja to musim zkusit. Houskovy umim, bramborovy se mi nikdy nepovedly.
Jídlo a vaření
Kokoska kouzlo receptu od 999 je v tom,že se brambory nechají pořádně vystydnout. Druhá věc je, že se musí hned po uhneteni vytvarovat knedlíky a dát vařit. Čekání způsobí, že testo začne povolovat ( dá se pak prisypat mouka, když třeba člověk dělá placky).
Z bramborovým testem pracuji opravdu hodně a nikdy jsem neměla s ničím problém, nic nevážim, vše dělám od oka. Tady je spousta historek na téma, jak je to záludné. A pak jsem zjistila, že to děláte z horkých brambor. ![]()
continuity všechno, cos psala, vím. Přesto to nikdy nedopadlo dobře, proč, netuším.
EDIT - placky umím, zřejmě je nějaká záludnost jinde.
Kokoska to je divný, ja teda dávám do knedlíků půlku dětské krupice a hrubou mouku, přijde mi to lepší.
continuity no třeba v mém receptu na knedlíky píšou, že z horkých, jinak těsto řídne
Já je mám chuťově dobré, nerozvařují se, ale tvar moc nedrží
možná.to.zkusim.ze.studenych.jestli.si.vzpomenu.
Evaeva tajemství: šišku před vhozením do vody obalit v bramborovém škrobu
continuity ja mam recept z horkych brambor, ale pak se musi varit v potravinarske folii
Rychle vyvolavam diskuzi. Potrebuju rychly ale efektivni recept na kolac/rez/dezert z hrusek. Pro vic lidi, takze asi ne nejakou penu nebo tak, coz jsem puvodne zamyslela
Candance s hruškami dělám tento koláč, ale neutopí se jich v tom nějaké větší množství, jestli to mělo být cílem.
Candance Hrušky v červeném víně? Efektní, málo práce s tím, málo surovin.
Candance jestli není pozdě, tak ještě jeden makovec s hruškami
Candance Uz je mozna pozde, ale zkousela jsem ted tento francouzsky hruskovy kolac a byl moc dobry.
Já dělám knedlíky úplně nejjednodušší a povedou se naprosto vždy.
A z horkých brambor, nic nevařit dopředu.
Uvařené brambory zvážit a polovinu váhy dát dětské krupičky a 1 vajíčko. A osolit.
Vařit v osolené vodě 20 minut.
Ještě lepší je uvařit brambory rovnou nakrájené a pak rozšťouchat.
Já už ani neodvažuji, poznám konzistenci.
Jedodušší už to být nemůže.
Ověřeno lety..![]()
Dělám piškotový dort s marmeládou a krémem se šlehačkou a mascarpone. Bude nějaký problém, když ho budu sestavovat třeba hodinu před podáváním?
Evaeva Dcera včera taky dělala dort se šlehačkou a maskarpone, mimo ledničku to hrozně rychle povoluje. Ale mohla být chyba v technologii.
Sweet Potato to se mi neděje
v ledničce bude mimo transport, což je asi kilák pěšky. Varianta jedna je sestavit to až před podáváním a druhá sestavit to doma a na místě nějak opravit, obmazat boky a dozdobit. Ten transport mi trochu dělá hlavu, půjdeme asi dost rychle.
Karja děkuju za zmínku o tom vege tataráku, už ho tu jím potřetí a je fakt výbornej
tina Já ho dělala dneska podruhé, bez receptu a nevyšel mi tak dobře! Sambo teda chválil, ale někde jsem něco určitě zapomněla.
Karja mně hlavně nevyhovujou ty videorecepty, ale po těch pochvalách a že to je Cuketka jsem se překonala a fakt dobrý, nevylučuju teda, že jsem to nezmodifikovala už napoprvé![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my