Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline moora
8619 příspěvků moje polička 28. října 2022 09:08

Garfie paradni :)

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 28. října 2022 09:44

AprilTwelve moora Děkuju, pochopitelně všichni kolem mě měli daleko krásnější a profesionálnější, ale tak co, byla to zábava! Mimochodem, paní, co nás učila má stránku na FB,  můžete se naispirovat před Vánočním pečením. :-) Je to teda hodně "americké". 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2022 10:29

Moja prva pecena torta, zdobili deti. A teda opakovat to nehodlam, ostavam pri nepecenych, toto je na mna moc roboty a k tomu som hrozne drevo. Chutovo je ale dobry. Recept tusim davala dzizisketa,Vdaka!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2022 10:34

Mrakoplas na ten se za 14 dní taky chystám. Máš ho hezký. Ale ta robota kouká už z toho receptu, většinou dělám jednodušší.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2022 11:14

Evaeva no on je dost krivy, fotila som z tej strany kde to nie je vidiet . Tie platy sa krajali dost natenko a to nie je moja prednost :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2022 11:20

Mrakoplas asymetrie je důkaz ruční práce Chutnat bude určitě skvěle. A všechno nejlepší oslavenci přeju.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2022 11:27

Evaeva vdaka :)

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 30. října 2022 11:44

Garfie když tě tu vidím, prosimtě, moc by mě zajímaly dětský svačinky do školy. Sleduju na insta různé účty, co tvoří takové ty vymazlené krabičky s různými druhy ovoce a zeleniny, v nich zapíchaná plastová očička, zábavné ozdobné mini vidličky, vykrojené tousty jako zvířátka apod. Všechno to harampádí k tomu je na můj vkus u nás děsně drahé, je to běžné i v Japonsku? Dělají se s tím mámy denně a mají krabici párátek za dva litry a několik krabiček za mnoho set? Nebo je to běžná věc, co koupíš na každém rohu za pár korun? 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 30. října 2022 11:49

žluťásek Nevím jestli to opravdu dělají  ale fakt je, že jsou tady takové věci strašně levné. Takové ty drobné zdobící věcičky a košíčky se kupují fakt třeba za 20-50 korun velké balení. 

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 30. října 2022 12:09

Garfie no to je pěkný, myslela jsem si to

Já mám v českém eshopu v košíku objednavku za 1300 a teď si říkám, že jsem se asi úplně zbláznila

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 30. října 2022 15:31

Mrakoplas krásnej dort, určitě výbornej! Oslavenci všechno nejlepší.

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 30. října 2022 15:33

My máme dnes perník ve tvaru bábovky.

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 30. října 2022 17:06

Obdivuju všechno vaše pečení! Já se zmohla jen na dýňový chlebíček (měla jsem v mrazáku neochucené pyré z pečené hokkaido), vyšel dobře. A teď jsem přišla nějaká prokřehlá nedomrlá z venku a udělala si drink à la hot toddy (komu děkuju- Sweet Potato ??) - frkla jsem panáka Jack Daniels Tennessee Honey do Yuzu čaje s kapkou citronu navíc a je to výborně pitelný.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2022 17:14

Pinot Noir vdaka, zjavne sa mi nezobrazuju upozornenia, tvoj koment som si vsimla uplne nahodou. Zrak mi totiz ostal zaseknuty na tvojej krasnej fotke :) Mas to vzdy tak pekne naaranzovane (ja som na to leniva, takze obdivujem).

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 30. října 2022 19:00

Nebyl by napad na omacku ke kralikovi? Takovou, co jde udelat zvlast, bez vypeku. Musela jsem ted vecer narychlo zpracovat kralika, no proste jsem ho uvarila, mam hromadu mekkeho masa+vyvar a krome upravy a la kure na paprice nebo ragu me nic moc nenapada. Chtela bych udelat tak dve tri jidla do mrazaku, takze asi neco bez smetany. 

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 30. října 2022 20:18

Gatita já mám nejradši králíka se zelím nebo se špenátem. Jsem pomohla, co?

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 30. října 2022 20:25

Gatita z toho by možná ještě šel udělat králík na smetaně podle Vaňka... aha, omáčka bez smetany... tak to nevim...

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 30. října 2022 21:08

Pinot Noir to mam taky rada:)) Jen se mi nechteji delat ty knedle, protoze jsem se nejak kucharsky vycerpala pres ty podzimni prazdniny. 

Offline Vari
2164 příspěvků moje polička 30. října 2022 21:08

Gatita A neslo by jen hodit to maso do mrazaku a v pripade potreby ho vyuzit? Ja uz takhle v pripade potreby vytahla treba kureci na kousky a udelala z nej treba kure na paprice.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 30. října 2022 21:14

Gatita chtěla jsem navrhnout houbovou, ale pak jsem dočetla k - do mrazáku bez smetany, tak nic..tak kromě na paprice ještě ala segedyn? Šlo by? A jestli máš vaňka, ten má několik receptů s králíkem, imho půjdou udělat všechny omáčky zvlášť, když máš i ten vývar..? A pak já ještě dělám maso na kousky se zeleninou a trochou hub, vývar a dusit..a pak čerský rizoto..