Aha, tak to jo. Sakrys.
Jídlo a vaření
Jo a je lepsi to maso natrhat, ne nakrajet. Nevim proc, ale je to lepsi :).
Protože jsem neměla pořádný oběd, udělala jsem si k večeři špagety carbonara. Ježíš, ty byly tak dobré!
K jako Květák. Logicky
Jsem na tom stejně.
A K jako zelí
vono to jde, jen se člověk musí kontrolovat a jíst pravidelně stejně. (Nejím celou hlávku, i když to tak vypadá teď )
mám 3 kg kančí kýty - co s tím? máte nějaké nápady, resp. recepty?
Vit.K resime vecne u tchana - on je presvedceny, ze nesmi jist zeleninu...zato zeli a kvetak jako jedine ji;(
Je to horsi v syrovem stavu nez treba varianta zadelavane zeli a smazeny kvetak?
Tak jsem vcera zkusila ten nehneteny chleba a mam dotaz, jak potom chleba skladujete? V uterce, v igelitovem sacku...??
V utěrce, ale peču malý a vždycky se rychle sní.
No syrove může být 'horší' ale i vařený je potřeba kontrolovat. Zeleninu může tu s nizkým obsahem volně, tu s větším omezene a hlavně by příjem měl být stabilní, aby měl vyhovující inr (když bere warf) , nejhorší jsou excesy - jako že jeden den si dal půl hlavy květáku a pak zas nic. Jinak ještě kromě obvyklýho květáku, zelí a brakilice, bacha na petržel a zelený čaj.
ale to mu asi řekl jeho lékař, otázka je jaký k tomu má tchám přístup..
Experimentálně jsem koupila králičí bříška na závitky. Myslela jsem, že v balíčku jsou dva větší pláty, ale bylo tam hromada maličkých. Takže byly králičí minizávitky plněné medvědím česnekem a čerstvým sýrem, obalené v tyrolském špeku a dušené na bílém víně. K tomu salát z jablek a čerstvé majoránky a šťouchané brambory. Foto není, nefotí mi telefon.
uz roste medvedi cesnek?
ano, já teda koupila na trhu, nějak jsem se nedostala do oblasti kde si trhám
Začiná. Minulý týden v Č.Ráji ještě ani nevykoukl, v Praze už brzy dosáhne jateční velikosti.
Já se snažím do jařa dojíst loňskou plantáž kadeřávku. Už jsem asi zkusila všechny myslitelné nalezené recepty, s výjimkou dušeného kadeřávku s buřtem :-( . Dneska jsem měla dušený kadeřávek, žampion, zalité vejcem jako omeleta, posypané kostkami čedaru. Moc dobré. Ale ... přece jen letos zmenším kadeřávkový záhon ![]()
Co s nezralým avokádem, když jsem ho už rozkrojila?
Dá se to na něco smysluplnýho použít? Nebo vyhodit?
(To je tak, když má člověk chuť na avokádo a umane si, že prostě musí bejt zralý.)
mozna nejake tepelne upravene, treba jak so do nej vyklepnou vajicka a pece se to v troube?
Mně se ho podařilo nakrojené nechat dozrát zabalené v novinách jen tak v kuchyni. Stačily mu necelé 2 dny, za tu dobu se nezkazilo.
Já jsem ho rozkuchla totálně a zcela a trošičku násilně
(Prostě bude zralý!)
Ale tak co, vyhodit to můžu vždycky... Myslím si, že ani tepelně upravený by nebylo dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY