Garfie no jo, ale pomazánku z celý cukety bych tu jedla ještě tejden ![]()
Jídlo a vaření
žluťásek Ty jo, tak to já jsem schopná ji sežrat (doslova, dámy prominou) sama na posezení! ![]()
Je nutné tu cuketu na pomazánku proplachovat vodou podle receptu, když už je zbavená přebytečné vody? Mi to přijde zbytečný...
žluťásek Není lepší nevyužitou cuketu hodit do kompostu než se jí přejíst? Pak se nebudeš moct na cuketu ani podívat. předpokládám, že je to výpěstek ze zahrady, když je přerostlá.
notna Dělá se to abys ji zbavila soli, tak záleží kolik jí tam dáš. Já na to většinou kašlu.
Garfie Díky, budu na to kašlat taky. Mi to přijde jako nesmysl tam tu vodu zase dopustit a čekat zase na odkapání. Solit to určitě nebudu zase tak moc. Připravuju tak i okurky na tzatziky a není to pak moc slané.
notna Tak já to pak už jen vymačkám ručně, ale stejně je to pruda. :-)
notna mě by zajímalo, jak se může někdo cukety prejist? Roste to jednou do roka, na chvíli a jde z toho udělat milion věcí a pak se to po zbytek roku zase kupuje za draho...
Mermaid Nedělám ji nasladko a smažím minimálně, tím se dost jídel vyeliminuje a na zahradě ji máme od května do října. Nebaví mě z ní vařit ani to jíst několkrát do týdně. Ale chápu, že to někomu vadit nemusí. Já jím v létě rajčata každý den, vařím z nich a nepřejí se mi.
notna neda mi to - proc to teda pestujes?
notna mně se příčí vyhazovat jídlo, normálně jsem ji zpracovala na placky.
Místo smažení jsem si nakonec udělala takový řídký těsto jak na lívance a pekla je skoro nasucho na pánvi. S česnekovym dipem a šopskym salátem nakonec super oběd.
žluťásek tu cuketu prosim strouhas nebo jak? Predstavuju si to spravne jako bramborak?
Gatita jj, jako bramborak. Strouham najemno, mám to ráda ještě s mrkví a bramborama ale už jsme tentokrát neměli. Ochucuju stejně jako bramboraky, česnek, majoránka atd.
žluťásek dekuju, mam na to chut s tim tvym dipem a sopskym salatem, ale nemame letos ani jednu cuketu![]()
Gatita udelej bramboraky, beztak tam jde hlavně o ten česnek a majoranku :)
notna neda mi to - proc to teda pestujes?
Cuketu mám ráda, ale dvě rostliny některý rok plodí jako zběsilé. Jíst od května do října jen jídla z cukety, abych ji spotřebovala, nechci. Snažím se je trhat co nejmenší, ale stačí na pár dní odjet a máme tu giganty. Když tu nadprodukci neudam po kamarádech, rodině , sousedech apod. skončí na kompostu. Ještě před tím ji dostává pes, protože krmíme barfem, a drůbež. I tak je ji občas moc.
Ale letos jsem je zasadila na hodně špatně místo a máme jednu cuketu za 14 dní. Tak je zase málo .
žluťásek Taky nerada vyhazují jídlo, ale jak píšu výše, někdy už si s cuketou nevím rady a v kompostu je zase užitečná.
notna Nám letos cukety taky moc nejdou. Myslím, že jsme jich ze dvou rostlin měli zatím 6. Dýni mám 1, pak nějaké květy. Zato mám strašně moc kopru a děti přestaly jíst koprovku, to taky už budu muset sklidit dokud je pěkný.
Karja Já nemám letos nic, resp.jednu okurku, jednu cuketu, jednu řepu, dvě rajčata a hrstičku kopru. Letos prostě prd.
Karja To mě vůbec nenapadlo, že by letos cukety a dýně měly špatný rok nějak všeobecně. Dala jsem je letos na záhon po jahodách, kde se nehnojilo, tak jsem to přičítala tomu. Vždycky to roste jako plevel a letos i dýně jsou tam 4. Jindy tak těch 15-20.
A kopr je u nás kapitola sama o sobě. Tomu něco vadí. Vždycky vzejde, ale málokdy vyroste výš než 5 cm.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my