Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Myrtila
5262 příspěvků moje polička 18. října 2022 22:56

viktorka_od splavu To dokyseleni je dobry tip, sama si davam trosku octa do vetsiny zeleninovych polevek, prijde mi, ze to hodne vylepsi chut. I vyvar varim se lzici octa, nasla jsem to nekde na netu puvodne jako tip, jak dostat z kosti mineraly prave do toho vyvaru, a ono je to navic mnohem lepsi

Online baltik
4963 příspěvků moje polička 19. října 2022 05:33

Jos jestli mas chvilku casu, tak na youtube Hlavaplnaknih zrovna udelala video o sve sbirce kucharek, ukazuje jednu podruhe a rika, jak se ji podle ni vari

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 19. října 2022 06:59

Jos MPLee Tak Jamie Oliver na něm jsem vyrostla a snažím se mít všechny jeho kuchařky. 15 a 30 minut je skvělý tip, na YT jsou i jednotlivé díly (nebo se daj asi i koupit komplet na DVD). Svěží, inspirativní a povětšinou zdravé. Má poslední akvizice J.O. kuchařek je Together a ONE.
Těmi časy se nenech vyděsit, i Cuketka to podle něj zkoušel a za 15 min to nedal, ale i tak kuchařku doporučil.

Offline Muslik
562 příspěvků moje polička 19. října 2022 08:11

Neměla byste některá tip na takový ten pravý americký jablečný koláč? Už dlouho se snažím ochutnat něco, co by se tomu podobalo, kdyby jsem měla něco moc dobrého (jestli nekomolim) někde z jizaku z Cake (bake?) Factory, jablek dostatek, tak bych něco chtěla zkusit vyrobit 

A kromě toho letos dvacet obřích kdoulí,tak sbírám odvahu kdy se do nich pustím - kdoulove pyré (takový dzemik) na palačinky se loni vyvedl, tak dám repete. Kdybyste ale některá měla tip co jiného z toho vyrobit (želé ne), sem s tim

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. října 2022 08:30

baltik Dekuju, uz jsem videla. Akorat ona asi umi varit . A treba jak vyrazovala sladke, tak ja nepecu jinak nez podle Vanka. A na nej nedam dopustit, protoze ma ty postupy pro uplne zacatecniky a ja to tak potrebuju. Ale jeste kouknu. andulka01 Kdyz tech 15 min mam a zrovna vcera jsem tim listovala, ze ji konecne vyradim. Ze z toho neuvarim nic..a prislo mi to i slozite, na me. tak to jeste zvazim. Ale namatkove u snad zadneho receptu nemam dostatecne ingredience. Spis varim tak, ze koukni co prochazi, co mam ve spajzu a hle zbyva jeste cuketa. 

Ja jsem hodne polivkova a muz se synem tez. Takze hodne delam cockovou, bramboracku, bramborovy krem, cuketovou s kozim syrem nebo rajcatovou na ruzne zpusoby. Min uz fazolovou, protoze zapomenu ty fazole namocit a bez toho to nejde. A rada pecu. Ale mezery mam v hlavnich jidlech, idealne rychlych. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. října 2022 08:37

MPLee Dik, tak to si dal Jamiemu jeste sanci. Uz jsem chtela pridat k vyrazenym a poslat Knihobotu. Ale nevarila jsem z nej, jen prolistovala. Rohlik k nam (asi) nezavazi a nakupujeme ve farmarskem obchode, na Scuku a v Albertu treba. Zdrave veci trvanlive nejsou problem, ale u zbytku vim, ze to treba cele do receptu nedam a pak s tim neumim pracovat. 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 19. října 2022 09:12

Myrtila A jakej ocet tam dáváš? 

viktorka_od splavu a do čeho se ještě tak dá ten ume ocet davat? Z nějakých jako běžných jídel.

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 19. října 2022 09:35

Karja Do rajčatového salátu.

Offline Myrtila
5262 příspěvků moje polička 19. října 2022 10:08

Karja Bily vinny. A davam si ho az do talire, protoze ostatni stravnici to moc nemusi, a i tak je to moc dobry

999 Diky, mrknu na ni na priste, uz varim tu hrstkovou, mela jsem tu na ni vsechny suroviny. 

Online notna
9363 příspěvků moje polička 19. října 2022 10:17

Jos Vaněk má i řadu snadno a rychle. Ale zkušenost konkrétně s nimi nemam. Ale jinę jeho kuchařky mi taky vyhovují. 

Online viktorka_od splavu
49177 příspěvků moje polička 19. října 2022 11:40

Karja do vseho:-) kdyz si na nej vzpomenu teda:-P posledne jsem ho davala do te rajske podle vanka, na maso

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. října 2022 11:40

Jos ono ty "exotictejsi" suroviny jsou vetsinou nejake oleje, pasty a tak. Vydrzi to mesice/ roky. A podle me to i v tom Albertu normalne bude, uz to neni tak vyjimecne, aby meli nejakou mezinarodni sekci  Za 15 minut to teda nedavam, to asi pocita cas kdyz uz pred sebou mas pripravene nakrajene a odvazene suroviny v miskach a vyndane nadobi... Ale porad je to rychlovka a zvlast po porodu jsem podle nej varila rada.  I muj muz, ktery jinak neumi ani testoviny (nekecam) tak jedno jidlo uvaril a bylo dobre. Akorat ten to teda mel za 1,5 hodiny

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. října 2022 12:03

notna Mam, ty pouzivam nejvic. Klasicke recepty skoro vubec, tonje na me uz moc slozite a hlavne dlouhe. MPLee Ja vim, i neco z toho mam, ale proste nejak nikdy zrovna to, co je v tom receptu .  A treba dneska dite nechce spat a budu rada, kdyz nejak udelam smazeny syr a batatove hranolky. Hodinu a pul mam az kdyz spi a to jsem mrtva uz taky a vareni to obetovat nehodlam. Proto radsi udelam kotel polivky/omacky a jime to dva tri dny. Nebo upecu kure. Ja se nikdy varit nenaucila. Az posledni dva tri roky se o neco pokousim. A jeste valcim s tim, ze zatimco treba moji chlapi maji radi ty omacky, mne to nechutna a kolikrat si ani nedam. 

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 19. října 2022 12:21

Jos no já taky omáčky moc nedělám, uvařit to i umím, ale za normálních okolností nevidím důvod dělat se s obědem několik hodin. 

Mokré jídlo je u nás nějaké sote. Na pečeném kuřeti teda nevidím nic špatného. Že zbytků rizoto, nebo naplním tortilly a je to.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. října 2022 13:27

continuity Ale to vubec ne, spatne to neni. Spis hledam inspiraci, kdyz uz se mi nekdy varit chce. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. října 2022 13:45

Jos u nás je nejoblíbenější kuře na paprice a to je teda rychlé jídlo. Muž to teda nesnáší:), takže to vařím k obědu, ale kluci to zbožňují.

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 19. října 2022 20:31

Evaeva Jo, tak to varim zítra, sambo to taky nemá rád:-D.

Jos Minula týden jsem dělala kuřecí stehna s cizrnou a mrkví. Taková blbost a byko to fakt dobre. Ty stehna jsem namarinovala (ale spíš kvůli časove úspoře, nebuds to nutny) předem. Rimsky kmín, kari, paprika, pepř, cibule, olivivovy olej, asi po půlhodině pečení přidala mrkev a ke konci cizrnu z plechovky, bylo to moc dobry. Takovych receptu jsou mraky, ale vesměs všechny s orestování kuřete a pak dušením, a to mě nebaví, to je hned práce navic a stejně je ta kůže taková vařená. 

Online viktorka_od splavu
49177 příspěvků moje polička 19. října 2022 21:26

Karja Na tyhle recepty včetně toho kuřete na paprice jsou nejlepší vykoštěna stehna neřešíš kůži ani kosti, A hotový je to za chvíli

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 19. října 2022 23:02

Na zítra ke koštu vín. Houbovo-ořechová paštika se sladkokyselými hříbky a glazé z kořeněné trnkové marmelády.