Sweet Potato Pinot Noir Moc děkuji a hlásím, že se vše povedlo. Paštika má velký ohlas (šéf si vyprosil sklenici domů) a víno celkem nebylo špatné, takže objednávám a mám to pro letošek z krku (no teda kromě firemních visaček, tašek, rozdělení kolegům...)
Jídlo a vaření
Evaeva já právě to maso který pořádně nevidím musím mít spolehlivě libový a bez kostí, jak tam narazím na nějakou chrupavku nebo něco ble, tak je po jídle, takže to z jedné strany chápu a z druhé mám tedy pro sebe vyřešeno![]()
jinak doufám že Jos a případné další kuchařky poptávající rychlá jídla takové trápení nemají:-P
Rychlá brioška podle Mirky van Gils k snídani.

brrr mně ale přijde že ty brambory zůstanou furt takový jakoby "křupavý", i když jsou hotový, s tim zelím. někomu to asi nevadí, ale já mám raděj víc rozvařenější:-P
No presne tak. Brambory v tom kyselém zůstanou vždy tvrdé. Když jsou položené jen navrchu,tak je půlka jak má být a druhá taková křupavá. No mě to nechutná a považuji to za chybu.
Brambory peču prostě zvlášť.
viktorka_od splavu já v tomhle nevěřím ani sobě ![]()
viktorka_od splavu Když mně přijde, že když je to vyvareny i s kostí, že to má víc chuti. Ale nevím, dnes jsem měla kuře domácí, to by bylo škoda to nevyvarit. Ale tu rychloverzi taky někdy dělám, třeba z prsou a hlavně jako, ono je to ,,kuře na paprice,, výrazně dost dobrý i z vepřového.
viktorka_od splavu No ono to bylo nazvané nejak vepřové na paprice, ale je to v podstatě totožný recept. Jen se tam dávají vepřové kostky a už nevím z jake části masa:-D
Karja vepřové na paprice je perkelt (u nás se dělá na rajčatech a paprikách) a hovězí je guláš
no a druh masa je jednoduchej - to co je vhodný dlouho dusit, takže třeba plec
viktorka_od splavu Jo, tohle ale bylo se smetanou. Prostě vepřové kuře na paprice je asi nejvýstižnější popis. Bylo to v takovém tom časopisu receptů z obchoďáku, kde si kolikrát říkám, že si ty recepty cucaji z prstu, ale bylo to dobré.
Karja ono tou smetanou asi nic nepokazíš![]()
viktorka_od splavu Viď, zkusím ji do guláše:-D
Karja no klidně![]()
Karja naše máma dělá i vepřové na paprice, králíka, krůtu![]()
Vepřová plec na paprice je standardní jídelního jídlo, není?![]()
Musím ze zdravotních důvodů omezit maso. Prosím, kam pro inspiraci na bezmasé vaření? Kuchařky, blogy, klidně mi sem napište vaše oblíbená bezmasá jídla. Asi to bude pro mě, masožravce, výzva. Cuketkův tataráček dělám :) pak různé vege kari, vejce na všechny způsoby, krémové zeleninové polévky, pečenou zeleninu... ale tím končím. Tofu bych taky nějakou dobu neměla jíst.
Přiznání: nechutná mi kuře na paprice a je to jediné jídlo, které mi nechutná ani od maminky. Ta kombinace smetany a papriky doplněná unylou drůbeží je mi hrozně protivná.
Isca To vypadá zajímavě.
continuity Ty "nedodělaný" brambory by mi asi nechutnaly, takže to dám péct radši taky zvlášť.
Pinot Noir Jo, je to docela hnusný, taky by mě to nenapadlo vařit:-D. Ale je to strašne oblíbený dětský jídlo. Tabea Já to právě neznala, ale nemusím si doby školních jídelen pamatovat.
Lamicka Já dělám navíc jen tu cuketovou placku;/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje