Malenge počkáš na čokoládový čerty, Mikuláš je za dveřmi. ![]()
Jídlo a vaření
Pinot Noir nebo ještě nějaká čokodýně by přicházela v úvahu o něco dřív, díky za inspiraci
ale zajíc mě fakt dostal, u nás nemyslitelné, že by se velikonoční zajíc dožil půlky října (a takového osudu jako být nastrouhán).
Malenge no co si budem, už byl prošlej, ale vždyť to stojí stovku, nebo kolik! Mléčnou čokoládu, byť kvalitní, u nás nikdo nesní. Vlastně jo, Ríša ty Lindt figurky jí, ale ty maličké, jak jich je pět v řadě. Musím babičkám naznačit, že tohle je úplně zbytečný výdaj, do buchty můžu strouhat čokoládu na vaření.
Pinot Noir jo tak směrem trvanlivosti jsem to vůbec nemyslela, právě že u nás je mléčná čokoláda jako jedno z mála jídel okamžitě sežrána, tady u zajíce by se kluci asi poprali, kdo mu bude moct ukousnout hlavu
takže div, že ten váš přežil tak dlouho. Babičky bych nejspíš instruovala, že větší radost udělají ty malé figurky. No a nebo pak zpracovávat tímto způsobem, však výsledek je stejný, sní se to, sní, a to je nejdůležitější.
Pinot Noir Vari Já taky vyklepávám, až když tu formu udržím v ruce. Ale ten delší střed teda... ![]()
A přidávám se znovu ke chvále americké buchty, vydrží to opravdu, ale opravdu dlouho vláčné, nebudu radši říkat, jak dlouho, protože tady jsou lidi, kteří buchtu už druhý den nejedí ![]()
a není ten střed vyšší proto, že při pečení to těsto vyběhne uprostřed víc nahoru než po obvodu? určitě to nějaký důvod má, předpokládám, že výrobci nejsou tupci...
RoSa Ano,to vyběhne, ale né o tolik a při vyklápění na to talíř nepřiklopíš. Já jsem teda naučená dávat těsta do formy do 3/4 a nikdy mi „neutekla".
Pinot Noir nebo ještě nějaká čokodýně by přicházela v úvahu o něco dřív, díky za inspiraci
ale zajíc mě fakt dostal, u nás nemyslitelné, že by se velikonoční zajíc dožil půlky října (a takového osudu jako být nastrouhán).
my máme lindt vajíčka z loňských Velikonoc
. Děti radši medvídky a já když to nemám v práci po ruce, tak to taky nejím.
Vari já nechávam tak tři minuty ve formě, pak vyklopím. S vyklopením jsem nikdy neměla problém, podle mě na formě nezáleží, všechno je otázka dobrého vymazání (máslem) a vysypání. Davám pořádnou vrstvu másla i do forem, které by měly fungovat bez vymazání. Ta máslová kůrčička je stejně na celé bábovce nejlepší.
nebo sádlem!
Pinot Noir nastrouhaný velikonoční zajíc, to je nejvíc
super surovina, tu ale asi nemám, co jen budu dělat?!?
úplně vidim ten recept:
5 vajec
300 g mouky
nastrouhaný zajíc..
![]()
Ounz přesně! A ta diskuze pod tím receptem ![]()
a můžu tam nastrouhat i mikuláše?
To je velikonoční recept?
má se zajíc nastrouhat i s alobalem nebo bez?
jak přesně velkého zajíce jste použila ?
![]()
Ounz
asi tak.
Ounz a ještě povinné "ubrala jsem polovinu cukru, třetinu mouky nahradila špaldou a zajíce vyměnila za jahody a bylo to skvělé" ![]()
Když nastrouhám místo zajíce tabulku čokolády, bude to veganská varianta?
Pinot Noir vidíš co tady zpusobila tvoje bábovka se zajicem? Nejlepší čtení na dobrou noc.![]()
Tak Betty mě to překvapuje, myslela jsem, že to je běžné použití velikonočních zajíců. ![]()
![]()
Pinot Noir :-D Já jsem dělala nějaké myslím placky z vloček. A dala jsem tam taky nějaký figurky, ale takový hnusný, asi Orion kolekce, a ta čokoláda se i tak jako připalila, jak to bylo kdoví z čeho. A ségra mi říká ,,hmmm výborný, ale tam más nějakou Lindku vysokoprocentní viď":-D.
Lindt zajíce bych snědla, večer nejspíš:-D. Nejdřív že tak jako ouška a zbytek přece dam do buchty, a pak bych to sežrala najednou. I prošly asi.
Karja prošlý zajíc je pořád dobrý, pokud je z dobré čokolády
U nás teda v životě čokoláda neprošla, takové ty figurky z kakaové polevy teda hned vyhazuju. Ale u malé ségry bych určitě našla něco z minulých Vánoc, a to už jí toho rodiče moc nekupují![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my