mne celkem chutnal i ten kvetakovy korpus pizzy (ale mam teda velmi rada kvetak)
Jídlo a vaření
Kvetakovy korpus je vyborny. Delam ho docela casto.
Já nevím, jak se dělá květákovej korpis na pizzu? Napište..
Ja delam tenhle http://www.meltingpotdiaries.com/2014/10/primal-pizza-bez-mouky/
Delam to teda jen k veceri. K obedu bych ke kvetakove pizze potrebovala brambory nebo hranolky :)
To vypadá dobře, určitě to někdy zkusím. To jsou vlastně ty květákové placičky, které byly dost populární na MP (od Grossularia?) a obložené jako pizza.
Ja tu kvetakovou taky delala nekolikrat, je to dobry, akorat je to pruda z toho testa vymackat vsechnu vodu, protoze kdyz se to neudela poradne, tak se musi ta placka udelat tlustsi (v odkaze jsou na me moc vysoky), protoze je v tom porad jeste dost vody. Ja jsem je delala fakt tenky ala pizza a bylo to super, akorat teda desne prace.
Ty z lnenyho seminka mam hotovy za 5 min a vrznu to do trouby. Tento tyden zkusim jeste s kozim syrem, restovanyma houbama a karamelizovanou cibuli, to by mohlo bejt fajn.
ta kvetakova mi chutna, ale musi byt fakt tenka :) 
Kdyz se ten kvetak vymacka poradne v uterce, tak pizza jde jist v pohode rukama. Zkousela jsem parmezan, ale lepsi se mi zda do testa mozarella nebo nejaky syr kde neni tak nizky obsah vody, nebo smichat pul napul.
Myslela jsem to tak, ze se mi bez prilohy tresou ruce z hladu, proto ty brambory :) k veceri mi to nevadi. Takhle tenkou jsem ji teda jeste nemela, to zkusim.
Jo jo, to ja pochopila, na to jsem ani nereagovala, ja jsem pintlich na tu tlousku testa. Kdyz na to dam dost oblohy a dam si salat, tak je to az moc, ale treba ta lnena placka daleko vic zasyti. Naposled jsem dala italskou klobasu, houby, cibuli, rajcata a syr. Snedla jsem pulku male placky a nazdar. ![]()
Děkuju, ale jak to tak čtu, tak si upeču korpus sám o sobě a bude to (miluju květák)
Tak to jo :) A recept na lnenou placku mas, prosim?
Anoooo, mam. Nechtela jsem to sem cpat bez dotazu, haha.
Je to uplne jednoduchy. Pul hrnku mletyho lnenyho seminka. Vejce. Ctvrt (ja davam ctvrt a neco) hrnku strouhanyho syra - davam mozarellu nebo cheddar, ale asi muzete dat co se vam zlibi. Jeste pridavam kmin nebo na co mam chut ze semen.
Smichat, splacat, nechat 5 min odstat a rozvalet na cca 3-4 mm maximalne mezi dvema pecicimi papiry, horni sundat a vrznout to do trouby tak na cca 10 min, asi na 220.
Vyndat, oblozit a zase vrazit do trouby, na jak dlouho uznate za vhodny. Hotovo. Me k tomu chutna spenatovy salat s hodne octem.
Ono je to fakt moc dobre. Ja na placku nejradsi davam neco vyraznejsiho, treba pikantni salam, detem delam jen sunku, rajce, syr. Kvetak taky miluju. Placicky, nakyp, obalovany a peceny v troube... cpu ho do vsech smesi k ryzi, bulguru... Tohle je taky moc dobre. Nevim, jestli sem to sem uz nedavala.
http://www.kristinacechova.cz/2015/02/kvetakove-rizoto-podle-zuzky-light.html
Diky. Zni to dobre. Vyzkousim.
Já ho děsně ráda syrovej
(a moc ho nesmím jíst), ale tu pizzu určitě vyzkouším, díky za tipy..
proc nesmite syrovej kvetak? ![]()
No, můžu, ale musím kontrolovat množství, kvůli vitamínu K
To vypada dobre, sice asi ne rizoto a spis kari, ale zkusim. Diky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY