Tabea já dala pappardelle![]()
Jídlo a vaření
Evaeva sakra, beru zpět. Myslela pappardelle, dala tagliatelle
. Jdu se stydět s vínem do postele. Doufám, že děti zažene a uspí muž ![]()
Tabea když budeš argumentovat těstovinami, tak to určitě udělá ![]()
Nedávno jsem si koupila tohle
a hodnotím to pozitivně, kdo máte rád pražený 'boby' (a nechce se vám s tím crcat), plus ty mandle navrch tam nejsou špatný..má to takovej 'suchej finiš' - není to tak mastný jako třeba buráky..
Kdepak to kupuješ?
Sweet Potato simtě tuhle značku maji v bille. Tahle směs je novinka, šla bych pro ni kdyžtak do nějaký větší billy. (Něco měli i na rohlíku, ale myslím menší výběr)
Byla jsem zavalena hroznovým vínem.
Plánuju nějaký džem či želé.
Co dál? Nějakou šťávu nebo sirup třeba?
A domácí rozinky neradit!
Sweet Potato domácí burčák?
Ounz Díky!
RoSa Tyjo, to hrozí domácím výbuchem.

Sweet Potato Moje máma kuličky z hroznového vína zavařuje.
Sweet Potato potvrzuju, zavařený je dobrý, moje máma to miluje a dělá si to.
Fakt? Recepty jsem viděla, ale přišlo mi, že to nemůže být nic extra.
Já teda kompoty vlastně nikdy nedělala, jak se to dnes dělá, bez zavařovacích hrnců? V troubě?
A můžu poprosit o nějaký osvědčený recept? Nebo aspoň dobrou radu pro začátečnici?
Sweet Potato jestli máš místo v mrazáku, tak je to moc dobrý jen tak zmrazeny kuličky. Když je horko, na křupání u telky nebo her
žluťásek Hmm, na to mne asi nenalákáš, chřoupání čehokoli zmrzlého mi vadí. Dítě chroustá zmrzlý rybíz nebo ostružiny, mne to úplně bolí. Já i zmezlinu radši povolenou. Ale nějaký menší množství zmrazit můžu.
Sweet Potato tak záleží, jestli máš ráda kompoty nebo ne, u nás se to dost užije třeba do pudinku nebo do tvarohovýho desertu 'Míša'
jinak máma dělá klasickej nálev z vody a cukru. Má hrnec, já když sem zavařovala (nemám ho) tak na plotně v hrnci s vodou, na dně utěrka, 20 min na cca 80 stupňů. V troubé to neumim
Včerejší večeře

brrr Tak to je paráda!
Sweet Potato co chutney?
https://food52.com/recipes/19293-sweet-and-spicy-grape-chutney
Z hroznu jsem teda nikdy nedelala, ale sla bych do toho, kdybych je mela.![]()
Sweet Potato zavařování v troubě je jednoduché, vygoogli si to. My jinak nezavařujeme, ale ty časy a stupně vždycky hledáme znovu.q
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my