Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Pinot Noir
29745 příspěvků moje polička 17. října 2022 11:56

Malenge počkáš na čokoládový čerty, Mikuláš je za dveřmi.

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. října 2022 12:03

Pinot Noir nebo ještě nějaká čokodýně by přicházela v úvahu o něco dřív, díky za inspiraci  ale zajíc mě fakt dostal, u nás nemyslitelné, že by se velikonoční zajíc dožil půlky října (a takového osudu jako být nastrouhán). 

Offline Pinot Noir
29745 příspěvků moje polička 17. října 2022 12:11

Malenge no co si budem, už byl prošlej, ale vždyť to stojí stovku, nebo kolik! Mléčnou čokoládu, byť kvalitní, u nás nikdo nesní. Vlastně jo, Ríša ty Lindt figurky jí, ale ty maličké, jak jich je pět v řadě. Musím babičkám naznačit, že tohle je úplně zbytečný výdaj, do buchty můžu strouhat čokoládu na vaření. 

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. října 2022 12:24

Pinot Noir jo tak směrem trvanlivosti jsem to vůbec nemyslela, právě že u nás je mléčná čokoláda jako jedno z mála jídel okamžitě sežrána, tady u zajíce by se kluci asi poprali, kdo mu bude moct ukousnout hlavu  takže div, že ten váš přežil tak dlouho. Babičky bych nejspíš instruovala, že větší radost udělají ty malé figurky. No a nebo pak zpracovávat tímto způsobem, však výsledek je stejný, sní se to, sní, a to je nejdůležitější.

Offline Aranel
6542 příspěvků moje polička 17. října 2022 12:51

Pinot Noir Vari Já taky vyklepávám, až když tu formu udržím v ruce. Ale ten delší střed teda...

A přidávám se znovu ke chvále americké buchty, vydrží to opravdu, ale opravdu dlouho vláčné, nebudu radši říkat, jak dlouho, protože tady jsou lidi, kteří buchtu už druhý den nejedí

Offline RoSa
10088 příspěvků moje polička 17. října 2022 13:08

a není ten střed vyšší proto, že při pečení to těsto vyběhne uprostřed víc nahoru než po obvodu? určitě to nějaký důvod má, předpokládám, že výrobci nejsou tupci...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. října 2022 13:13

RoSa Ano,to vyběhne, ale né o tolik a při vyklápění na to talíř nepřiklopíš. Já jsem teda naučená dávat těsta do formy do 3/4 a nikdy mi „neutekla".

Offline Tabea
8014 příspěvků moje polička 17. října 2022 17:29
Reakce na Malenge:

Pinot Noir nebo ještě nějaká čokodýně by přicházela v úvahu o něco dřív, díky za inspiraci  ale zajíc mě fakt dostal, u nás nemyslitelné, že by se velikonoční zajíc dožil půlky října (a takového osudu jako být nastrouhán). 

​my máme lindt vajíčka z loňských Velikonoc . Děti radši medvídky a já když to nemám v práci po ruce, tak to taky nejím. 

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 17. října 2022 17:46
Reakce na Pinot Noir:

Vari já nechávam tak tři minuty ve formě, pak vyklopím. S vyklopením jsem nikdy neměla problém, podle mě na formě nezáleží, všechno je otázka dobrého vymazání (máslem) a vysypání. Davám pořádnou vrstvu másla i do forem, které by měly fungovat bez vymazání. Ta máslová kůrčička je stejně na celé bábovce nejlepší.

​nebo sádlem!

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 17. října 2022 17:47
Reakce na Malenge:

Pinot Noir nastrouhaný velikonoční zajíc, to je nejvíc  super surovina, tu ale asi nemám, co jen budu dělat?!?

​úplně vidim ten recept:

5 vajec

300 g mouky

nastrouhaný zajíc..

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. října 2022 18:49

Ounz přesně! A ta diskuze pod tím receptem

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 17. října 2022 19:00

Malenge 

a můžu tam nastrouhat i mikuláše?

To je velikonoční recept?

má se zajíc nastrouhat i s alobalem nebo bez?

jak přesně velkého zajíce jste použila ?

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 17. října 2022 20:19

Ounz  asi tak.

Offline Pinot Noir
29745 příspěvků moje polička 17. října 2022 22:31

Ounz a ještě povinné "ubrala jsem polovinu cukru, třetinu mouky nahradila špaldou a zajíce vyměnila za jahody a bylo to skvělé"

Online Sweet Potato
40103 příspěvků moje polička 17. října 2022 22:39

Ounz

Když nastrouhám místo zajíce tabulku čokolády, bude to veganská varianta?

Offline Tak Betty
6079 příspěvků moje polička 17. října 2022 23:04

Pinot Noir vidíš co tady zpusobila tvoje bábovka se zajicem? Nejlepší čtení na dobrou noc.

Offline Pinot Noir
29745 příspěvků moje polička 17. října 2022 23:37

Tak Betty mě to překvapuje, myslela jsem, že to je běžné použití velikonočních zajíců.

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 18. října 2022 07:40
Offline Karja
44423 příspěvků moje polička 18. října 2022 08:40

Pinot Noir :-D Já jsem dělala nějaké myslím placky z vloček. A dala jsem tam taky nějaký figurky, ale takový hnusný, asi Orion kolekce, a ta čokoláda se i tak jako připalila, jak to bylo kdoví z čeho. A ségra mi říká ,,hmmm výborný, ale tam más nějakou Lindku vysokoprocentní viď":-D.

Lindt zajíce bych snědla, večer nejspíš:-D. Nejdřív že tak jako ouška a zbytek přece dam do buchty, a pak bych to sežrala najednou. I prošly asi. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2022 09:20

Karja prošlý zajíc je pořád dobrý, pokud je z dobré čokolády U nás teda v životě čokoláda neprošla, takové ty figurky z kakaové polevy teda hned vyhazuju. Ale u malé ségry bych určitě našla něco z minulých Vánoc, a to už jí toho rodiče moc nekupují