Koupila jsem si formu na bábovku v Lidlu, za 99 korun. Nevím, za jakým účelem udělali ten střed o kus delší než boky formy. Jako nic, s čím by si člověk neporadil, ale vyklápění bábovky z formy to trochu komplikuje. Tak už vím, proč je tak levná. ![]()

Koupila jsem si formu na bábovku v Lidlu, za 99 korun. Nevím, za jakým účelem udělali ten střed o kus delší než boky formy. Jako nic, s čím by si člověk neporadil, ale vyklápění bábovky z formy to trochu komplikuje. Tak už vím, proč je tak levná. ![]()

Pinot Noir ale vyklopit šla pěkně, tak splní svůj účel.
Tak Betty no jo, ale když na tu formu přiložíš talíř nebo mřížku, tak skoro nedosáhneš na tu formu, abys to celé obrátila vzhůru nohama. Teda dosáhneš, ale o dost hůř, než u jiných forem, nestabilně, a vzhledem k tomu, že to celé má v tu chvíli přes 150 stupňů, tak mi to nepřipadá úplně bezpečné. Jak říkám, jde to, ale nápad je to teda blbej.
Pinot Noir Tak na to vyklápění je to blbý a už vím, proč mám ten střed u keramické formy po prababičce umlácený. Ale povedla se ti!
Sweet Potato na tyhly pokusy s oddělenými žloutky mi přijde, že to musí byť super čerstvá vejce. Jinak ten žloutek pořádně nedrží pohromadě.
A to u nás běžně samosce nekoupíš, resp. ne spolehlivě. Někde byl článek, že v jednom balení jsou klidně "čerstvá" vejce třech různých stáří.
Pinot Noir aha, já formu překlápím bez talíře, prostě ji otočím na prkýnko, nebo kde bude bábovka ležet. Mě právě vadí, že se přitlačí až na ten podklad a už se mi tam nevejdou ruce.
Pinot Noir mne z podobne formy z Lidlu pri 2 nebo 3.pokuse vyklopil i ten vnitrni nater.
continuity a nevyklouzne dřív? Bála bych se, že to je pro horké těsto dost šok.
Candance jj, už jsem slyšela, že kvalita stojí za prd, bohužel až po tom, co jsem ji koupila.
Pinot Noir tak já to otočím hodně rychle. Někdy musím ještě jednou lehce klepnout, aby to vypadlo, záleží, co je tam za těsto. Je pravda, že nechávám pár minut postát ještě ve formě. To mi kdysi někdo říkal, že to je lepší.
continuity jak čtu "otočím hodně rychle", tak v mém případě úplně vidím, jak letí bábovka přes celou kuchyň až do obýváku ![]()
Ja nechavam babovku ve forme vychladnout a vzdycky se mi ji povedlo vyklopit nezavisle na forme.
Vari já nechávam tak tři minuty ve formě, pak vyklopím. S vyklopením jsem nikdy neměla problém, podle mě na formě nezáleží, všechno je otázka dobrého vymazání (máslem) a vysypání. Davám pořádnou vrstvu másla i do forem, které by měly fungovat bez vymazání. Ta máslová kůrčička je stejně na celé bábovce nejlepší. ![]()
Pinot Noir presne ![]()
Vari ale asi dvakrát se mi stalo, že jsem bábovku ve formě zapomněla, a to teda vůbec nebylo dobré, byla při okrajích vlhká, trochu zdrclá, nebylo to ono.
Pinot Noir nesmíš s takovým rozmachem ![]()
continuity jak čtu "otočím hodně rychle", tak v mém případě úplně vidím, jak letí bábovka přes celou kuchyň až do obýváku
![]()
Pinot Noir jee bábovka, jakou jsi dělala? Krásná, vypadá na nějaký oříškový druh. Jestli se ti bude chtít, hoď prosím recept, ráda vyzkouším něco nového, po té americké buchtě s jablky se tu jen zaprášilo!
Malenge úplně obyč třená olejová, ty kousky jsou nastrouhaný velikonoční zajíc Lindt. ![]()
Pinot Noir nastrouhaný velikonoční zajíc, to je nejvíc
super surovina, tu ale asi nemám, co jen budu dělat?!?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.