žluťásek Já dělám z jakékoliv cukety, takže i přerostlé, najemno nakrájené směs na špagety se slaninou nakrájenou na kostičky, samozřemě té slaniny je tam dost (většinou mám z Lidlu anglickou vcelku), česnek, cibule, koření bazalka a provensálské a zalít podle množství konzervou nebo dvěma krájených rajčat. Jedí to i děcka...
Jídlo a vaření
žluťásek Cuketu bych podusila na cibulce s rajčaty a paprikami. Jíme k tomu těstoviny nebo noky. Nebo dušenou na kari, do toho květám, hrášek nebo mrkev s kokosovým mlékem a rýží.
Pinot Noir Cuketa mi přijde chuťově tak mdlá, že rozdíl mezi velkou a malou bych nepoznala. Ale velké taky nemám ráda, protože ty zelené už se musí loupat, jak mají tuhou slupku a ještě i vydlabat semínka. To je práce navíc akorát. Taky mám ráda malé.
Asi to všichni znáte, ale moje máma si přidává cuketu do základu na lečo a steriluje si to i, aby měla v zimě z vlastního :)
Ještě nějaké sladké buchty, já to nedělávám, ale moje máma ano a většinou jsou i dobré. :-) Já nejvíc miluju osmahnout strouhanou na česneku a přidat parmazán, ani na to nepotřebuju moc oleje. A ve Francii u známých jsem jedla salát ze syrové cukety, ale na to asi musí být fakt ta malá.
Já bych si s tím doma poradila v poho, ale tady jsme trochu limitovaný cizi kuchyní a kari ani kokosový mliko v místním obchůdku určitě nekoupim ![]()
Červenou omáčku už jsme měli tolikrát, že to chce nějakou změnu.
Ounz to vypadá pěkně, ale asi to bude lepší z těch mladých malých cuketek, no.
Já myslím, že budou cuketovy placky nebo nějaký bramboraky s cuketama. A po tyhle dovolený si dam nějakou dietku bez tuku asi tak pul roku ![]()
žluťásek jo a ten vege tatarák z cukety, paprik a červené čočky, podle Cuketky. ![]()
Karjaden a půl v pohodě. Máš tam nějaký olej?
Lenka22 u nás se kromě špenátu ještě dává sýr a případně šunka a celé se to zapece na crispu.
žluťásek zrovna ta pomazanka je fuk, z jaky je cukety
711990 tak si kus nechám, dík!
Kokoska jj proporce sedí
... mí strávníci jsou jen o trošku menší/ mladší. Děkuji za reakci. ...a jen tak mimo: vítej v klubu "vařících/nekonzumujících" :)
žluťásek jo a ten vege tatarák z cukety, paprik a červené čočky, podle Cuketky.
Já na něj zapomněla
....
continuityNemám právě, dává se tam koření a jogurt....no asi to budu dělat až jindy a je to;-)
Karja jogurt neva, mě by to přišlo v pohodě, jen bych si zkontrolovala aby to kuře bylo čerstvé. Já občas koupila v Bille hnusné kuře i den před exspiraci.
Do oleje klidně nakládám i na dva dny a nic se nestane. Dokonce to občas jen zaleju, když ho nespotřebují všechno a nechce se mi mrazit.
Mrakoplas rozumím. Omlouvám se. Omlouvám se všem maminkám (i mým dětem. Když byly malé, chodila jsem do práce na 5:30).
continuityJá v Bille maso kupuji maso už jen v nejvyšší nouzi, stalo se mi víckrát že bylo hnusné. Jako ne zkažené, ale nic moc, prostě nebylo úplně cerstve
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my