Lamicka a co konkrétně máš omezit? bílkoviny?
Jídlo a vaření
Lamicka rajcatova omáčka s lilkem na těstoviny nebo gnocchi. Na to mozarellu.
Lamicka muzes brambory? Ty se daj na milion zpusobu - skubanky, placky, bramboraky, zapeceny s cesnekem, gratinovany, selska omeleta, bramborovy knedliky s cibulkou, bramborovy sisky...(miluju brambory!)
Karja to je jako cuketova nadivka?
viktorka_od splavu Rozumím s těma kostma, nesnáším z jakýhokoliv jídla tahat kosti, i z upečené drůbeže, pokud mám trochu času, to napřed všechno vyberu(proto musí byt upečená do rozpadnutí). Tahat kosti z masa v omáčce nebo polívce je moje noční můra, tohle byl velkej kulturní střet mezi mnou a extchyní, když mě coby šestinedělce přinesla výživnou slepičí polévu, ve které plavaly kousky kostí a chrupavek ![]()
viktorka_od splavu mám moc železa, prý mám teď stáhnout hlavně to maso a sóju.
Tabea děkuju
moora brambory taky miluju, děkuju za nápady
Lamicka No cuketovou bramborák spíš. Cuketa, trocha brambor, olej, mouka, vajíčko, sýr, česnek, majoránka.
Isca Já mám třeba ráda ty polévky s drobama. Když je tam maso a i ty droby. Občas dělám jen z drobů a zeleniny. Ono co ma taky člověk furt vařit:-D
Karja jo už jsem doma :) my tomu říkáme cukeťák, ten mám ráda, díky.
To je zajímavé, na plno jídel jsem úplně zapomněla.
Lamicka Lečo ještě můžeš bez parku:-D A nebo to, jak se jmenuje kuřna. No takovy to jakože blízkovýchodní lečo, šakšuka!
Lamicka Nebo klasiku hrachovou kaši s vajíčkem a okurkou;-).
Karja super, díky :)
Karja Polévky s drobama miluju, jsem schopná dělat si je jenom z nich (myslím tím jako z jedinýho masa, klidně kombinace kuřecí srdce a kuřecí (krůtí) játra, samozřejmě zelenina, minimálně mrkev a petrželová nať, je povinná), ale po scezení to maso načisto přeberu, zpět do polívky jdou jen civilizovaný kousky :-)
Lamicka Italská kuchyně - rizoto a těstoviny lze dělat na mnoho způsobů.
Isca Taky dělám jen z nich někdy a zelenina samozrejme
Lamicka Moc železa slyším asi prvně, já bych ti od kousku klidně odpomohla, celoživotně mám málo. Jestli je to jen omezení masa a sóji, tak máš pořád parádní výběr, zeleninu, sýry, ovoce, luštěniny... Co ryby?
Vim, ze nadobi uz tu bylo nekolikrat, ale nedavala jsem pozor, doporucite mi prosim nejake hrnce na indukci, nejakou rozumnou cenovou hladinu? Kdyz jsem se stehovala od maminky, uz je to mnoho let, dostala jsem nejake od tescomy, ty jsou porad super, ale uz se nevyrabi. Mezitim se mi tu sesly dalsi od tescomy (rada asi profi?) a nejake noname, ale vubec s nimi nejsem spokojena, maji mizerne dno a takovy jakoby porezni povrch. Potrebuju doplnit 2-3 kusy urcitych rozmeru, co mi pri vareni schazi.
Myrtila jdi do ty tescomy.
continuity To jsem prave zkusila naposledy s tou radou home profi a nejsem s nimi vubec spokojena. Ono to asi vyznelo, ze mi nevyhovuji ty noname, ale bohuzel i ta tescoma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje