711990 Jojo, dala bych jim suchý nudle a vydávala to za špagety;-). Ale malamala ji ještě obstojně různá jídla, u té velké se to nějak pokazilo, ta uz má ty klasicky preference dětských oblibenych jídel
Jídlo a vaření
marieu Tak kluci už jsou velcí a to Japonsko je docela fascinuje. Ale starší je v jídle velmi konzervativní, loni nebyl ochoten překousnout vietnamskou restauraci a druhý mu bylo z hladu dost blbě (šprajcnul se, že to jíst nebude a pak už nechtěl vůbec nic). Ale třeba indickou oba zbozňují, hlavně ty omáčková jídla typu butterchicken, mango chicken (nebo jak se to jmenuje), atd.
brrr Tak rámen je myslím velmi vstřícná chuť pro Čechy, ale sushi-jsou dobří! A indická taky, tady v sousedství máme dvě výborné indické, ale děti bych tam asi vzít nemohla. :-( Mimochodem, už jsem tady vyprávěla, jak jsem byla na kurzu indické kuchyně? Učitelka (profík, živí se výukou indické kuchyně a má i vlastní blog) říkala, že to je prostě kuchyně, jak si ji pamatuje z dětsví...no, já a Američanka jsme zvládly zadržet slzy, ale některé Japonky u obědu normálně regulérně plakaly. ![]()
711990 Tonda je borec! Hned jsem si vzpomněla na syna, tomu byly cca tři roky, když v Thajsku nadšeně ládoval u stánku na ulici cokoli jsme mu předložili!
Dneska už je bohužel vybíravější...
Garfie ono to ja zatim proste tim, ze miluje restaurace a jedeni hulkama:D jinak se to postupne taky zhorsuje
Pinot Noir Zkuste někdy porkovou s cizrnou, část cizrny rozmixovat s porkem a část opect na pánvi s cibuli, česnekem, íránským kořením a datlovou pastou (je to dobrý taky nahoru na humus a třeba i k salátu).
Lilková s fazolemi, tymianem a chilli. Zakapnout zakysanou smetanou.
0zero7 Já si teď kupuju nějaký mražený jarní závitky a to je dobrý! Tak možná něco na ten způsob by taky šlo;-)
delam tu napln samostatne, je to moc dobry, se zavitkama se necrcam, moc prace a je tu spousta asijskyho jidla levnyho, tak to se ti pak nechce. Ale gogglni si egg roll in a bowl a udelej, je to jednoduchy a vyborny. Muzes i zavinovat hi.
Jo a kamoska mi udelala malajsky jidlo, uzasny to bylo, ryba s ryzi v tamarid omacce a duseny bok choy, a dneska mam v lednici malajsky kari, to miluju, kdyz si s kamaradama vymenujem jidlo.
0zero7 Taky ovocný knedlíky jdou dobře mrazit (ale asi v Kanadě hůř uvařit
), a podušené houby na másle s kmínem, k těm pak stačí jen uvařit těstoviny, kuskus nebo podobně.
houby jsou supr napad, dik moc, zjistim, jestli prijemci jedi. Knedliky na sladko, no tvroh maj mekkej, ale me sladky nechutna, tak uz vim jak to dopadne (nenene). Ale predevcirem jsem si udelal anaveceri pomazanku s bylinkama a citronem z nej, mnam.
0zero7 Jasný, když já tu rolku fakt ráda, jak se to máčí v té sojovce, a tak no!
Co je to dneska za den? Rozvarila jsem rizoto, že ani menší dítě to neji, loupaky tvrdý jak broky, mazu máslem abych to taky nevyhodili ..
A mám ty kolektivní Lidl chapadla! Pavlena co ti tu minule poradili? Mně je úplně trapny vyvolávat si tu furt andulku:-D. Česnek,citron, olivový olej? Nejsem si teda jistá, jestli to dítě bude jíst místo toho mého rozvařeného rizota:-D nepriomina to aspoň vzdálené kuřecí?:-D
Karja tyjo, su pako, jsem si to nezapsala..
Nejsem si jista cesnekem, ten ja syrovy moc nemusim, ten by me tam nechutnal.. Urcite jeste petrzel a ted nevim, jestli tam nemela byt salotka?? Kazdopadne ja to jeste vytunila salatovyma bramborama. JO a rajcata tam byly.. Doufam...![]()
Pavlena Jo aha, to byl recept na salat jo? Já myslela, že se to jen grilovalo....no já si to vyhledám;-)
Karja grilovaly se olihne, ty bez rajcat a cesnek jo. Ale chapadla varit a pak plati to co je vys... Teda ale pokud najdes, tak mi prosim pisni stranu...![]()
Pavlena Aha, varit! Ještěze jsem to sem napsala, jinak bych vyhodila další jídlo.
Karja ja jim chobotnici v restauraci grilovanou,ale ani nevim jestli ji pred tim vari,![]()
Tyana díky za tipy! ![]()
Pinot Noir u nas je oblubena turkish red lentil soup.
Mas to krasne, das recept na dynovu s rajcinami? To by nasi mohli zvladnut (inak dynu odmietaju, tu je pekme farebne zakamuflovana :))
Normálně osmahnu cibuli, na to hodím nakrájenou Hokkaido, vyklopím tam plechovku rajčat, sůl, pepř, zaliju vývarem, povařím do měkka, rozmixuju a hotovo. Někdy si do ní dáváme kopeček zakysané smetany, někdy pokapeme dýňovým olejem, někdy kapku smetany, někdy nic.
Pinot Noir Jj my jsme z toho předvareného hrachu dělali tuhle i takovou tu jidelnackou hrachovou kaši s cibulkou, je to dobrý! A taky na květákovou krémovou jsem si vzpomnela, jestli ji v seznamu nemáš. Jj hrstku si holky taky moc prejou:-D Dneska dostaly do kuchyňky hrsticku penne:-D.
A jen tak mimo, dnes jsem po letech koupila pomelo. No jako wtf, fakt hnus:-D
Karja květáková bude co nevidět, už mám květák.
Pomelo asi letos nekoupím, za tu cenu nemíním riskovat, že bude hnusný.
Pinot Noir mrkvovou se chystám na tuhle - můžeš vyzkoušet v předstihu (i jiný pěkný inspirace tam jsou)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje