Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 10:53

Antje Jojo, to se mi tady hodí:-D:-D. Já to smotnu! 

Offline Antje
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:21

Karja promin, myslela jsem ze jsi nekde na kraji Prahy a Rohlik vam jezdi.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 16:26

Karja v Lidlu je maj mražený... a nebo Paulus

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 17:59

RoSa Jj, zrovna včera jsem na ně koukala, ty z Penny jsou dost podobné, ani to nemá žádné prasacke složení. 

Antje No bohužel! Tak budeme varit

Online marieu
5140 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 19:23

Teď jsme povečeřeli opečené plátky bílého chleba potřené dipem z fety, zakysanky a medu a navrch peperonatu a kalamata olivy. Nestihla jsem ani fotku, jak to bylo rychle pryč. Mám ráda takový jednoduchý a efektní rychlovky na všednodenní večeře.

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 19:36

marieu A jedí ti to i holky?

Online marieu
5140 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 19:41

brrr mám tady jen velkou, která je vybíravá a snědla. Asi by sama vynechala ten dip, ale obě mají rády různé rozpečené pečivo- třeba zagrilovaný sýr na suché topince a k tomu salát, nebo panzanellu, takže si řekla sama o ochutnání. O malé nepochybuju, ta je jak kyselina - kromě vajíček, teda.

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 20:00

marieu Tak to je fajn. U nás je kyselina mladší, ten by to dal, ale starší je kolikrát odhodlán radši umřít hlady než něco zkusit. Aspoň se naučil ramen a suši.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 20:04

Já jsem dnes dělala tenhle kolac, kdyby někdo chtěl jablkový koláč po stopadesáte a trochu jinak. Jablka se prostě zakapnou pomerančem, kůrou, přidá se kardamom, je to trochu jiné, šťavnaté a dobre. Já dala pod to i tvaroh, ale to spíš nedoporučuji;-). Cukr jsem neubírala:-D 

https://kitchenstory.cz/krehky-kolac-jablek-pomerance/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 20:28

Dělali jsme perníčky. Ale nějak se mi nepovedlo těsto, hrozně špatně se rozvalovalo a nešlo z něho pořádně vykrajovat. Věděl by někdo, čím by to mohlo být? Moc mouky a málo másla a medu? Dělám to pokaždé podle stejného receptu, ale medu dávám víc. Tentokrát jsem lehce ubrala máslo, může to být tím? Loni se mi úplně krásně dařilo a já si samozřejmě nepoznamenala, kolik čeho jsem přidala a ubrala

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 20:29

My večeříme často polévky, tak uvítám tipy na vaše oblíbené. Ale pokud možno rychlé.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 20:42

Pinot Noir u nas je oblubena turkish red lentil soup.

Mas to krasne, das recept na dynovu s rajcinami? To by nasi mohli zvladnut (inak dynu odmietaju, tu je pekme farebne zakamuflovana :))

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 20:43

Pinot Noir Chybí ti tam mrkvová, gulášová, jakákoliv luštěninová, rajská

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 21:22

Pinot Noir Hrachová z předvařeného hrachu, dávám tam i zeleninu osmahnutou. ten hrách se tak koupí v krabičce, je to rychlovka.

A něbo kuřecí krémová, máš-li vývar.

Fenyklový krém

Z řapíkatého celeru.

Jinak luxus, chci k vám chodit s jídlonosičem.

Online marieu
5140 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 21:49

brrr takové ambice zatím nemám , to jsou teda dobří!

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 21:52

marieu Taky často přemýšlím, zda ty vaše jídla jí i holčičky. To jsou teda dobrý! Naše jí teda dost ovoce a zeleniny, ale představa, že si dají třeba salát, tak to ne:-D. ted jsme chtěli jít do vietnamské restaurace, tak jsme přemýšleli, co by si tam tak holky daly, shodli jsme se na rýži a že třeba by jim mohli nakrájet okurku a mrkev na větší kusy:-)

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:04

Karja Tonda miluje jakykoliv nudle! Jak ty smazeny, tak ty neochuceny co jsou treba v Bun bo nam bo. A jedl i Pho.

Offline continuity
41785 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:05

Evaeva máslo je v tom těstě jako tekutina, když ho uberes, bude tužší. 

S medem opatrně, když se přidá moc, jsou pak zas tvrdší po upečení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:41

Karja haha, kluci by dopadli stejně. Starší vůbec nejí nic nového, tuhle doma deset minut rozdýchával kuřecí steak a brambory No a mladší se teď dost zhoršil 711990 pho by určitě neprošlo, ve vývaru může být jen mrkev, nudle ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:43

continuity tvrdší nevadí, do Vánoc by změkly. Příště teda přidám med a radši i to máslo. Díky. A taky si nezapomenu poznamenat ty úpravy