bram já jsem ho několikrát koupila s úmyslem, že ho nějak použiju a pak jsem ho prachsprostě sežrala![]()
Jídlo a vaření
0zero7 Recept super, ale co znamená prison wallet?
Garfie Tak udělej krupicovou kaši, tu měla na svatbě už Eliška Přemyslovna :D
Kan mnoooo, prison wallet je slangovej vyraz pro telesnej otvor kam se da neco schovat kdyz jdes do vezeni, ehm nechapu teda ten jeji kontext, prdpokladam, ze penize schovala na nejaky bezpecny misto na tele. Ja to nectu, kdyz je u receptu povidani, jdu rovno na postup, tak jsem se musela podivat kde o tom pise hehe.
0zero7 Jé díky, já pochopila ty kapesní krádeže a dál už ne, chyběl mi ten význam. Díky.
Kan neni vubec zac! :)
A zapomela jsem rizky a vidensky salat! To je stalice.
A jak tady frci ta africka s arasidovym malsem, tak tohle je nej arasidovy recept na omacku co jsem zatim zkousela, davam do toho kureci maso, je to vyborny na cemkoliv skoro, klidne ryzove nudle, zelenina atd, neomezeny moznosti.
Koukám na ingredience, nemužu najít ty arašídy?
Kan Tak to je moučník s příběhem, super!!! ![]()
Já dnes byla na kurzu čínské kuchyně, bylo to super, ale trochu moc chaotický, jakože se dělalo asi osm nebo devět chodů prakticky najednou a ani jsem nestíhala všechno pořádně sledovat, recepty jsme k tomu dostaly jen dva, takže nic z toho pravděpodobně nebudu schopná zopakovat, ale bylo to fajn a dám vám sem fotky.
sladkokyselá žebra (výborná!)

pikantní omáčka nebo dressing k jídlu, speciálně k plackám z rýžové mouky (ty jsem nefotila, prostě placky)

houby se zeleninou

blanšírované choy sum, anglicky chinese flowering cabbage, netuším, co je to česky :)

Hlavní chod pochopitelně knedlíčky. Při těch jsme si užily hodně legrace, protože zabalit je nebyla sranda, navíc nás učily různé způsoby. Jeden z nich se jmenuje něco jako "peníze sem" a když ho sníte, přinese vám peníze. Jí se prý tradičně na Nový rok a zatímco při běžném vaření pomáhají děti (protože je to sranda), tak při tom novoročním nesmí, protože když knedlík praskne, budete celý rok bez peněz. :-) Nadělaly jsme jich asi pro 50 lidí, ne pro deset.
Smažily jsme je, vařily, dusily a zbytek zmrazily na vánoční večírek.

Takto vypadala naše tabule, jídel bylo víc, ale nestíhala jsem fotit!!

A nakonec moučník, jediný, na který mám recept!
Sezamové koule z dýňové mouky plněné sladkými fazolemi.

Garfie jezis to vypada dobre, zvlaste pak moucnik. Dynova mouka?? Jdu googlit vyrobu a vyuziti, dyne se mi doma hromadi jak delnici v dole
Garfie Krása, já bych si dala od každého jídla.
moora V podstatě smícháš mouku s vařenou (nebo spíš dušenou) dýní, ofotím ti recept, ale až večer, teď spěchám na nějakou schůzku. Naplnit se to dá určitě i něčím jiným, nebo možná uplácat kuličky jen tak, ale musely by být menší.
Kan Jako u té indické jsem plakala (všechny jsme plakaly), rumunská jako fajn, ale tohle byla pecka, fakt strašně dobrý to bylo! Chodí tam s námi pravidelně i jeden chlap a to bylo poprvé, co si dělal poznámky a pobral domů všechno co zbylo! ![]()
Garfie predem dekuju ![]()
Sweet Potato ona tam ma slunecnicove maslo myslim, das arasidove misto nej, myslela jsem, ze to tam pise, tak asi ne. Slunecnicove je nejak vic paleo mozna? Zkousela jsem oboje, arasidove trochu lepsi za me. Omezila jsem semena a semenne oleje docela tak jsem to uz dyl nevarila :)
0zero7 O existenci slunečnicového másla jsem dosud neměla tušení.
Možná o té záměně píše někde v tom textu, přiznávám, ten jsem moc nečetla.
Můžu se zeptat, proč jsi semena omezila?
Sweet Potato cetla jsem docela zajimavy veci o semennych olejich v porovnani s ostatnim tukem. Aniz bych se do toho poustela nejak podrobne, slo hlavne o to, ze tuky ze semen snizuji cholesterol, ktery je za potrebi napriklad k boji s infekci (snizena produkce bilych krvinek), o hormonalni hladinu, inzulinovou rezistenci, a v zaveru vliv na imunitni system. Ono je to dost kontrovezni zatim asi, podle toho co jsem videla. Pouzivam olivovy olej hodne, maslo, sadlo atd. Proste zkousim jestli neco poznam.
Kdo má rád vajíčka a míchaná se mu zdají nudná.
https://twitter.com/TansuYegen/status/1580884137560641536?t=JMzI5wAid8eQYb7KCiubHQ&s=19
Dnes jsme měli polévku z pečených batátů, moc dobrá byla. Nastal čas hustých polévek! ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my