Dík, s těmi jablky by to mohlo být dobré!
Jídlo a vaření
Takhle jsem jednou do psí misky obrala maso z kapřích kostí, které jsem vařila na polívku (kapra filetuju a kostry se zbytky masa dávám na vývar). Byla toho tak polévková lžíce, ale každé Vánoce teď slyším "zase přijdou se psem a dáš mu sežrat mýho kapra?"
No jo, vlastně, Velikonoce! Mazanec (samozřejmě vlastnoručně upečený) miluju s pořádnou vrstvou cukru. Někdo i tady maže máslem.
Třeba já ![]()
A ty sladko-slaný kombinace jsou super. Sýry jsou k tomu obzvlášť vhodný... a je to dietní, když prakticky nepotřebuješ pečivo, páč si (dobrou marmeládkou) namažeš rovnou ten sýr!
Neměla jsem sem chodit. Už spřádám plány strašlivýho obžerství... a to jsem hodlala následující dny strávit rozjímáním nad sklenicí rozmixovanejch zelenin (s významným pohledem na váhu)
a domácí mazanec věnovat synkovi. Tak zas nic, no.
Jdu se poohlédnout, co bych si tak zobla. ![]()
zkus letos mazanec s paštikou - fakt! ![]()
ja už sezrala paklik Ledameru (rajcata dosly) a diteti kupovany puding. A ted jdu radsi spat.
Věřím! Zkusím! To nemůže být špatný! ![]()
Když manžel dělá černou omáčku (s králíkem nebo kaprem), tak je to obvykle těsně po Vánocích a po Velikonocích a rezervuje si pro tuhle příležitost kus vánočky nebo mazance. K přikusování nebo nalámání si... No a je to delikatesa.
Začínám mít skoro hlad. ![]()
Neni zač tak sem zvědavá..
mazanec nebo vanocka se ji jedine s maslem:-) jako dite jsem ho jeste sypala vrstvou mletyho cukru:P
ovsem letos asi zkusim pastiku![]()
Paštiku na vánočce nebo na mazanci asi nedám
Tam je ještě (kromě slanosti) ta masová chuť, to mi nějak nesedí ![]()
tyjo, já na mazanci nedávám už ani to máslo, nějak mi to přijde už zu viel, ale doma si na to dávaj ještě i marmeládu
paštiku bych teda asi nezvládla, už takhle moc nemusim v mekáči u hamburgeru ty nasládlý housky
vzpomněla jsem si teď na jednu kamarádku, kterou jsem kdysi na jednom večírku viděla máčet marokánku, co zbyla z vánočního cukroví, v kelímku s plnotučnou horčicí...![]()
Přítel si hranolky namáčí do vanilkového/čokoládového šejku. ![]()
áááááá ![]()
On kdysi dělal brigádu v mekáči v Londýně a veškeré tady ty pokusy, co tam zkoušeli jíst, se s ním táhnou. A má víc takových kamarádů. Celkově jeho stravování je úlet. Má rád čerstvé zdravé jídlo, ale kdyby se měl vybrat mezi domácím vývarem a čínskou polívku z pytlíku, asi bych dostala košem.
no glutamát dost táhne :-D
Teda i když jsem jako dítě zapíjela bramboráky zásadně domácí malinovkou, mazanec nebo vánočku s čímkoli navrchu bych nemohla. Už proto, že tohle pečivo se přece neukusuje, ale ulamuje, a oříšky se nechávají na konec ![]()
Glutarián ![]()
Tak velikonoční obžerství již začalo. Došli jsme do jídelny, kde nás - kromě obvyklých hotovek - čekalo jehněčí kolínko, selečí kolínko, baby kuřátko s nádivkou... jelikož chodíme ve třech, dali jsme si každej něco jinýho a vyměňovali ochutnávky
Jedno lepší než druhý, litovali jsme, že nejsme skot s více žaludky ![]()
hm a ja pecu k obedu kvetak. ale diky za pripomenuti, jdu si zavolat k Bouckum a snad jeste udelam rezervaci
Koupila jsem si křepelky, jsou to takový ptáčátka
, co s tím? Asi se musí nadívat žejo? A čím? A co se k tomu hodí za přílohu?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY