Karja v Hamburku je nemají (jako původní). Tam mají Labskaus. ![]()
V Sársku točenej salám (lyoner), v Thüringen mají taky svoje extra buřty. NRW Himmel und Erde, Halve Hahn, Altbier, Kölsch.
Bavorsko weisswurst, weissbier, nürnberger, Breze(n), ...
Jídlo a vaření
Tabea u nás jsou v takovém proskleném stojanu, odebírají se od spodu. Jestli jsou v Lidlu rukavice nevím, moc tam nechodím a rohlíky beru max dva, takže rovnou pytlíkem. Hromady už nejsou ani v Albertu, zbyly akorát v Bille.
Tabea u nás to mají na těch hromadách myslím jenom v Tescu, bylo to i v Globusu ale tam jsem dlouho nebyla. Lidly v okolí mají kukaň a rukavice:-)
Já dostala jednou na svačinu ve Švýcarsku preclík s máslem
. Takhle jsem preclík do té doby neznala, ale byl fakt moc dobrej, másla byly pořádné špalíčky. Tak teď už i vím, že to nebyla nějaká výstřednost. Ale co mě celkem zaskočilo, byl tatarák namazanej na rozkrojené housce jako občerstvení na schůzce v Německu. To je asi taky celkem běžné, ale drsňárna.
viktorka_od splavu no teda, kde jsem se to tam octla...? ![]()
dynda tak to bych si tipla, že to v Bavorsku nebylo. A že ten tatarak nebyl hovězí, ale vepřovej (Mettbrötchen).
Vepřový je mnohem běžnější, prodává se už ochucený (koření a cibule) v zatavených vanickach nebo naporcovaný v umělém střívku. Specialitka k snídani. ![]()
Prosím vás, ten tatarák z čočky, uričtě to tady někde je v historii, ale kdyby mě nějaká dobrá duše uchránila hledání a hodila mi znovu odkaz, děkuji převelice.
(ne že by se tu čočka dala sehnat, haha)
Nemáte náhodou někdo osvědčený recept na dynovou omáčku s těstovinami? Můžou být i zapečene.
Karja já jsem dělala na šalvěji se smetanou, asi tohle Podle Karolíny Four
Mně to chutnalo, ale nikdo jinej to doma nechtěl, tak nevím, jestli to můžu úplně doporučit ![]()
žluťásek no tak to dopadlo jak u nás doma:-D. Proto sháním třeba nějaký nov recept. Ale ono to nebude asi receptem ale spíš typem jidla a tak;-)
Bylo to Sasko a ano, vypadalo to přesně jako obrázek mettbrötchen
Já mám ze syrového vepřového docela strach, tak příště to radši vynechám. Tenkrát mi nejvíc vadilo to maso zalezlé do zubů, ale říkala jsem si, že ho v místnosti máme mezi zuby všichni ![]()
Nový recept na obed. 
milacka Krásny a musel byť aj chutný. ![]()
Biely kvet robila som ho podľa tohoto receptu, ale niečo som pridala, obmenila. Ale základ je tento:https://fitshaker.sk/fazulovy-privarok-zo-sladkych-zemiakov
milacka Zajímavé,myslíš, že by se dal ten batat nahradit dyni?
Karja ja tam mám maslovú tekvicu, takže ano
a pridávam navrch ešte usmaženú šalotku, mrkvu, papriku - toto som mala doma, s pridaním kvapky sójovej omáčky Tamari pre fajnovú chuť. Keď som to varila, dala som tri väčšie kusy dyne, ktorú som rozmixovala s kešu orechami a trochou vody a tým som to zahustila.
milacka Díky za tip na tu smazenou zeleninu, ta to fakt vylepší;-).
Já nechci nikoho navádět, ale v Penny mají akci na ty zmrzliny haagendasz co tu tak frcely. Baleni 4x100ml za 99,-. Musím tam jet bez dětí:-D:-D. Joo, nebudu to tady vyvolávat, ale někoho si ho pamatuju kdo to měl rád:-D.
Karja měli i v lidlu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my