Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online baltik
4963 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:50

coralline tak proplachnout a udelat salat k hlavnimu jidlu? (s mrkvi, jablkem...)

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:51

coralline lepenici (mačkané brambory se zelím) jako přílohu

Online viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:56

Karja ja zas nerada obiram kosti a uz vubec ne v omacce, a ta varena kuze z tech vykostenych vykrojim akorat chrupavku co tam obcas byva a zbytek se musi poradne rozdusit, aby se vsechny ty slachy rozpustily, to je jak s klizkou do gulase, dela to pak lepsi chut nez libovy

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 20. října 2022 12:57

Evaeva Kan aha, tak to jsem si tím dotazem moc nepomohla

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 20. října 2022 12:58

viktorka_od splavu Aha, no já to oberu při tom vaření. Jako je to zvláštní, ale mně přijde že ta kupovaná vykostena nejsou moc dobrá, já to sním, ale taky ti nemusím. Třeba ta kupovaná jsou prostě v nějaké horší kvalitě nevím, sambo to nejí vůbec, ten pozná i když je to nakrájený na kousky. 

Offline coralline
2303 příspěvků moje polička 20. října 2022 13:01

Sweet Potato To znám bez brambor a je to výborný. Takže s bramborama určitě zkusím.

baltik Pinot Noir Píšu si.

Díky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 13:12

viktorka_od splavu já taky nesnáším kosti v omáčce, ale kupuju celá stehna. Uvařím a oberu, omáčku dělám jen z toho vývaru.

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 20. října 2022 15:16

coralline jen ty brambory nemůžou ležet v tom zelí, protože zůstanou tvrdé. Ale to asi víš. 

Jinak se to dá péct i s krkovička a je to moc dobrý. Jen si myslím, že půl pytlíku je málo. 

Offline coralline
2303 příspěvků moje polička 20. října 2022 16:47

continuity No jo. A jak se to dělá? Dají se brambory na jednu půlku pekáče a zelí na druhou? Tohle plánuju zkusit někdy příště z celýho.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. října 2022 17:53

Jos ja teraz rada varím recepty od David v kuchyni. Sledujem ho na ig, ale má ja fyzické kuchárky

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 20. října 2022 17:56

coralline Já to nikdy moc neřešila.

Offline brrr
12300 příspěvků moje polička 20. října 2022 18:04

coralline klidně dej zelí na brambory, ono se to nakonec udělá. continuity asi myslela brambory-maso-zelí

49178 příspěvků moje polička 20. října 2022 18:26

Evaeva jo, jenže to je zdlouhavý, jak byla řeč o těch rychloreceptech, tak tohle je prostě raz dva. u nás se vařívala slepice na paprice a to byla anabáze na celý dopoledne

ty vykoštěný stehna orestuju na cibulce, zasypu mletou paprikou, zaliju smetanou na vaření a přiklopím na třičtvrtě hodiny poklicí. s indukčním sporákem jsem klidně mohla jít od toho pryč a vrátit se k hotovýmu.

49178 příspěvků moje polička 20. října 2022 18:27

brrr mně ale přijde že ty brambory zůstanou furt takový jakoby "křupavý", i když jsou hotový, s tim zelím. někomu to asi nevadí, ale já mám raděj víc rozvařenější:-P

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 18:31

viktorka_od splavu ani ne a dá se to v pohodě dělat po částech. Kuře je za hodinku maximálně (z papiňáku), omáčka za další půlhodinu. Já moc rychlá masová jídla neumím, takže tohle považuju za rychlé, navíc u toho papiňáku nestojíš.

49178 příspěvků moje polička 20. října 2022 18:32

Evaeva furt je to o hodně delší než ta moje verze, ale co popisuješ je ta klasika co se dělala ze slepice, taky jsem se dlouho bránila to inovovat:-) 

navíc stejným způsobem se dají dělat různé typy těch omáček, kuře lavang mám myslím zrovna odsud, to se místo papriky použije kari koření a té cibulky se tam dá hodně moc+i rozmačkaný česnek, nepodlívá se jen přiklopí a na závěr se vmíchá kysaná smetana nebo jogurt. všechno to je do hodiny hotový a z toho u plotny max 15 minut

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 20. října 2022 18:35

coralline Pseudosegedin? Dát na cibulce(pórku, šalotce)  dusit nějaký vepřový na kousky (plecko, krkovičku), po hodině prsknout na pánev na kousek tuku zbytky zeleniny, co vyštracháš v ledničce, nadrobno nakrájený/nastrouhaný (mrkev, paprika, řapíkatej celer..whatever ) , zelí k tomu, orestovat, zaprášit moukou, promíchat, restovat další minutu dvě, shrnout  do  masa, případně přidat trochu vody (piva), jen aby se to nepálilo, ale nebylo úplně řídký, povařit deset  minut, v libovolné fázi, když bude něco (maso, zelenina) na tuku,  přidat koření (kmín , pepř, chilli..nebo něco úplně jinýho). Moje typický noname  maso se zeleninou. Plus teda dosolení, někdy, nějak. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 18:42

viktorka_od splavu když já potřebuju to maso nemít "špinavé" od omáčkyAle jako chápu, no.

49178 příspěvků moje polička 20. října 2022 18:43

Evaeva ajo, tak to je pro mě naopak nutnost, já nic nejim "suchý" a děti naštěstí spolupracovaly

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2022 18:45

viktorka_od splavu já to maso musím vidět, v těch smetanových omáčkáchDítě jedno to má taky tak